0.542. 537 86 70

İsrafçı yetkililer…

Bu şehrin atıl binaları ve yıkılan binalarının olduğu yerler mezbelelik olarak şehrimizi kirletmeye devam ederken Milli servetlerimiz atıl olarak, yetkililerin ihmali yüzünden, insanımızın hizmetinden uzak tutuluyorlar.

2018-11-09

Başkanlık sistemine Sayın Cumhurbaşkanımız Ülkemizin şirketler gibi, hızlı yönetilmesini düşünerek geçmemizi sağlarken; aşağıda şehrim hantal ve israfçı bir şekilde yönetilmeye devam ediyor.

Neden bahsediyorsun kardeşim açar mısın konuyu diyorsanız, hemen açıyorum.

Şöyle bir bakınız şehrimize.

Sümer İlköğretimokulu, atıl bir şekilde. Sanki yıkılmaya terkedilmiş bir Milli servet. Acaba yönetenlerin özel mülkü olsaydı bu okulumuz; bir gün boş bırakırlar mıydı? Hemen kiraya verirler ve İnsanımızın hizmetine sunarlardı. Kendileri de para kazanırlardı.

Milli servet olan bu okulumuz neden kiraya verilip Devlet bütçesine gelir sağlanmaz?

Polis okulu alanı içler acısı. Eski bir vekil burasının tekrar okul olacağını defalarca dillendirmesine rağmen; söylediklerinin hiç birisi doğru çıkmadı. Acaba, o çöplük haline getirdikleri alan; tırlar ve kamyonların kalacağı park alanı yapılıp; Maliyemize katkı sağlanacak hale getirilemez miydi?

Eski Devlet hastanemizin alanı, neden öyle çöplük şeklinde insanımızın göz kirliliğine sebep oluyor. Ey yetkililer ey şehrimin seçilmiş atanmış efendileri, o alan neden geçici de olsa birilerine kiraya verilip para kazanır hale getirilmiyor? Sizin olsaydı hemen harekete geçerdiniz de Milletin olunca neden görevinizi ihmal ediyorsunuz?

Jandarma karakolumuzun eski yeri, şehrimizin böbrek yatağı, ne olacak efendiler? Orası da neden atıl bir şekilde duruyor? Sayın Cumhurbaşkanımızın, “ödeneği çıkmamış ve başlanmamış bütün yatırımlar durdurulacak” dendiğine göre bu alanlar bu binalar neden birilerine kiraya verilip hem insanımızın hizmetine sunulmuyor hem de Devletimizin kasasına para girmiyor?

Eski Sağlık Meslek Lisemizin olduğu bina neden atıl duruyor kardeşim? Kiraya isteyen mi yok? Sizler mi zevkiniz için orasını boş tutuyorsunuz?

Kültür merkezi binamız orasını neden hırsızların insafına bıraktınız?

Taşımalı eğitimle kapanan, ilkokullarımız, itin uğursuzun eylem alanı haline gelmesi sizin hoşunuza mı gidiyor, yoksa bu durumlardan haberdar mı değilsiniz? O okulları kiralamak isteyenlere kurumlarınız arasındaki karmaşadan ve o daire amirlerinin keyfiliğinden dolayı o güzelim binalar yıkılmaya, çöplük olmaya ve fuhuş yuvası olmaya doğru gidiyor. Yazık.

Fetö terör örgütünden aldığınız yurt binalarını, diğer bazı vakıflara ve cemiyetlere devrettiniz. Bu şehrin orta öğrenim öğrencileri için yurt yok, efendi kardeşim. Bu çocukların aileleri fakir, o astronomik rakamlarla şehrimizden ev kiralayamıyorlar ve okumaktan vaz geçiyorlar. Vebalini, devrettiğiniz vakıflar yöneticileri, atıl durdurduğu için; sizlerde o vakıfların bir an önce o yurt binalarını çocuklarımızın kullanımına açmalarına zorlamadığınız için çekeceğinizi düşünmez misiniz?

Diğer yandan gelişmiş ülkelerin arazilerinin % 35’i devlete ait olup, bunun sadece  % 5’i devlet dairesidir. Kalan kısmı ormandır. % 65 Milletin hizmetine, ya kira, ya da satış olarak sunulmuştur.

Bizde % 54 devletin elinde ve bunların % 25’i orman, % 20’si bozuk ormandır. Vatandaşın kullanımında olan kısmı % 45’dir. Yukarıdaki yöneticiler, bunu fark ettikleri için, yine VATANDAŞIMIZA SATIN YA DA KİRAYA VERİLSİN derken, sizler aşağıda kimlere hizmet etmek için varsınız da bu arazileri atıl bekletiyorsunuz?

Milletimizin hizmetine sunulacak bu araziler, binalar, insanımıza, ülkemize, bu dar zamanda da ekonomimize katkı sağlayacak iken, siz hala niye durursunuz? Sizleri anlamakta zorlanıyorum efendiler. Sizlerin içinizdeki istisnalar hariç birçoklarınız bu Devletin, ekonomisinin düzelmemesi için gerekeni yapıyorsunuz gibime geliyor. Yanılıyor muyum?

Yanılıyorsam beni çalışmalarınızla ikna ediniz lütfen efendiler.

Daha ağır şeyler söylemeye imtina ediyorum ama sizlerin bazılarınız, şimdi aklınızı başınıza toplayıp, kime, nasıl hizmet ettiğinizi düşününüz. Bu ülke bu sıkıntılardan da kurtulacak Allah’ın izniyle. Sizler gibi, görevini ihmal edip, ekonomik kurtuluş mücadelemizi baltalayan, engelleyen; yönetici, idarecilerden de elbette kurtulacaktır, hesap da soracaktır.

Bizden şimdilik bu kadar.

Saygılarımla…

Sepetim