0.542. 537 86 70

İhale iptal edilmemiş, yandaş firmaya verilmiş!

“Nazilli’de tepki çeken ihale” başlığı ve “Nazilli Belediyesi 1 Milyon 200 Bin lira kâr ettiği ihaleyi iptal etti” spotu ile yayınladığımız habere karşılık “Tekzip yazısı” gönderen Nazilli Belediye Başkanlığı ihaleyi iptal etmediğini açıklarken, ihalenin yandaş firmaya verildiğini de itiraf etmiş oldu.

2021-02-18

Nazilli Belediyesi’nden gönöderilen tekzip yazısında, ihalenin gerçekten de iptal edilmediği ancak, 3 firmanın katıldığı söz konusu ihalede, 3 Milyon 280 bin lira teklif veren firmanın “eksik evrak” gerekçesiyle elenerek, 1 Milyon 200 Bin lira fazlasıyla, 4 Milyon 480 bin lira teklif veren yandaş firmaya verildiği ortaya çıktı!

Söz konusu ihalenin yasal mevzuat ve ihale şartnamesi hükümlerine uygun olarak yapıldığının açıklandığı tekzip yazısında, ihalenin iptaline uygun haberin gerçeği yansıtmadığı açıklanırken, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın konuyla ilgili bir eylemi olmadığı belirtildi.

KOMİSYON KARARINA RAĞMEN İPTAL EDİLMEDİ!

Söz konusu ihalede 1 Milyon 200 Bin lira fark olmasından dolayı, İhale Komisyonu Başkanı Olan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan başkanlığında toplanan beş kişilik ihale komisyonu, tekliflerin yaklaşık maliyete çok yakın olduğu, yüzde 2 oranında yapılan kırımın çok az olduğu ve bundan dolayı Kamu Zararı oluşacağını öngörerek, yeniden ihaleye çıkmasını isteyen raporunu Fen işleri Müdürlüğü’ne bildirdi.

BORDOSUNU İMZALAMAYAN MÜDÜRÜN, ŞERH KOYMASI ŞAŞIRTTI!

Kendisinin ve Personelinin Maaş bordrosunu bile risk almamak için imzalamayan, Fen İşleri Müdürü Çağatay Çimen’in komisyonun kamu yararı gözeterek iptal edilmesini önerdiği ihaleyi, şerh koyarak yüklenici firmaya verilmesi ise kafalarda soru işareti oluşturdu.

BAŞKAN ÖZCAN İPTAL EDECEĞİ SÖYLEMİŞTİ!

Parke taşı ihalesinde yaşananlar konusunda, haber yapılmadan önce Nazilli Post Gazetesini ziyaret eden Belediye Başkanı Özcan’ın, aynı zamanda danışmanlığını da yapan Koordinatör Ali Deniz Keşgür’ün ,Özcan’ın bu ihaleyi iptal edeceğini açıklamasının ardından, yaptığımız habere yalanlama ve tekzip gelmesi ise tarafımızdan şaşkınlıkla karşılandı.

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VEREN FİRMA ELENDİ!

Öte yandan iş bitime belgesi eksik olduğu için bir başka firmayla ortak olarak ihaleye son anda katılan Firma 1 Milyon 200 Bin lira teklif vermesine rağmen, şartnamede belirtilen evrakları eksik verdikleri gerekçesiyle elendi.

ELENEN FİRMA İTİRAZDA BULUNDU

Şartnameye göre evraklarında eksik olmadığını savunan Firma ise, Belediyeye neden elendiklerinin açıklanması konusunda gerekçe gösterilmesi için dilekçe verdi. Belediyenin dilekçeye cevap vermesinin ardından ise İhaleden elenen firma konuyu, Kamu İhale Kurumu’na (KİK) bildirerek itirazda bulundu. Firmanın ayrıca, Kamunun zarar uğratıldığı gerekçesi ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağı ve Bölge İdare Mahkemesine dava açacağı öğrenildi.

Sepetim