0.542. 537 86 70

Honda işçileri ile helâlleşti..

Otomotiv devi, 1200 çalışanının tazminatlarını fazlasıyla ödeyerek işçileriyle helalleşti. Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi. Şirket ayrıca çalışanlarına veda hatırası olarak birer cumhuriyet altını hediye etti.

2021-10-02

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Honda otomobil fabrikası, 24 yıllık üretim sürecinin ardından faaliyetlerine son verdi.

Honda'nın boşalttığı fabrikayı ise Mehmet Rüştü Başaran'ın sahibi olduğu HABAŞ satın aldı. Honda'nın İngiltere'deki fabrikasındaki ekipmanları da satın alan şirket, yerli hibrit otomobil üretimine başlayacak.

10 YILI AŞKIN ÇALIŞANLARINA 48 MAAŞ İKRAMİYE VERDİ

Honda Türkiye'den çekilirken çalışanlarını ise mağdur etmedi. Otomotiv devi, 1200 çalışanının tazminatlarını fazlasıyla ödeyerek işçileriyle helalleşti.

Ayrıca kapanmadan dolayı çalışanlara ikramiye de verildi.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi.

Honda'nın toplamda 700 milyon lira ödeme yaptığı belirtildi.

Şirket ayrıca çalışanlarına veda hatırası olarak birer cumhuriyet altını hediye etti. Ayrıca apor, devamsızlık gibi durumları bulunmayan bütün personele 1’er maaş performans primi verdi.

YÜZDE 30 VERGİ

Honda’da çalışan bir işçinin ortalama 6 bin lira aldığı düşünüldüğünde, her bir çalışana verilen kapanış tazminatının yaklaşık 300 bin lirayı bulduğu ifade ediliyor. Ancak devlet bu paradan yüzde 30 dolayında vergi kesiyor.

Sepetim