0.542. 537 86 70

Hesap sormak aday olunca aklına geldi..

DÜNYADAN HABERİ YOK.. BÜTÜN AYDIN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN ZARARINI ÖĞRENDİ AK PARTİ’NİN AYDIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA SAVAŞ HALA ÖĞRENEMEMİŞ… HESAP SORMAK ADAY OLUNCA AKLINA GELDİ..

2019-01-21

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Bu gün Didim’de Mümin Kamacı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş yaptığı açıklamada “Aydın Büyükşehir Belediye Şirketleri kaç para zarar ediyor, kaç kişi çalışıyor. Büyükşehiri aldığımızda bunların hesabını soracağız” dedi.

Bu söylem AK Parti Adayı’nın Aydın Büyükşehir’de yaşanan olaylardan ne kadar uzakta olduğunu ortaya koydu. “Aydın Büyükşehir Belediye şirketlerinin faaliyet raporu yayınlanmıyor. Ne kadar zarar ediyor ben ve kamuoyu merak ediyor” diye soran Mustafa Savaş 15 ay önce şirketlerle ilgili dosya eline verildiğinde kılını bile kıpırdatmazken seçim atmosferine girilen şu günlerde milleti ve bizi de saf sanıyor.

Şimdiye kadar aklın neredeydi?

Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan bundan tam 15 ay önce Mustafa Savaş’a Aydın Büyükşehir Belediye Şirketleri ile ilgili bir dosya hazırladı eline verdi. Benim de tanık olduğum bu görüşmede Haldun Haşmet Aysan, Mustafa Savaş’a “Bu şirketler zarar ediyor, içi boşaltılıyor, şirketleri FETÖ’cü Danışman Erkan Karaarslan ve adamları yönetiyor buna dur deyin, gereğini yapın” diye belgeler sunarak adeta yalvardı.

Mustafa Savaş eline verilen belgelerden sonra kılını bile kıpırtmadı, hiçbir girişimde bulunmadı. Daha sonra Mustafa Savaş’tan umudu kesen Bürokrat Haldun Haşmet Aysan  27. 05. 2017 tarihinde Sayıştay Başkanlığı’na başvurarak hazırladığı bilgi ve belgeleri gönderdi. Bu başvuru üzerine Sayıştay Deneticileri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 4 şirketini incelemeye aldı. İnceleme sonucunda şirketlerdeki zararın 46 milyon lira olduğu ortaya çıktı.
Bu da yetmedi Haldun Haşmet Aysan şirketler hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.
Mustafa Savaş’ın Didim’de “Hesabını soracağım” dediği konu “Aydın Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinin” 2017 yılı Denetim Raporu 15. 11. 2018 tarihinde Sayıştaş Başkanlığı’nın Web Sitesi’nde yayınlandı.

İşte Sayıştaş Başkanlığı’nın Web Sitesi’nde yayınlanan Aydın BŞB şirketlerinin zararını gösterir belgenin linkleri..

https://www.sayistay.gov.tr/…/AY%20JEOTERMAL%20ENERJ%C4%B0%…

https://www.sayistay.gov.tr/…/AYBEL%20%C4%B0N%C5%9EAAT%20OR…

https://www.sayistay.gov.tr/…/AYDIN%20BELED%C4%B0YES%C4%B0%…

https://www.sayistay.gov.tr/…/AYDIN%20%C4%B0MAR%20SANAY%C4%…

Sepetim