0.542. 537 86 70

Hepsi birer tesadüf...

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın uzun süredir sürdürdükleri plansız bir çalışmanın yani tesadüfler sonunda; Sultanhisar Belediyesi’nin 2012 yılında MTA’dan ihale ile aldığı 35 bin dönümlük jeotermal sahanın işletme ruhsat hakkı sadece 3.381.484.00 TL. bedel üzerinden Aytermal A.Ş. şirketine aktarılmak suretiyle bu sahada Güney Koreli firma tarafından yapılacak yatırım sonrası elde edilecek kazançtan alınacak pay oranını belirleme yetkisini belediye meclislerinin elinden alarak kendileri el sıkıştılar...

2018-10-13

HALDUN HAŞMET AYSAN YAZDI…

Hayat onları ilk önce Aydınımızın güzide sanayi kuruluşu Jantsa firmasında karşılaştırıyor. Osman bey firmanın personel müdürü, Özlem hanım ise ilk önce bu firmaya staj yapmaya gelen bir öğrenci daha sonra firmanın çalışanı oluyor.

Tesadüf bu ya, ikisi de siyaseti seviyor ve halen bu işi CHP çatısı altında yapıyorlar. Allah onlara Aydın Büyükşehir ve Sultanhisar Belediye Başkanları olarak birlikte görev yapmayı nasip ediyor..

Gerçi osman bey, 2014 seçim konuşmalarında kendisi ve Özlem hanım için oy isterken bir an için patronunun gelini olduğunu unutuyor heyecandan "Özlemi jantsa da işe ben aldım"diyerek pot kırıyorsa da patronu Osman'ı öz evladından ayırmadığından mesele etmiyor.

Nereden mi biliyorum?

Osman bey, jantsa'nın yönetim kademelerinde yer almış ancak Özlem hanıma nedense hiç bir zaman görev nasip olmamıştır.

Dibinde de olsa bazen yetenekler fark edilmiyor.

Gerçi Özlem hanım bugün 7 bin çalışanı ve 1.5 milyar bütçesiyle Aydın'ın en büyük kuruluşları olan Büyükşehirle birlikte ASKİ ve 6 tane A.Ş.’den sorumlu.. Bir nevi ceo..

Ancak bu sefer konumlar farklı olarak Özlem hanım Büyükşehir Başkanı, Osman bey ilçe Belediye başkanı.

Muhalefet bunların yaptıklarını engellemeye çalışıyor.

Sultanhisar Belediyesi’nin akaryakıt istasyonu kira sözleşmesinden ortalık ayağa kalkıyor iş yargıya gidiyor.

Yine Sultanhisar Belediye taşınmazı bir firmanın taşınmazı ile takasında ortalık yine karışıyor, bu da soruşturma konusu oluyor...

Sıradaki en büyük işe gelince,

Bıktık bu belediye meclislerindeki sorgulamadan deyip kafa kafaya veriyorlar…

Önce Özlem hanım yönetiminde sekreterinin de olduğu Büyükşehir Belediye şirketi Ayjeotermal A.Ş. şirketini aynı konuda faaliyet gösterecek olan Aytermal Enerji A.Ş. isimli 50 bin TL. sermayeli bir ticari şirket kurduruyor. Başına da Erkan Karaarslan'ın eski çalışanı Ümir Erkan'ı getiriyor.

Sonra da Osman bey kardeşim eli kolu sıvıyor, Sultanhisar Belediyesi’nin Surtel Ltd. Şti’ni bu şirketin 35 bin dönümlük jeotermal işletme sahasının ruhsat bedelini 3.381.484.00 TL. olarak tespit ettirerek (% 60 / % 40) Aytermal Enerji A.Ş. isimli şirkete ortak ediyor...

Böylece bu saha üzerindeki belediyelerin ve belediye meclislerinin tasarruf yetkisini ortadan kaldırarak tek belirleyici kendileri oluyor..

Şimdi de hasılat paylaşım koşullarını kendi belirledikleri sözde Güney Koreli bir şirketle beraber ortaklık yolunda ilerliyorlar…

Nedense Güney Koreli bu şirketin adını sır gibi saklıyorlar. 

Yoksa onun da yerli ve milli bir ortağımı var?

Bütün korkular bundan mı dersiniz?

Aydın Valiliği, Çiftlik Jeotermal Sahası’nın ihalesine kamu sermayeli şirketleri sokmayınca Özlem hanım bunu kendine yapılmış bir hareket olarak görüp, ‘siz misiniz bana bunu yapan’ diyerek Osman beyle el ele verip üstelik ihalesiz ve sudan ucuza bedelle 35 bin dönümlük bir jeotermal sahanın işletme hakkının sahibi oluyor. 

Böylece, Aydın Valiliği’ne, AK Parti’ye ve jeotermal firmalarına unutamayacakları bir gol atıyor. 

Adeta bir taşla üç kuş vuruyor.

Sonra nemi oluyor?

Özlem hanım, Aydın Valiliği’nden randevu istiyor.

Yanına, Osman beyi, Ümit Erkan'ı da alarak Aydın Valisi’ne adeta ‘sen beni ihaleye sokmadın ama bak benim de saham oldu’ dercesine Valilik binasında birifing veriyor.

Aslında bunların hepsi Jantsa’da ilk karşılaşma gibi bir tesadüften ibaret...

Yeni sloganımız..

Özlem hanım ile Osman bey çalışıyor,

Aydın ve Sultanhisar kazanıyor..

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın uzun süredir sürdürdükleri plansız bir çalışmanın yani tesadüfler sonunda;

Sultanhisar Belediyesinin 2012 yılında MTA’dan ihale ile aldığı 35 bin dönümlük jeotermal sahanın, işletme ruhsat hakkı sadece 3.381.484.00 TL. bedel üzerinden Aytermal A.Ş. şirketine aktarılmak suretiyle bu sahada Güney Koreli firma tarafından yapılacak yatırım sonrası elde edilecek kazançtan alınacak pay oranını belirleme yetkisini belediye meclislerinin elinden alarak kendileri el sıkıştılar...

Bunu nereden anlıyoruz?..

Aydın Valiliği’ne yaptıkları ziyarette Güney Koreli bir şirketle anlaştıklarını açıkladılar…

Aytermal Enerji A.Ş. bakın nedir?

Sermayesinin tamamı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ayjeotermal A.Ş. tarafından 50.000.00 TL (elli bin) sermaye ile 18. 06. 2018 tarihinde kurulan Aytermal Enerji A.Ş.'nin anasözleşmesi 28. 06. 2018 tarih ve 9609 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanmıştır.

Şirketin yönetim kurulu üyesi ve başkanı olarak Aydın Büyükşehir Belediye şirketi Aydın İmar A.Ş.’nin Genel Müdürü aynı zamandan AYBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Ümit Erkan atanmıştır.

25. 07. 2018 tarih ve 2018/1 sayılı genel kurul kararı ile;

Şirketin sermayesi; 50.000.00 TL.’den 8.505.000.00 TL’ye çıkarılmıştır. Artırılan sermayenin 5.073.000.00 TL.’si (1.150.796.00 TL’si ayni sermaye) Aydın Büyükşehir Belediye şirketi Ayjeotermal A.Ş. tarafından taahhüt edilmiş, kalan 3.381.484.00 TL Sultanhisar Belediye Şirketi Surtel Ltd. Şti. tarafından 35 bin dönümlük jeotermal işletme ruhsatı ayni sermaye olarak konulmuştur.

Aytermal Enerji A.Ş. Yönetim Kuruluna da;

Ümit Erkan (Ayjeotermal A.Ş adına)

Hasan Göçmen (Ayjeotermal A.Ş adına)

Barış Tarım (Ayjeotermal A.Ş adına)

Serhat Kanyılmaz (Surtel Ltd. Şti adına)

Nurver Işlak (Surtel Ltd. Şti adına) atamışlardır.

Artık bu saatten sonra ne 35 bin dönümlük jeotermal saha üzerinde ne de bu sahanın kullanım hakkına sahip Aytermal Enerji A.Ş. şirketi üzerinde; 

Ne Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, ne de Sultanhisar Belediye Meclisi’nin hiç bir tasarruf ve denetim yetkisi kalmamıştır...

Başınız sağolsun güzide belediye meclis üyeleri..

Başınız sağolsun Aydın ve Sultanhisar halkları…

Tebrikler Özlem hanım ve Osman bey kardeşlerim…

Bir iş ancak bu kadar temiz yapılabilirdi.

Ne olur ne olmaz, siz yine de elinizi çabuk tutun Aytermal A.Ş. ile Güney Koreliye ortak bir şirket kurdurun bu işi kökten bitirin..

Koltuklarınızdan sakın kalkmayın,

Yerinize gelecek olan pişmiş aşa su katmasın..

Sepetim