0.542. 537 86 70

Helal sana Mustafa Savaş…

AĞIRLIĞINI KOYDU VE YILLARDIR YER SORUNU TAHSİSİ NEDENİYLE YAPILAMAYAN YENİ ADLİYE SARAYI İÇİN ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL İLE GÖRÜŞEREK NEŞTERİ VURDU. İŞTE VEKİL SAVAŞ'IN GİRİŞİMİYLE ÇÖZÜLEN AYDIN'IN YENİ ADLİYE SARAYI YERİ...

2017-11-10

Yıllardır çözülemeyen yer sorunu nedeniyle Aydın için hayal olan Yeni Adliye Sarayı AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın girişimiyle sonunda gerçekleşiyor.

Türkiye'de Şırnak ile birlikte modern Adliye Sarayına yıllardır kavuşamayan iki ilden biri olan Aydın, AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yaptığı görüşmeler sonucunda yeni Adliye Sarayına kavuşuyor.

Aydın'daki eskiyen ve günümüz şartlarına uygun kullanımı imkânsızlaşan tüm kamu binalarının yenilenmesi veya modernize edilmesi için kolları sıvayan ve Bakanlıklar ile görüşmeler gerçekleştiren AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Aydın için en önemli kamusal hizmet binası olan Yeni Adliye Sarayını Aydın'a kavuşturmak için yaptığı girişimler sonuç verdi.

Adalet Bakanı Gül ile Adliye Sarayını Aydın'a kavuşturmak için daha önce birçok kez görüşmelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Savaş'ın Bakan Gül'den aldığı son görüşme randevusuna AK Parti'nin diğer Aydın Milletvekilleri olan Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz de katıldı. Görüşmede 3 Aydın Milletvekilinin yer önerisi konusundaki kararlılığını gören Adalet Bakanı Gül, yeni Adliye Sarayı için 3 Milletvekilinin hazırladığı Osman Yozgatlı Mahallesi’ndeki mevcut Aydın E Tipi Cezaevi’nin yanındaki 185 dönümlük boş arazi içerisinde yapılmasını istedikleri teklif dilekçesine imza atarak onay verdi.

Temmuz ayındaki son kararname ile Aydın'a atanan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten'in Aydın'daki görev süresi içerisinde mutlaka Aydın'a kazandırılmasını istediği ve bu konuda girişimlerde bulunduğu bilinen yeni Adliye Sarayı için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün emriyle Bakanlık bürokratlarının harekete geçtiği ve Yeni Adliye Sarayı Projesi’nin kısa sürede hazırlanarak temelinin çok yakın zamanda atılarak inşaatına başlanacağı öğrenildi.

HASAN KADİFE

Sepetim