0.542. 537 86 70

Haluk Alıcık beraat etti..

Hakkında açılan FETÖ davası nedeniyle hakim karşısına ikinci kez çıkan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, iddia makamının mütalaasına göre Bank Asya’ya yatırdığı umre parası nedeniyle örgüte yardım suçlamasında bulunulsa da mahkeme heyeti Haluk Alıcık’ın suçsuz olduğu kararını verdi. Beraat alarak büyük sevinç yaşayan Alıcık, “Biz tek devlet, tek bayrak, tek millet tek bayrak ilkesinden ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Bize iftira atanlara en güzel cevabı seçimlerde vereceğiz” dedi.

2018-12-05

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alcık, hakkındaki FETÖ suçlamaları nedeniyle açılan davadan beraat etti.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davasında Alıcık, Bank Asya’ya umre için yatırdığı para nedeniyle iddia makamı savcı tarafından cezalandırılması istendi. 

Bunun üzerine Başkan Alıcık ve avukatları Fahri Maden, Burak Kaptan, Semih Akgün ve Çağrı Türkmen yaptığı savunmada, suçsuz olduklarını ve beraat istediklerini mahkemeye bir kez daha iletti. Mahkeme heyeti Savcılık makamının mütalaa kararını uygun bulmayarak Alıcık’ın beraat kararını verdi. Karar üzerine mahkeme salonunda bulunanlar hakimin beraat kararına sevinip alkışlarıyla Başkan Alıcık’ı tebrik ederek destek verdi. Duruşmayı takip eden MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İl Başkanı Burak Pehlivan, Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Hulusi Akşit, çok sayıda ülkücü ve MHP teşkilatı ise beraat kararını sevinçle karşıladı.

ALICIK: “BERAATIMI İSTİYORUM”

İddia makamının mütalaasına göre Başkan Alıcık, hakkındaki "Bank Asya’ya yatırılan para FETÖ’ye yardım suçu oluşturur” şeklindeki suçlamalara bir kez daha cevap verirken, “Ben hayatım boyunca ne terör örgütüne ne üye ne de destek oldum. Ben Türk Milliyetçisi ve ülkücüsüyüm. Daha önce de söylemiştim, yönettiğim 1 katrilyon parayı eğer niyetim olmuş olsa idi 2014’den sonra Bank Asya’ya yatırır, yatırmaya devam edirdim. Bu benim iki dudağımın arasında olan bir şeydi. Ben Yüce Türk Adaletine güveniyorum. Ben kendime güveniyorum ve Türk Milletinin bir evladı olarak bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben 52 yaşındayım ve bu güne kadar hep vatanımın milletimin yanında oldu. Beraatımı istiyorum” dedi.

“EN GÜZEL CEVABI SEÇİMLERDE VERECEĞİZ..”

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, mahkeme sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Kendimizden eminiz. Bizim terör örgütüyle işimiz olmaz. Türk milliyetçisi ve ülkücüsüyüz. 14 yaşından bu yana bu harekete gönül vermiş insanız. Burada hakimin karşısına çıkmak bizim için züldür. Biz isterdik ki savcı bey de beraatimizi istesin. Başta Bilge Lider Devlet Bahçeli olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Deniz Depboylu, diğer başkanlarımıza, tüm partililerime teşekkür ediyorum. Biz tek devlet, tek bayrak, tek millet tek bayrak ilkesinden ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Ama tekrar söylüyorum böyle şerefsizce itham edilmektense ölmeyi tercih edecek bir kardeşinizim. Çok şükür suçsuzluğumuz ispat edildi. Bundan sonra yapacağımız tek şey seçimler için çalışmak. Büyükşehir başta olmak üzere belediyeleri alacağız ve bize iftira atanlara güzel bir cevap vereceğiz.”

PEHLİVAN: “ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ..”  

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan da beraat kararını beklediklerini kaydederek, “Belediye başkanımızın arkasında olmaya devam edeceğiz. Seçim öncesi bu şekilde yanlış ve çirkin iddialarla belediye başkanımızı karalayıp zarar vermek istenmesini yüce Türk adaleti bozmuştur. Bundan sonra önümüze bakacağız. Dava sürecini takip eden ve bizden desteğini esirgemeyen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Genel Merkezimize, tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın da, “Başta Haluk başkanımız olmak üzere Aydın’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Adalet yerini bulmuştur” diye konuştu.

Sepetim