0.542. 537 86 70

Hakareti alışkanlık haline getirdi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medyada yaptığı iğrenç paylaşımları nedeniyle adli kontrol şartı ile serbest kalan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, bu defa “özel hayatı ifşa etmek ve hakaretten” yargılanıyor.

2018-11-11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Aynı gemideyiz’ şeklindeki açıklamasına gönderme yaparak, “Orospu evlatlarına bak hele aynı gemideymişiz. amk çocukları sizinle aynı gemiye binenin anasını s.k.yim” şeklinde paylaşımda bulunan ve adli kontröl şartı ile serbest kalan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, TBMM eski başkan danışmanlarından Haldun Haşmet Aysan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ eski genel müdürü Cemalettin Küçükerol’un fotoğraflarını çekerek ‘Çımbız’ adı verilen sahte bir sosyal medya hesabında “Kumpas çöküyor” başlığıyla yayınlandığı gerekçesiyle ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek yazılı veya görüntü ile hakaret etmek’ suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

HATIRLAMADI

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya CHP’li Polat Bora Mersin ‘sanık’ sıfatıyla katılırken, Haldun Haşmet Aysan ve Cemalettin Küçükerol ‘müşteki’ sıfatıyla katıldı. Polat suçlamaları kabul etmezken, Aysan, Mersin’in sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik de küfür içeren paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığını söyleyerek sanığın hakaret işini alışkanlık haline getirdiğini anlattı ve Cumhurbaşkanına hakaret davası ile birleştirilmesini istedi. Bunun üzerine sanık Polat, ‘bu dava ile ilgisi yok’ diyerek itiraz etti. Hâkimin ‘Cumhurbaşkanına yönelik sosyal medyada ne paylaştın’ sorusuna Polat, ‘hatırlamıyorum’ diye cevap verdi.

Polat’ın yargılandığı ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası ile ilgili bilgi istenmesine karar veren mahkeme duruşmayı 19 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cemalettin Küçükerol, Haldun Haşmet Aysan ile halka açık bir mekânda öğle yemeği için buluştu. Aynı günün akşam saatlerinde de Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal ile de mesai çıkışı başka bir mekânda bir araya gelerek kahve içti. Aydın’da günün olayı haline gelen bu buluşmanın fotoğrafı “Cımbız” adı verilen sahte bir sosyal medya hesabında “Kumpas çöküyor” başlığıyla yayınlandı.

Aysan ve Küçükerol ile birlikte CHP’li Sümran Ünal’ı ‘kumpasçı’ ilan eden bu paylaşım Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi CHP’li Barış Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke koordinatörü Fatih Akkentli ile çok sayıda belediye çalışanı tarafından paylaşımı dikkat çekti.

BAŞKA BİR AYRINTI

Muhasebecilik yapan Mersin’in, meclis üyesi Barış Altıntaş’ın yakın arkadaşı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’den aylık 20 bin lira gelir elde etmesiyle gündeme gelmişti.

Haber Kaynağı: Aydın24

Sepetim