0.542. 537 86 70

Gazeteciye psikolojik baskı…

Nazillipost Haber Sitesi Sahibi Murat Gürkan ADÜ’deki yemek ihalesinde kamunun 7 milyon lira zarar ettirildiğini ortaya çıkaran haberi sonrasında Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in şikayeti ile “Kurum ve Kurum yöneticilerine hakaret ve resmi belgeleri ifşa ettiği” iddiası ile hakkında soruşturma açıldı.

2020-02-21

Nazillili Gazeteci Murat Gürkan, “ADÜ YEMEK İHALESİNDE TARİKAT BASKISI İDDİALARI” başlıklı haberinde, Kamunun 7 Milyon lira zarar ettirildiğini belgelerle ortaya koyarak “Peşkeş çekildiğini” iddia ettiği 7 milyon liranın hesabını sorduğu haberin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in “Kurum ve Kurum yöneticilerine hakaret ve resmi belgeleri ifşa ettiği” gerekçesiyle şikâyetçi olması üzerine emniyette ifade verdi.

Murat Gürkan Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Hürriyet Polis Merkezi’ne davet edilerek hakkında yapılan şikâyet üzerine ifade verdi.

Rektör Aldemir’in “Kurum ve Kurum yöneticilerine hakaret ve resmi belgeleri ifşa ettiği” gerekçesiyle şikayetçi olduğu Gürkan ifadesinde, söz konusu ihaleyle ilgili belgeleri ADÜ Rektörünü makamında bizzat ziyaret ederek konuyu araştırması yönünde kendisine teslim ettiğini buna rağmen ihalenin 7 milyon liralık farkla bir firmaya verildiğini belirterek, söz konusu haberde halkın haber alma ve Anayasadan doğan Basın Özgürlüğü kapsamında Kamunun bilgilendirildiğini açıklayarak hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Öte yandan 18 aylık bir yemek ihalesinde sütün tam yağlı olup olmadığı belirtilmediği gerekçesiyle Kamunun 7 Milyon lira zarara uğratılmasının basında haber olmasına rağmen İktidar Partisi Milletvekillerinden bu konuda her hangi bir açıklama gelmemesi ve konuyu araştırmamaları ise hayretle karşılandı.

İşte Murat Gürkan’ın dava konusu olan o Haberi…

https://bit.ly/2RXGGpo

Sepetim