0.542. 537 86 70

Gazeteci Suat Deniz aklandı…

GAZETECİ SUAT DENİZ ADÜ REKTÖRÜ OSMAN SELÇUK ALDEMİR’İN HAKKINDA AÇTIĞI HAKARET DAVASINDAN BERAAT ETTİ...

2020-11-03

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir'in gazeteci Suat Deniz'in yazdığı "Ah ADÜ Vah Adü Ne hallare düştün" başlıklı köşe yazısı sonrası hakkında "yazılı ve internet basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla açılan davadan beraat etti.

AGC Onursal Başkanı ve Küresel Gazteciler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Temsilcisi Suat Deniz, en ağır şekilde cezalandırılmasının istendiği davanın ikinci duruşmasında "savcının ceza istemine rağmen” hakim kararıyla “beraat” etti.

Gazeteci Deniz mahkemedeki savunmasında köşe yazsında sadece basın ifade özgürlüğü kapsamında Üniversitenin içinde bulunduğu sıkıntıları ve yapılan bir araştırmada görülen olumsuz tabloyu dile getirip sadece gazetecilik görevini yaptığını, çoğulcu demokrasilerde eleştiri hakkının her zaman olabileceğini belirtti.

Söz konusu benzer bir tablonun başka bir kurumda da olsa aynı şekilde davranacağının altını çizen Deniz, “Sayın rektör katıldığı duruşmada 1 saat başka bir konuyu anlatıp bu suçlamanın dışına çıkmıştır. Ortada şahsımıza yapılan bir kumpas olduğu açıktır. Ben sayın rektöre hakaret edecek bir şey yazmadım. Bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanına da başka siyasilere de her gün hakaret ediliyor. Bazı eleştiriler elbette olacaktır. Kastımı aşan bir söylemim olmamıştır. Ben hür ve basın özgürlüğü iradesiyle eleştiri hakkımı kullandım. Ama maalesef linç edilmek isteniyorum” dedi.

Mahkemenin beraat kararı verdiği Deniz, ayrıca dosyasına sunulmak üzere bir gazetecinin "Rektör Kadar başınıza taş düşsün” başlığı yayımladığı yazında “ben rektörün avukatıyım”, “rektörün kemikçisiyim, tetikçisiyim” ifadelerinin yer aldığı köşe yazını da sundu.

Sepetim