0.542. 537 86 70

Gazeteci Emin Aydın’ın yalanı ortaya çıktı…

Denge Gazetesi ve TV-DEN Sahibi Emin Aydın, Savcı ve Hakimleri zan bırakan açıklamaları üzerine, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.. Savcılık açıklaması ile Gazeteci Emin Aydın’ın elinde hiçbir somut bilgi olmadan duyumlar üzerine haber ve yazılar yazdığı gerçeği ortaya çıktı.

2020-11-29

Denge Gazetesi ve TV-DEN Sahibi Emin Aydın’ın son günlerde Aydın Adliyesi’nde görevli Savcı ve Hakimleri “rüşvet aldıkları” iddiası ile yaptığı yayınlar üzerine savcılıkta ifade verdi. Savcılık açıklaması ile Gazeteci Emin Aydın’ın elinde hiçbir somut bilgi olmadan duyumlar üzerine haber ve yazılar yazdığı gerçeği ortaya çıktı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Emin Aydın’ın alınan ifadesinde özet olarak konu hakkında somut bilgi sahibi olmadığı, tesadüfen karşılaştığı kişilerden duyduğu bir kısım sözler ile halk arasında geçen konuşmalardan duyduğu iddiaları ifadesinde belirtmiş olup Aydın Adliyesi’nde halihazırda görevli bir Hakim veya Cumhuriyet Savcısı hakkında somut hiçbir bilgi, belge ve duyumunun olmadığını beyan etmiştir” vurgusu yapıldı.

Gazeteci Emin Aydın’ın, Aydın halkının hizmeti için kullanılması gereken kaynakların şantaja harcandığını iddia eden “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarının şantaja gittiğinin göstergelerinden biri Atatürk Spor Kompleksi. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu tesisi beş milyon dolara yaptı. Bu tesis Aydın’dan milli yüzücülerin yetişmesi için yapıldı, halka bu şekilde anlatıldı. Kompleksin yapımı çok kısa sürede bitti. Ama bu tesis vatandaşın kullanımına açılmadı. Belediye burayı kendi şirketine, belediyenin şirketi de bir müstecire verdi. Tesisi kiralayan müstecir de tesisi üst düzey gelire sahip vatandaşların kullanabileceği şekilde işletmeye başladı. Bu müstecir FETÖ Borsası nedeniyle tutukluyken evinde öldürülen AK Parti İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtulmuş ve kardeşi Şaban Kurtulmuş” şeklindeki yazısı üzerine savcılar harekete geçerek Emin Aydın’ın ifadesini aldı.

Emin Aydın ayrıca, “Aydın’da rüşvet iddiaları var ve çok büyük rakamlardan söz ediliyor. Bazı savcılarla ilgili ilintiler, ilişkiler var. Çok önemli devlet görevlilerinin de içinde bulunduğu oluşumlar var. Atatürk Spor Kompleksi deşilirse Aydın’da birçok olay ortaya çıkar diye düşünüyorum. Bir yandan bunlar yapılırken Aydın halkının yüzüne nasıl baktıklarına da çok şaşırıyorum. Rüşvetle milleti susturarak nereye kadar yapılan yanlışları örtebilecekler? Aydın’ın kaynakları çöpe boşuna gitmesin. Aydınlının parasıyla kimse kendi suçunu örtmesin” şeklindeki ifadeler ile savcı ve hakimleri zan bırakan açıklamalara da yer vermişti.

Savcılık yaptığıyazılı açıklamasında, Emin Aydın’ın iddialarının “suça yönelik” olduğu bu nedenle Cumhuriyet Başsavclığınca ifade vermeye çağrıldığı belirtilerek, verdiği ifadesinde yazdıkları hakkında somut bilgi sahibi olmadığı ve Aydın Adliyesindeki hakim ve savcılarla ilgili söylediklerinde somut belge ve bilgi sahibi olmadığını itiraf ettiği kaydedildi.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığın açıklamasında, “Haberi yapan Emin Aydın'ın ifadesinde söz konusu iddialarla ilgili somut bir isnadı Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kanunlarının emirlerine uygun biçimde tarafsızlık ve bağımsılık prensipleri dahilinde Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevini ifa ettiği, haber içeriğinde belirtilen hususların açıklandığı üzere dayanıksız olduğu, kamuoyu bilgisine sunulur” denildi.

Öte yandan Emin Aydın ile ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Sepetim