0.542. 537 86 70

Galatasaray’ın acı günü..

Galatasaray Spor Kulübünün 37. Başkanı Mustafa Cengiz, 72 yaşında hayatını kaybetti.

2021-11-28

Galatasaray Spor Kulübünün 37. Başkanı Mustafa Cengiz bugün yaşamını yitirdi. Galatasaray'da 3,5 yıl boyunca Başkanlık görevini üstlenen Cengiz, beyin ve mideden çeşitli sağlık operasyonları geçirmişti. 

Galatasaray'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Sn. Mustafa Cengiz'i kaybettik. Başkanımız’a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR? 

Mustafa Cengiz, Gaziantep’in Nizip ilçesinde 1949’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğünü yürüttü.

12 Eylül Darbesi'nden sonra memuriyetten ayrılarak Orta Doğu ülkelerinde çalışmaya başladı. Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası’nda genel başkanlık yaptı, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yaptı. 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı seçilen Cengiz Haziran ayında bu görevi Burak Elmas’a devretti.

 

Okunma sayısı: 8.322

Sepetim