0.542. 537 86 70

7 Eylül’de okuma sevdası..

Aydın’ın ek köklü eğitim kurumlarından biri olan ve bu güne kadar birçok ünlüyü yetiştiren Efeler 7 Eylül İlköğretim Okulu düzenlediği “İnsan her yerde okur” isimli okuma etkinliği ile hem bir ilki gerçekleştiriyor hem de farkındalığını ortaya koyuyor.

2017-11-21

HABER: FATMA YAZICI

Aydın’da eğitim alanında dikkatleri üzerine çeken Efeler 7 Eylül İlköğretim Okulu geliştirdiği projeler ile hem eğitim camiasının hem de velilerin takdirini kazanırken okul yönetiminin geliştirdiği “İnsan her yerde okur” projesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. “Okulumla sosyalleşiyorum” ve “Aile ziyareti” gibi projeleriyle hem takdir toplayan hem de eğitim camiasının dikkatini çeken 7 Eylül İlköğretim Okulu başarılarıyla da takdir topluyor.

Osmanlı Dönemi’nde 1884 yılında “Mekteb-i İptidai” ismiyle açılan ve uzun süre eğitime bu şekilde devam ettikten sonra “Musalla Mahallesi Mektebi” ismiyle eğitim faaliyetini sürdürürken “Kenzül-i İrfan (İrfan Hazinesi)” olarak ismi değiştirilen 7 Eylül İlköğretim Okulu 1926 yılından itibaren bu isimle eğitim faaliyetini Aydın’da sürdürmektedir.

Eğitimde köklü bir çınar gibi varlığını devam ettiren ve başarılarını katlayarak arttıran 7 Eylül İlköğretim Okulu milletvekilleri başta olmak üzere doktorlar, öğretmenler, işadamları yetiştirerek eğitime damgasını vurmuş kurumlardan biri olarak her geçen yıl başarı çıtasını daha yükseklere taşımak için değişik projeler üreten okullar arasında birinci sırada yer alıyor.

Günümüzde de adından sıkça söz ettiren 7 Eylül İlköğretim Okulu’nun uygulamaya koyduğu projelerden biri de “İnsan her yerde okur” isimli projesidir. Bu proje kapsamında okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle okul yönetimi, öğrenciler ve öğrenci velilerine kitap okuma sevgisi aşılanıyor.

Geçen yıllarda yapılan araştırmalara göre vatandaşlarımızın % 32’lik bölümünün okuma alışkanlığı olmadığı Ülkemizde, Efeler 7 Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap okuma sevgisi ve ders bilgisi aşılamak için başlattığı bu ilginç yöntemle ilginç çalışmalar yapıyor. Son olarak 7 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Selim Çakmak’ın da katılımı ile gerçekleştirilen ve 20 dakika süren “İnsan her yerde okur” kitap okuma etkinliği öğrenciler üzerinde de olumlu etki yaratıyor.

7 Eylül İlköğretim Okulu’nun başarılı Müdürü Selim Çakmak başta olmak üzere okul yönetiminin uygulamaya soktuğu bu anlamlı proje insanlar üzerinde hayli ilginç ve bir o kadar da güzel izler bırakıyor.

Okulda yer alan kütüphane ise, çocuklara okuma ve kitap sevgisi aşılayacak nitelikte farklı bir ortam olarak sunuluyor. Burada rengarenk boyalı kitaplıklar, masa ve sandalyeler ile sanki bir oyun-eğlence odası havası kazandırılan kütüphanede her kitabı bulmak ve onu keyifle okumak mümkün…

Okul binasının merdivenlerinden kütüphanesine kadar uygulanan bu pek çok stratejik- ilginç- görsel çalışmalar, velilerle birlikte vatandaşların da takdirini kazanıyor.

Öte yandan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu; “Öğretmenim Misafirim” adlı projesi de 7 Eylül İlköğretim Okulu’nda gerçekleştiriliyor. Bu projedeki amaç ise, “bir gün öğretmenim benim de evime geldi” algısını oluşturmak…

“İNSAN HER YERDE OKUR”

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgiler veren Okul Müdürü Selim Çakmak şöyle konuştu:

“Çocuklar bizim geleceğimizdir bizler onları önemsiyoruz. Öğrenci velilerinin, okul personelimizin ve vatandaşların da katılımıyla okul bahçesinde “İNSAN HER YERDE OKUR” isimli Okuma Etkinliği düzenledik. Her ay bir başarılı öğrencimizi ödüllendiriliyoruz.. Yıl sonunda birçok çocuk ödül almış oluyor ve böylece çocuklarımız okumak için adeta birbiriyle yarışıyor. Evde, parkta, seyahatte, sırada, kuyrukta gibi daha bir çok yerde yaşamın her alanında çocuklara kitap okumayı aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ve benzeri etkinlikleri dalga dalga her geçen gün daha da büyütüp, okulumuz sınırlarından dışarıya taşımak istiyoruz. Örneğin sokağa, stadyuma hatta şehir dışına. Öğrencilerimiz ile topluca tren yolculuğu yapmayı ve seyahat sırasında onların kitap okumalarını planlıyoruz. Yani çocuklarımızın akıllı telefonla ilgilenmek yerine kitap okumalarını istiyoruz. Japonlar teknolojiyi bize verdiler, evet güzel bir şey yaptılar ama onlar kitap okuyor.. Ama Türk toplumu kitap okumakta zayıf. İnşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile böyle güzel projelerle o uyanışı da sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızla, inşallah çocuklarımızı okuyan nesiller olarak topluma kazandırmayı düşünüyoruz.”

FOTOĞRAFLAR: NAİM TURUNÇ

Sepetim