0.542. 537 86 70

5 etkileyici psikolojik keşif…

İnsan ruhu; görmezden geldiğimiz sırları ve şaşırtıcı şeyleri gizler.

2021-11-20

Zihinsel süreçlerin ve insan davranışlarının sistematik olarak incelenmesi, uzun süredir  yapılmaktadır. Neden böyle davrandığımızı sorguluyor.

İnsan psikolojisinin nispeten bilinmeyen şaşırtıcı merakları vardır.

İşte muhtemelen bilmediğiniz psikolojik keşifler.

Uyurken rüya görmemiz.

Gördüğümüz rüyaları her zaman hatırlayamadığımız doğrudur, ancak birçok bilimsel araştırma, uyku sırasındaki beyin aktivitesinin, dinlenme sırasında REM aşamasına geldiğimizde rüya görmemize neden olduğunu ortaya koymuştur.

Araştırmalar, rüyalarımızın içeriğinin % 90'ını hatırlamadığımızı ve onları hatırlasak bile, beynimiz yeni uyaranları yakalayıp kendini arıtma eğiliminde olduğundan, uyandıktan sonraki beş dakika içinde bu içeriğin yarısını unutacağımızı gösteriyor bu bilgiden.

Rüyalarınızı daha çok ve daha iyi hatırlamak istiyorsanız, her gün uyandığınızda komodininize koyduğunuz bir not defterine tüm rüyalarınızı mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde yazmanız oldukça yararlıdır ve beyninizin bulmacasını, bir dönem sonra birleştirmeye deneyin. Bilinçaltı size neler anlatıyor keşfedin.

Hayalet uzuv (ayak, kol vs... gibi)

Birçok benzer vakalarda rapor edilmiştir:

Bir kişinin bir uzvunun kesilmesi vardır ve daha sonra o uzvun hala yerinde olduğunu hissetmeye başlanılır. 

Aslında, birçok vaka, ampute uzuvlarda ağrı çektiğini ortaya koymaktadır. Bu fenomen "hayalet uzuv sendromu" olarak bilinir. 

Bunun olmasının nedeni beyindedir.

Görünüşe göre, uzuvların hareketliliğini ve dokunuşunu düzenlemekten sorumlu beyin bölgesi hala aktif kalır ve gerçek sinirsel uyaranların yokluğunda onları yaratma eğiliminde.Olmayan bir şeyi varmış gibi yapan beyin bölgesinde bir düme farzedin. Tıpkı olumlu veya olumsuz düşüncelerimizin yaptığı gibi beyin farklı dümeler basmakta.

Düşüncelerimizin önemi çok büyüktür.

Bir çocuk için, arkadaşlar ebeveynlerden daha önemlidir!

Aile, çocukların gelişimini büyük ölçüde etkilese de, onların yaşlarındaki arkadaş grupları daha da etkilidir, Dikkat!.

(Finalini size bırakıyorum istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..)

Kendinle tanışmaya hazır mısın? Bu gazetedeki linklere tıklayarak yazılarımızın her biri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bizleri takip ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım.

Saygıyla selamlıyor, hayırlı ve güzel günler diliyorum.

Sepetim