0.542. 537 86 70

Esnaf Odası başkanları hangi akla hizmet ediyor?

ESNAF ODASI BAŞKANI MISINIZ? BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN SÖZCÜSÜ MÜ? BENCE BUNU ÜYELERİNİZE AÇIKLAMALISINIZ...

2020-04-12

Bu Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının bazı başkanlarını anlayamadım. Sıra ile sanki talimatlı olarak Sayın Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyorlar. (Büyükşehir Belediyesi’ne değil bakın dikkatinizi çekerim direk şahsına...)

Bunun iki mantıklı açıklaması var;

1- Sayın Başkan rahmetli babasından kalan mirası Esnaf Odası Başkanlarına eşit olarak pay etti. Oda Başkanları bu nezakete karşılık veriyorlar.

2- Kendi cebinden yarattığı finansman ile Oda üyelerine 60 ay vadeli 0 faizli on binlerce lira kredi desteği veriyor, bu iyiliği karşılıksız bırakmamak için açıklama ile teşekkür ediyorlar.

Bu iki nedeninde olmaması durumunda muhtemel olarak eş, dost, akraba işe aldırdıklarının bedeli olarak ya da küçük şahsi beklentilerinin bir diyeti olarak açıklama yapma talimatına kayıtsız kalamadılar.

Şimdi naçizane olarak sormak istiyorum.

Bu açıklamayı yapmadan önce ya Özlem Hanım biz bu açıklamayı yapıyoruz ama ne yaptı da esnafa siz açıklama yapıyorsunuz? derler.

Siz çıkın da önce bütün esnafın reklâm ilan ücretlerinin ilk 6 aylık taksitini almıyorum. Şoför esnafından 2020 yılının ruhsat yenileme ücretlerinden Büyükşehir Belediyesi olarak feragat ediyoruz. Ya da tüm esnafımıza “Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile destek tedbiri kararları aldık” deyin de bizde buna binaen teşekkür etmiş olalım, “yoksa esnaf üyelerimiz bizi tefe koyarlar” diyebildiniz mi?

Tabiki kocaman bir Hayıııııırrrrrrr...

Çünkü talimat geldi,

Siz yerine getirdiniz...

Esnafı temsil etmenin gücünü ve kıymetini birilerinin siyasi ikbali için rant kapısı haline getirmek. Ahiliğin kitabında yoktur.

Benden hatırlatması gerisi sizin özgür vicdanınıza kalmış.

Öpüyorum gözlerinizden!

Kalın Sağlıcakla...

Not: Hiç bir esnaf ayrıcalığı yaratmış olmadan esnaf odası başkanlarına teşekkür açıklaması yaptıran sözde üst akıl reel de sivri akıllılara da buradan iletmiş olayım. Kadının 11 yılda kaza bela yaptığı siyasi sermayeyi hoyratça harcamaya devam edin. Bu gidişle bir sonraki seçime lazım olmaz zaten sizde kendinize yeni ekmek kapısı ararsınız olmaz mı? Bu söylediklerime bugün siz gülün Belki yarın size de sokakta ki köpekler güler ne dersiniz.

Serhan Seyhan’ın sosyal medya hesabından alınmıştır..

Sepetim