0.542. 537 86 70

Eserler Milletindir…

SAYIN MUSTAFA SAVAŞ; DEVLET DEVAMLILIK ARZ EDEN CİDDİ BİR KURUMDUR. ESERLER MİLLETİNDİR, MİLLETİN PARASIYLA MİLLETİN İSTİFADESİ İÇİN YAPILIR.

2019-03-18

Devlet, vatanın ve milletin birliğini sağlayan süreklilik arz eden bir kurumdur. Bir siyasal partinin İktidar olması ile kaim değildir. Sayın Demirel “Devlet baş gibidir, Hükümetler şapka gibi” veciz ifadesiyle devletin kalıcı buna karşın demokratik rejimlerde siyasal iktidarın millet iradesi ile değiştiğini işaret etmiştir.

Bir siyasi iktidar, bir proje hazırlar bunu yatırım programına alır, bir başka iktidar ihale eder ve bir başkası yapımını gerçekleştirir ve bir başkasına da açılışını yapmak düşebilir.

Bu süreç Hükümetlerin görev süresi ile alakalıdır.

Bir kamu yatırımı bir ihtiyaçtan dolayı veya gelecekteki ihtiyaç karşılayacak şekilde projeksiyon yapılarak yatırım programına alınır. Kamu yatırımları Milletin parasıyla millete hizmet etmesi için yapılır.

Karacasu Dandalaz Barajı 1993 yılında ve Ekizdere Barajı 1995 yılında Yatırım Proğramına alınmıştır. Bu Barajların İnşaatına 1998 yılında başlanmıştır. Bunu kimse inkar edemez.

Bu barajları bugün biz yaptık diyenler geçmiş iktidarlara haksızlık yapmaktadırlar. 

Yapmayıp ta ne yapacaktınız?

Nitekim Mustafa Savaş bu barajları sadece AK Parti olarak sahiplenmiştir.

Bu barajları Yatırım Programına alınması için bizler uğraş verirken Mustafa Savaş’ın henüz 1991 yılında Halk Bankası’nda yeni işe başlamış bir görevli olmasından dolayı o dönemi bilmesi elbette mümkün değildir. 

Ancak, siyaset yapıyorsan ve Milletvekili iseniz ilindeki yatırımların kronolojsini bilmek zorundasınız.

Mustafa Savaş’a hatırlatmak isterim ki bu işler 2014 yılında “Aydın’a deniz getireceğim” diye Aydın halkına proje sunup 2019 yılında uçuk kaçık diye vazgeçilecek projeler değildir.

Devlet CİDDİ bir kurumdur.

ESERLER MİLLETİNDİR, MİLLETİN PARASIYLA MİLLETİN İSTİFADESİ İÇİN YAPILIR.

Sepetim