0.542. 537 86 70

Ertürk’e tepki istifası…

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün “Bu yönetimle Didim’de seçimi zor kazanırız” açıklamasına tepki gösteren Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü istifa etti.

2017-12-29

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, kendisine hayırlı olsun ziyareti için gelen Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne yaptığı “Didim’de seçimi zor kazanırız” açıklaması istifa getirdi.

Cenk Ünlü, Partisi’nin Aydın il ve ilçe teşkilatlarını oluşturmada aceleci davrandığını öne süren Ahmet Ertürk’ün, “Partimiz çok acele etti. Hemen biz atandık arakasından ilçe ziyaretleri, arkasından 4-5 gün sonra temayül yoklamaları, daha sonra Ankara’ya adaylarla mülakata gittik. Bu anlamda ilçelerdeki durumu daha tespit edip ve birçok önde gelen kişinin önerileri doğrusunda çeşitli çalışmalar yapsak daha iyi olurdu. Ama Didim’de Cenk başkan en azından yabancı değil ve Didim’in sorunlarını biliyor. Ama seçim işleri biraz aceleye geldi” şeklindeki açıklaması üzerine Facebook hesabından yaptığı paylaşım ile istifasını "6. olağan kongrede aday olmayağım" ifadeleriyle kamuoyuna duyurdu.

AK Parti’nin 2014 seçimlerinde Didim'de 165 oy farkla seçimi kaybettiğini dikkate sunan Cenk Ünlü, “2019 yerel seçimlerinde de iyi bir aday, sıkı bir teşkilat çalışması ile Didim AK Parti Teşkilatı, son derece kırılgan CHP Didim Örgütü nedeniyle her zaman seçime ortaktır” dedi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü’nün kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

“Değerli basın mensupları,

AK Partimize gönül vermiş çok sevgili dava arkadaşlarım ve Didim kamuoyu,
Bildiğiniz üzere 30 Mart 2014 seçimlerinden önce 26 Şubat 2014 tarihinde dönemin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem'in takdiriyle AK Parti Didim İlçe Başkanı olarak atandım. Ardından 12 Kasım 2014'te 5. Olağan Kongre sürecinde tekrar ilçe başkanlığı görevine seçildim.

Geçtiğimiz günlerde de 6. Olağan Kongre sürecinde ilçe temayül yoklaması ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ataş Bey'in takdirleriyle 28 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan ilçe kongremizin genel merkez adayı olarak görevlendirildim.

Ancak dün il başkanımız Sayın Ahmet Ertürk'ün Ses Gazetesinde yayınlanan talihsiz açıklaması ve tamamını dinleme şansı bulduğum ses kaydı neticesinde bir karar alıp bu açıklamayı yapmayı siyaseten uygun buldum.

Sayın İl Başkanımız Ahmet Ertürk Beyefendi dün Didim Genç İşadamları Derneği’ni kabul ettiği görüşmede Genel Merkezin kararına rağmen temayül sürecinin aceleye geldiğinin, daha farklı kişilerle 2019 seçimlerine gidilebileceğini ifade etmiştir. Bu noktada partimizin Aydın'da ve Didim'de 2019 seçimlerinde en yüksek başarıyı yakalayabilmesi için özveride bulunmam gerektiğini düşünmekteyim. 

Siyaset ekip işidir, takım ruhu gerektirir. Liderin takımına ve ekibine inanması şarttır. Aynı şekilde ekipte liderine koşulsuz sahip çıkmak ve arkasında durmak zorundadır. 

2019'da Aydın'da özlenen AK Parti zaferini partililerimize yaşatabilmesi için il başkanımızın ekibiyle ilgili kafasında soru işareti olmaması gerekir. İl başkanımızın inandığı bir ekiple yola devam edebilmesi için 6. Olağan kongre sürecinde aday olmayacağım.

Bileğimizin hakkı, genel merkezimizin takdiriyle kazandığımız ilçe başkanlığını, alnımızın akıyla teslim etmeyi biliriz. Partimizde makamlar ve mevkiler gelir geçer. Aslolan dava bilinciyle memlekete, millete hizmet etmektir.

Bu noktada her zaman desteklerini hissettiğim, bugüne kadar siyaseten hep arkamda duran ana kademe arkadaşlarım, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve ekipleri, değerli mahalle başkanlarım ve teşkilatımızın kıymetli üyelerine ve aileme teşekkür etmek isterim.

İl başkanımızın Didim'de başarısızlık öngörüsü, ilçemizde AK Dava’ya gönül vermiş yol arkadaşlarımızı asla ümitsizliğe sevk etmemelidir.

Her seçim kendi fırsatını yaratır.

2014 seçimlerinde Didim'de 165 oy farkla seçimi kaybettik.

2019 yerel seçimlerinde de iyi bir aday, sıkı bir teşkilat çalışması ile Didim AK Parti Teşkilatı, son derece kırılgan CHP Didim Örgütü nedeniyle her zaman seçime ortaktır. 

6. olağan ilçe kongremizde seçilecek olan arkadaşıma ve yeni yönetimine şimdiden başarılar diliyorum. Yeni yönetimin her daim yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Bu davada görev alacak tüm arkadaşlarımın Allah yar ve yardımcısı olsun.

Sözlerimi burada bitirirken, herkesi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Sepetim