0.542. 537 86 70

Erkan Karaarslan yakalandı…

2013 yılından bu yana Özlem Çerçioğlu’na danışmanlık hizmeti veren FETÖ Firari Sanığı Erkan Karaarslan Ankara’da yakalanarak Sincan Cezaevine konuldu.

2019-01-18

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Belediyeler İmamı olarak bilinen ve bir süredir firari olarak her yerde aranan Erkan Karaaslan Ankara’da gizlendiği evde yakalandı. Ankara İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin ortak çalışması sonucu kardeşinin üzerine düzenlettiği sahte kimlikle yakalanan Karaarslan tutuklanarak Sincan Cezaevine konuldu.

FETÖ Terör Örgütü’ne finans temin etmek iddiasıyla 18 Ağustos 2016 tarihinde Mersin’de tutuklanarak 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Erkan Karaarslan 13,5 ay cezaevinde tutulduktan sonra 29 Şubat 2017’de Yurt dışı Çıkış yasağı getirilerek Denetimli Serbestlikle tahliye edildi.

Gerçekleşen tahliyenin ardından 2 gün sonra yeniden hakkında yeniden yakamala kararı çıkarılan Erkan Karaarslan daha sonra firar etti. Yaklaşık bir yıllık firari olan Erkan Karaarslan Ankara’da yakalanarak Sincan T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Halen Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ Terör Örgütü’ne finans temin etmek suçlaması ile yargılanan Erkan Karaarslan Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü ile Belediye şirketlerinde yapılan Danışmanlık Hizmet İhalelerine fesat karıştırmak iddiası ile Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve Aydın 1,2,3,4,5. Asliye Ceza Mahkemelerinde yargılanıyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten’in hazırladığı iddianemenin Aydın 1. Ağır Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt ve 17 Belediye Bürokratı ile birlikte yargılanan Erkan Karaarslan Türkiye genelinde 74’ü CHP li belediye olmak üzere 101 belediyeye danışmanlık hizmeti veriyordu.

Şimdiki İstanbul CHP Büyükşehir belediye Başkan Adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Ataşehir Belediyesi, Adalar Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Avcılar Belediyesi, Adalar Belediyesi, İzmir Bayraklı Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi daha birçok belediyede kadrolaşan Erkan Karaarslan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kendisine merkez üst olarak seçti.

FETÖ Terör Örgütü’nün “belediyeler imamı” olarak anılan Erkan Karaarslan’ın 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesinde yakalanması Türkiye gündemini salladı.

Öte yandan Erkan Karaarslan hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gizlilik içinde yürütülen FETÖ Soruşturması da sürdürülüyor.

Sepetim