0.542. 537 86 70

Erkan Karaarslan’a çıkış yok…

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ Davası’nda, Erkan Karaarslan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Diğer sanıklar adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

2017-02-28

Erkan Karaarslan duruşmaya SEGBİS sistemi ile Hatay Cezaevi’nden bağlandı. Duruşmayı izleyenler arasında hakkında AYBEL soruşturması devam eden Bacanak Muharrem Şanlı da vardı. Karaarslan savunmasında “..ben FETÖ’cü değilim” şeklinde kamera karşısında savunma yapsa da Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi Karaarslan’ın bu savunmasını dikkate almadı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutuklama kararının devamında İçişleri Bakanlığı Emekli Bürokratı Haldun Haşmet Aysan’ın davaya müdahil olarak sunduğu deliller ve bunun yanında Sarıyer Belediyesi’nde 24 kişi hakkında verilen soruşturma izninde yine Erkan Karaarslan dosyalarının ön planda olması gösteriliyor.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndaki duruşmada Erkan Karaaslan ve Mehmet Türkmen hakkında tutukluluğun devamına, Tevfik Dinçer, Haluk tunçsu ve Yaşar Aksoy hakkında elektronik kelepçe ile ev hapsi kararı verildi. Diğer sanıklar adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

Mersin’de davaya müdahil olan Haldun Haşmet Aysan yaptığı açıklamada, “Adalet işliyor. Mutlaka sıra dokunulmaz denilenlere de gelecek. Ahlaksızca itibarsızlaştırma kampanyaları yaptıranların yakında itibarlarının ayaklar altına alındığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Sepetim