0.542. 537 86 70

Erdoğan'dan Mustafa Savaş'a ayar…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında, Yerel Seçimler'de Aydın'daki başarısızlık nedeniyle AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a ayar verdiği öğrenildi...

2020-11-28

Geçtiğimiz yıl Ekim ayı başlarında Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Aydın'daki Yerel Seçimler'de Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin neden kazanılamadığıyla ilgili AK Parti Aydın Milletvekillerinden değerlendirme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın bazı bahane ve mazeretler öne sürmesi üzerine sözünü yarıda kesip,  "Hatice'yi bırak neticeye gel Mustafa!" sözleriyle karşılık verdiği öne sürüldü.

SAVAŞ’IN ÜSTÜ ÇİZİLDİ Mİ?

Parti içi bazı siyasi kulislerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 2024'te de üçüncü kez aday olmak yeşil ışık yaktığı ve çok istekli olduğu konuşulmaya başlanan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın, geçtiğimiz yıl Ankara Kızılcahamam'daki istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenmedik bir tepkiyle karşılaştığının ortaya çıkması, Savaş'ın 2024'te yeniden yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği ve adeta üstünün çizildiği şeklinde siyasi yorumlar yapılmasına neden oldu.

Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, Kızılcahamam'daki toplantıda aralarında Aydın milletvekillerinin de bulunduğu 30 milletvekili ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın ile ilgili bazı talepleri dinleyip not aldırmasının ardından özellikle Aydın'daki yerel seçimlerdeki başarısızlığın üzerinde çok durdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve en son yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş arasında geçtiği belirtilen parti içi kaynaklardan da doğrulanan diyalog ise siyasi kulislerde şok etkisi yarattı.

ERDOĞAN HOŞNUTSUZLUĞUNU AÇIKÇA BELİRTTİ..

“HATİCEYİ BIRAK, NETİCEYE GEL MUSTAFA..”

Toplantıda, AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ile Bekir Kuvvet Erim'i dinlemesinin ardından Mustafa Savaş'a da yönelerek değerlendirme isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savaş'ın bazı bahaneler öne sürmesi üzerine yüzünü ekşiterek, "Ben seçimi kazandık mı kazanmadık mı ona bakarım. Hatice'yi bırak neticeye gel Mustafa!" dedi.

Erdoğan'ın, Savaş'ın iki dönemdir AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına rağmen Özlem Çerçioğlu karşısında hezimete uğramasına, sözleri ve mimikleriyle de açıkça hoşnutsuzluğunu belirtmesinin Aydın milletvekillerinin de bulunduğu ortamda buz gibi hava estirdiği öğrenilirken, önümüzdeki yerel seçimlerde Mustafa Savaş'ın bir daha kesinlikle aday gösterilmeyeceği kanaatinin oluşmasına da neden oldu.

Öte yandan konuya ilişkin ilerleyen süreçte yaşanacak gelişmeler de merak konusu olurken, siyasi kulislerdeki türlü iddialara göre Savaş'ın, üzerinden 1.5 yıl geçen yerel seçim hezimeti nedeniyle parti içinden bazı isimleri suçlayan ve itham eden tavırlarıyla söylemlerini halen sürdürmesine de anlam verilemediği öğrenildi.

Sepetim