0.542. 537 86 70

Erdem ittifakı eleştirdi: “Zorlama ittifak..”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP-İYİ Parti-SP-DP ittifakını “zorlama bir ittifak” olarak değerlendirdi. Normal olanın CHP’nin HDP ve diğer sol partiler ile ittifak kurması olduğunu söyleyen Milletvekili Erdem yaptığı yazılı basın açıklaması ile ittifakı eleştirdi.

2018-05-04

Milletvekili Erdem’in açıklaması şöyle:

CHP-İP-SP-DP ittifakı anormal ve zorlama bir ittifaktır. Normal olan CHP’nin HDP ve diğer sol partilerle ittifak kurmasıdır. Nitekim sol partilerin temsilcileri ile sol seçmen CHP’yi kurdukları ittifak sebebiyle eleştiriyor.

Sol seçmen ve CHP içindeki bir kısım Milletvekilleri bu ittifaktan rahatsız...

Bu seçimlerden sonraki seçimlerde CHP-HDP ve diğer sol partilerin birlikte ittifak kuracaklarını şimdiden söyleyebiliriz. Çünkü Başkanlık Sistemi ikili bir yapıya doğru gidişatı öngörüyor. Türkiye için bu ikili yapı sağ ve sol partiler olarak şekillenir ki normal olan da budur.

24 Haziran seçimlerinde zorlama ile kurulan anormal ittifakın tek sebebi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Bu düşmanlık anlayışı partilerin anormal davranmasına sebep olmaktadır. Yoksa 28 Şubat Post modern darbesinin acısını iliklerine kadar hissedenlerin içinde bulunduğu SP,

Başbakan Rahmetli Adnan Menderes’in ve iki Bakan’ın darağacında asılmasına sebep olan 27 Mayıs darbesiyle iktidardan indirilen DP, 28 Şubat sürecinde paşaların hakaretlerine maruz kalanlar nasıl oluyor da CHP ile bir araya gelebiliyorlar?

27 Mayıs ihtilalinde de, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde de CHP darbecilere direkt veya endirekt destek vermiştir. Halkımız bunu çok iyi bildiği için CHP’yi kıyamete kadar affetmeyecek ve iktidara da getirmeyecektir.

2010 yılında Davos’taki “One Munıte” olayı, 2014 yılında Birleşmiş Milletler ’deki “Dünya beşten büyüktür” seslenişi sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye ve Dünya siyaset sahnesinden silmek isteyen dış güçler ve onların işbirlikçileri bir arada hareket ediyorlar. Ellerindeki tüm argümanları kullanıp Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alıyorlar. FETÖ’yü kullanarak 17-25 Aralık sürecinde yargı darbesi yapmaya çalıştılar olmadı. Ondan önce gezi parkı olayları ile Türkiye’yi iç kargaşaya sürüklemek istediler başaramadılar.

15 Temmuz’da FETÖ ile darbeye kalkıştılar Aziz Milletimiz onlara darbe vurdu.

Ekonomik olarak saldırılarını sürdürüyorlar. Şimdi de 24 Haziran seçimlerini hedef aldılar. Acaba Recep Tayyip Erdoğan’ı bu seçimlerde alt edebilir miyiz bunun hesabını yapıyorlar. Onların hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Aslında bu anormal ittifak partileri Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçileceğini gördüler ve adeta pes ettiler. Bu anormal ittifakla TBMM’de Milletvekili sayısı itibariyle daha fazla milletvekili alma hesabındalar.

Ama bu hesaplar da tutmayacak ve 24 Haziran’da yine bir yenilgiyi yaşayacaklar.

Bu anormal ittifakın zorlayıcı ve kurgulayıcı unsurları olan dış güçler ve FETÖ yine kaybedecekler.

24 Haziran’dan sonra daha güçlü bir Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek.

Sepetim