0.542. 537 86 70

Erdem: “Ekonomi AK Parti’nin temel önceliğidir..”

Ankara’da gerçekleşen 5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan'ı Selahattin Çetindoğan ve Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Semih Özmeriç ile birlikte takip eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Esnaf ve Sanatkârı ile Türkiye ; Özgüveni yüksek bir Ülkedir” dedi.

2016-11-08

5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan'ı Selahattin Çetindoğan ve Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Semih Özmeriç ile birlikte takip ettiklerini kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “AK Parti’nin temel önceliklerinden birisi de ileri demokrasinin yanı sıra ekonomidir. Bu nedenle 14 yıllık iktidarımız boyunca demokratikleşmede attığımız adımlar ekonomik başarılarımızın hem sebebi hem de sonucu olmuştur” dedi.

“Türkiye, kendi ekonomi politikalarını kendi belirleyen 10 yıllık, 50 yıllık hedefler koyabilen, özgüveni yüksek bir ülke olmakla birlikte; Bölgesinde en büyük ekonomi ve en etkili siyasi aktörüdür” diyen Milletvekili Mehmet Erdem şunları kaydetti:

“Daha modern ve güvenli hizmet sunabilmeleri için ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımıza ÖTV muafiyeti getirildi.

Sosyal destek pirimi uygulaması kaldırıldı.

Genç girişimcilere, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca 75.5000 Türk lirası kazanç istisnası getirildi.

En az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlara faizsiz kredi imkânı sağlandı.

6585 sayılı perakende ticareti ile ilgili kanun adeta bir devrim niteliğindedir.

Ulaştırma sektöründeki esnaflarımıza ÖTV muafiyeti ile kolaylık getirildi.

Vergi ve SGK’daki çalışmalarımızla esnaflarımızın nefes almasını sağlandı.

Kuruma borcu olan üyeler için ciddi kolaylıklar sağlandı.

Mesleki eğitim esnaf ve sanatkârlarımız için önemli bir adımdır.

Meslek Odalarına kayıt sırasında yaşanan ustalık belgesi sorununu çözdük.

Esnaf ve sanatkâr işletmeleri ile geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra edenlere alışveriş merkezlerinde yer tahsisi yapılmasını sağlandı.

Gerçek usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkârlarımızın 2 yıl boyunca basit usule tabi olmanın şartlarını taşımaları halinde takip eden yılbaşından itibaren basit usule geçebilmelerinin önünü açıldı.

Geleneksel kültürel ve sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan mesleklerin icracısı olan esnaf ve sanatkârlarımıza vergi muafiyeti getirildi.

AK Parti Hükümetleri başta ekonomi olmak üzere tüm politika belirleme süreçlerinde “istikrar” ve “müzakere” hususlarına azami riayet göstererek, yatırımların ve kalkınmanın sürdürülebilirliği için güven ortamının tesis edilmesi temel öncelik olarak belirlemiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  5. Esnaf ve Sanatkârlar şurasında; Esnaf ve Sanatkârların değerini ve önemini şu sözleriyle belirtti: 

 “Tarihimize baktığımızda kuruculuk önemlidir. Millet olarak Anadolu'daki varlığımızın temel taşı esnaf ve sanatkârlardır. Selçuklu Devleti de bu altyapı üzerine kurulmuştu. Osmanlı demek, ahilik teşkilatı demek. Osman Gazi ahi usulü ile kılıç kuşanarak gelmiştir. 1000 yıllık varlığımızın temel taşı esnaf ve sanatkârlarımızdır, onların inancıdır. Bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkâr demek sadece alıp satan demek değildir. Elbette rızkını çıkarır ama onunla birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet der.”

Esnaf ve Sanatkârı ile Türkiye ; Özgüveni yüksek bir Ülkedir.

2023 hedeflerine hep birlikte; Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye”

Sepetim