0.542. 537 86 70

Efeler 09 Spor 3. lige yükseldi..

Efeler 09 Spor Futbol Kulübü, play-off finalinde Bolvadin Termal Spor’u penaltılara giden maç sonunda 7-6 mağlup etti ve 3. Lig’e yükseldi.

2022-04-22

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Bölge 3. Grup’ta normal sezonu lider tamamlayan Efeler 09 Spor Futbol Kulübü kurulduğunun ilk yılı şampiyonluğunu ilan ederek 3. lige yükseldi. Final Maçında bu gün 1. Grup’ta ligi zirvede tamamlayan Afyonkarahisar ekibi Belediye Bolvadin Termal Spor ile karşılaşan Efelerspor normal süresi 0-0 biten maçta 7-6 skorla rakibini yenerek 3. Lige yükselmeyi başardı. Efelerspor’un şampiyodnluğu Aydın Spor Camiasında bayram havası estirdi.

Seri penaltı atışlarında Efeler kalecisi Alper Özdemir adeta kalesinde devleşti. Üst üste atılan gollerin ardından kullanılan penaltıyı kurtaran Özdemir, takımının 3. Lig’e çıkmasında önemli pay sahibi oldu. Maçın bitimi ile birlikte saha içi adeta bayram yerine döndü. Teknik heyet ve futbolcular şampiyonluğunu kendilerini destek için gelen taraftarın bulunduğu tribünlere giderek kutladı.

Efeler Belediyesi ve Kulüp Başkanı Mehmet Fatih Atay, play-off ilk maçında olduğu gibi finalde de takımı yalnız bırakmadı. Maç öncesi takıma başarılar dileyen Başkan Atay, karşılaşmayı da protokol tribünden takip etti. Başkan Atay, maçın bitişiyle birlikte sahaya inerek oyuncuların ve taraftarın coşkusu paylaştı.

Şampiyonluk final maçını Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile birlikte İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, ASKF Başkanı Hasip Arıkan, Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, TÜFAD Başkanı Tevfik Ata Tekin tribünden takip etti. Maçta 5 bin civarında Yeşil Beyazlı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı.

Sepetim