0.542. 537 86 70

Efeler’in yüzünü dış dünyaya açacak..

Yeni dönemde Efeler Belediyesi’nin yüzünü dış dünyaya açmaya hazırlanan DP Adayı ve Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Kontenjan Adayı Ekonomist Mine Selçuk’un Avrupa’daki 22 yıllık profesyonel iş deneyimini Efeler Belediyesi ile buluşturuyor.

2019-03-12

Demokrat Parti Adayı ve Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın daveti üzerine DP’den Belediye Meclisi Kontenjan Adayı olan Ekonomist Mine Selçuk kariyeri ile dikkatleri çekiyor. Yeni dönemde Efeler Belediyesi’nin yüzünü dış dünyaya açmaya hazırlanan DP Adayı ve Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Kontenjan Adayı Ekonomist Mine Selçuk’un Avrupa’daki 22 yıllık profesyonel iş deneyimini Efeler Belediyesi ile buluşturacak.

1969 yılında Aydın’da doğan ve Aydın Cumhuriyet Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite tahsilini Almanya’da tamamlayan Mine Selçuk, Tübingen Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bilimi Fakültesi’nden “Ekonomist” olarak mezun oldu.

22 yıl kaldığı Almanya’da Dünyanın 5’inci ve Avrupa’nın en büyük Bankası olan Deutsche Bank – Commerzbank’ın Mali Analiz-Kredi Danışmanlığı ve Sanayi Yatırım Danışmanı olarak görev yapan Mine Selçuk mesleki kariyerinin de zirvesine çıktı.

2012 yılında Türkiye’ye dönen Mine Selçuk, 2013 yılında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Büyükşehir Belediyesi projelerinin hazırlanmasında yer alarak 2014 yılında da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde “Ekonomist” olarak çalıştı. Bu görevinden kendi isteği ile ayrılan Mine Selçuk DP Efeler Belediye Bakanı M. Mesut Özakcan’ın daveti ile DP’den Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı oldu.

Uzun yıllar Avrupa’da kalan ve yatırım uzmanı olarak başarılara imza atan Mine Selçuk, Mesut Özakcan ile birlikte kader birliği yaparak yaşadığı Kent Efeler’e en güzel hizmetlerin verilmesi için tecrübesi ve kariyerini ortaya koydu.

Başkan Özakcan ile birlikte Kentlerin sosyo-ekonomik olarak gelişmesinin sağlanması, kent halkının çağdaş belediyecilik anlayışından beklentilerinin karşılanması ve yine Kentin küresel anlamda bir marka haline gelmesi için öncelikle kentin dışa açılması konularında çalışmalar yürüten Ekonomist Mine Selçuk bu sayede Efeler’in Uluslararası alanda tanınırlığını arttıracak projeler hazırladıklarını söyledi.

Başkan Özakcan’ın direktifleri doğrultusunda Efeler Belediyesi’nin ilk olarak işe Avrupa ülkelerinde “Kardeş Belediyeler” oluşturarak başlayacağını söyleyen Mine Selçuk; bu bağlamda gerek belediyeler, gerek İş, Eğitim ve Akademik dünya, gerek STK’lar, gerekse kentin yaşayanları ile birlikte hareket ederek Ekonomik, Sosyal ve Kültürel anlamda bir işbirliği yaratmayı hedeflediklerini ve karşılıklı düzenlenecek sempozyumlar ile birlikte ortak projeler üretilerek bunların hayata geçirilmesini sağlayacaklarını kaydetti.

“EFELERİN YÜZÜ DIŞ DÜNYAYA AÇILACAK..”

Mine Selçuk gibi kariyer sahibi bir ekonomist ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Demokrat Parti Adayı ve Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Kentler yaşam mekânlarımız olmanın yanı sıra önceki nesillerin bize bıraktığı ve bizim de gelecek nesillere bırakmamız gereken emanetlerdir. ‘Bilim-Eğitim-Ekonomi ve Yaşam Kenti Efeler’i gerçekleştirmek sadece Efeler Belediyesi’nin görevi değil, bu kentte yaşayan herkesin ortak çabası olarak görüyoruz. Madem ki Efeler’de birlikte yaşıyoruz, geleceğini de kentin yaşayanları olarak birlikte şekillendireceğiz. Efeler Belediyesi yönetimi olarak, kent halkının yaşam standartlarını yükseltmek, refah artışına katkı sağlamak ve bunları sürdürülebilir kılmayı en önemli görevimiz olarak görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz. Belediye olmanın gereği ve vatandaşlarımızın da Efeler Belediyesi’nden beklentisi bu doğrultudadır. Bu nedenle, Efeler’de yaşayan bütün vatandaşlarımız kendisine sunulan hizmet standartının yükseltilmesini ve refah seviyesinin artırılmasını haklı olarak talep etmekte, ayrıca kent kültürü ve onun yaşam olanaklarından en üst seviyede yararlanmak istemektedir” dedi.

“21. yüzyıl; nitelikli insan gücünü yetiştirmenin yanında küresel ölçekte bu insanları kendisine çekebilen, bu gücü doğru ve yerinde değerlendiren, küresel bilgiyi kullanarak yeni bilgiler üretebilen, bilgiyi ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürebilen, bu süreci bilgi ve iletişim teknolojileri ile bütünleştirebilen ve insan odaklı kalkınma anlayışını benimseyen ülkelerin ve kentlerin yüzyılı olacaktır” diyen M. Mesut Özakcan bu gün gelişmekte olan Efeler’de şehirleşme sürecinin devam etmesi, şehirleşmeyi büyümenin odağına taşıyan yaklaşımların gelişmesi, dünya genelinde şehir ekonomilerinin ve yaşam tarzının daha da hâkim olması için önemli çalışmalara imza atmaya hazırlandıklarına vurgu yaparak, “Efeler’in yüzü dış dünyaya açılacak” dedi.

EFELER’E YENİ KENT KİMLİĞİ..

DP Belediye Meclis Üyesi Adayı Mine Selçuk ise Efeler için düşüncelerini ve hedeflerini şöyle ifade etti:

“Çevresel açıdan sorumlu, Eğitim ve Ekonomik açıdan başarılı, Sosyal açıdan etkin bir Efeler Kenti hedefliyoruz. Çünkü, Efeler Belediyesi olarak kentimizi ve kent halkımızı dünyadaki bu yarıştan koparmadan aksine bu yarışta önde koşan bir kent kimliği yaratmak için yeni dönemde sadece yol, kaldırım, park yapan katı atık toplayan klasik belediyecilik yönetim anlayışının dışına çıkarak, Kamu kurumları, ADÜ, STK’lar ve kent halkımız ile tam bir işbirliği içinde hareket ederek Efeler ilçemizin rekabet edebilir potansiyel kaynaklarını, yöresel dinamiklerini ve insanımızın yeteneklerini harekete geçirerek ulusal ve uluslararası yatırımcılarla işbirliğine girerek sürdürülebilir bir kalkınma sürecini hızlandırmak suretiyle Efeler İlçemizin ekonomik ve sosyal gelişmişlik konumunu aşamalı olarak üst basamaklara çıkarmak için yeni dönemde hedefimizi ‘Bilim-Eğitim-Ekonomi ve Sağlıklı Yaşam Kenti, Efeler olarak belirledik. Mesut Özakcan başkanımızın özgüveni ile de hedefe ulaşacağız.”

KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI..

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın belediyecilikte vizyoner bir bakış açısı ile birlikte insan odaklı çalışmalar sergilemesinin hem kendisini gururlandırdığını hem de çok heyecanlandığını sözlerine ekleyen Mine Selçuk, “Başkanımızın bize vereceği cesaretle yeni dönemde, Efeler’in doğal kaynaklarına ve kent mirasına karşı sorumlu bir yaklaşım ile Kentin fiziki yapısını geliştirerek, sosyal uyumu güçlendirmeye yönelik çabalarımız ile farklı kültürel değerlere sahip kent halkının birlikte güven içinde ve kalitesi yüksek bir yaşam sürdürmesi çabalarımız öne çıkacaktır. Mesut Başkanımız önderliğinde faaliyetimizi gerçekleştirmek için katılımcı bir belediyecilik anlayışını öne çıkararak Küresel ölçülerde düşünerek, yerel ölçülerde hizmet gerçekleştirmek için bizler hazırız” dedi.

MİNE SELÇUK -  EKONOMİST (ÖZGEÇMİŞ)

Eğitim:

Almanya Tübingen Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bilimi Fakültesi

Anadolu Üniversitesi Köln Batı Avrupa Programları (Dış Ticaret)

Stuttgart  Meslek Yüksek Akademisi (Muhasebe)

Hanau Meslek Yüksek Akademisi (Yüksek Muhasebe)

Bergmann Institut Bietigheim  (İşletme Yönetici Kursu)

Efeler/ Cumhuriyet Lisesi

Efeler/ Gazipasa Ilkokulu

Çalışma Hayatı:

Deutsche Bank – Commerzbank Mali Analiz- Kredi  Danışmanlığı

Deutsche Bank – Commerzbank Sanayi Yatırım Danışmanlığı

Mercedes Benz Stuttgart

Sepetim