0.542. 537 86 70

Dünya Şampiyonu Çakın'a Efeler Belediyesi'nden destek...

Efeler Belediyesi Halter'de dünya şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan 14 yaşındaki Ayşegül Çakın'ı 7 bin 500 TL para ve bir dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

2016-12-13

Ekim ayında Malezya'nın Penang kentinde gerçekleştirilen ve 23 ülkeden 320 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın, ilk gün akşam seansında podyuma çıkan Ayşegül Çakın, 58 kiloda dünya şampiyonu oldu.

Ayşegül, koparmada 80 kiloyla ikinci, silkmede 104 ve toplamda 184 kiloyla ilk sırada yer alarak, 1 altın, 2 gümüş madalya kazandı.

Ayşegül'ün bu başarısına kayıtsız kalmayan Efeler Belediyesi Kasım ayında yapılan meclis toplantısında Çakın'a 7 bin 500 TL ödül verilmesi kararı alırken, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan da dizüstü bilgisayar sözü vermişti. Başkan M. Mesut Özakcan, Çakın ve ailesini belediyede misafir ederek Ayşegül'e hem para ödülünü hem de diz üstü bilgisayarını takdim etti.

Dünya Şampiyonu Ayşegül Çakın, kendisine verdiği destekten dolayı Başkan Özakcan'a teşekkür ederek, "Spor irade gerektiren bir uğraşı. Herkes spor yapabilir ancak önemli olan bunu devam ettirebilmektir. Ailem, öğretmenlerim ve antrenörlerimin destekleri sayesinde bu günlere kadar geldim ve dünya şampiyonu oldum. Başarımın devam etmesi adına Belediyemizin verdiği destek benim için elbette çok önemli. Belediye Başkanımız Mesut Özakcan'a çok teşekkür ederim" diye konuştu. 

Sepetim