0.542. 537 86 70

Düğüm çözülüyor…

FLAŞ GELİŞME… 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi ile beraber faaliyete geçen, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhuriyet Savcısı, Emniyet Müdürü, İstihbarat Müdürü dönemin Aydın Valisi ve Bürokrat Haldun Haşmet Aysan hakkında yalan, hakaret ve iftira içeren haberler yaparak itibarsızlaştırma kampanyası yapan OSMANLI TORUNU @1453 TWİTTER hesabının arkasında kimlerin olduğu belirlendi…

2019-07-20

OSMANLI TORUNU @1453 TWİTTER hesabının kuruluşu ve yalan, iftira dolu paylaşımlar yapması Mersin Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği’nin Erkan Karaarslan hakkında 18. 08. 2016 günü tutuklama kararı vermesinin akabinde başladı. Halen Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde (2016/2.E) tutuklu sanık olarak yargılanmakta olan davada, İçişleri Bakanlığı E. Bürokratı Haldun Haşmet Aysan’ın tanık olarak gösterilmesinin ardından Osmanlı Torunu1453 fek hesabından yapılan karalama yayınlarının dozu daha da arttı.

Haldun Haşmet Aysan’ın Beyaz TV’de çıktığı programda konuyu detayları ile anlatması ve Türkiye gündemine sokması ayrıca Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bilgi-belge sunması ve tanık olarak yer almasından FETÖ Belediyeler İmamı iddiasıyla yargılaması devam eden sanık Erkan Karaarslan ile birlikte başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Dönemin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç büyük rahatsızlık duymuştu.

Daha sonra sahte açılan fek hesaptan başta Bürokrat Haldun Haşmet Aysan olmak üzere Aydın Eski Valisi şimdiki İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Dönemin AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Yeni Asır Gazetesi’nden Şebnem Bursalı, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Musafa Yıldırım, Soruşturma Savcısı Talip Akgedik, Dönemin Mersin Emniyet Müdürü (şimdiki Aydın Emniyet Müdürü) Dr. Rahmi Baştuğ, KOM ve TEM Şube Müdürleri ile Aydın ve Mersin’den bazı basın mensupları hakkında karalama, itibarsızlaştırma yayınlarının yanı sıra Mersin’deki FETÖ davası için kumpas kurulduğuna dair yalan ve iftira dolu yayınlar yapıldı.

Sahte hesaptan yapılan bu yayınlar işten çıkarma tehdidi ile Belediyelerde çalışan taşeron personele paylaşımlar yaptırılarak bir algı operasyonu sürdürüldü.

Bürokrat Haldun Haşmet Aysan Osmanlı Torunu1453 isimli sahbe fek hesaplarla alakalı savcılığa suç duyurusu yaparken konuyu Cumhurbaşkanlığına da şikayet etti.

O tarihten bu yana süren soruşturmalar sonucunda Osmanlı Torunu1453 isimli sahte hesapla alakalı önemli ipuçlarına ulaşıldı.

Bu fek hesapların hangi belediye başkanı tarafından finanse edildiği, hangi belediyenin bilgisayarları ve serverlerinin kullandığı, hangi kişilerin hangi belediye başkanından aldığı talimatla sahte hesaptan paylaşımlar yaptığı ve bir ucunun da cezaevinde yatmakta olan Erkan Karaarslan’a ulaştığı ortaya çıktı.

İlgili haberin lingi..

http://www.aydinsafak.com/sahte-hesaplar-kiskaca-alindi-h2192.htm

Not: Gazetecilik etiği ve soruşturmanın selameti açısından belediye başkanlarının isimleri, Osmanlı Torunu1453 isimli sahte hesaptan yayın yapan kişilerin isimleri, hangi başkanın finanse ettiği, hangi belediyenin bilgisayarlarının kullanıldığı gizli tutulmuştur.

Sepetim