0.542. 537 86 70

Düğüm çözülüyor..

Bu işin bir ayağının Mersin olduğunu yazmıştık. Şimdi bakın düğüm Mersin’den çözülmeye başlandı… Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin FETÖ ile ilişkisi çökertilecektir.

2016-07-29

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında sorduk:

“Yurt genelinde belediyelerde FETÖ operasyonları başlatıldığı gibi Aydın’da da belediyelere yönelik böyle bir çalışma var mı?”

Vali koçak cevap verdi:

“Türkiye’nin hiçbir ili boş bırakılmadığı gibi hiçbir kurumu da boş bırakılmamıştır. Yani şu kurumda FETÖ örgütlenmiş, bu kurumda örgütlenmemiş deme şansımız yok. Bu öyle bir örgüt ki her kuruma sızmış. Hatta ailelerin içerisine bile girmiş. Bu örgüt öyle bir örgüt ki, adam evlendiği karısının veya kadın evlendiği kocasının örgüt üyesi olduğunu bilmeyecek kadar hain, sinsi bir örgütle karşı karşıyayız. Dolayısıyla hiçbir kurumu dışarıda bırakmamız söz konusu olamaz. Mahalli idarelerle ilgili olarak da illerde valiler bir komisyon kurarak değerlendirmelerini yapacak. Bu gün o talimatı da verdim. Mahalli idarelerle ilgili de nihai karar İçişleri Bakanlığımıza aittir. Ama biz burada mahalli idarelerin faaliyetlerini değerlendirip personeliyle ilgili gerekli işlemleri yapacağız.”

Vali Beyin bu açıklamayı yaptığı gün “Aydın BŞB’de FETÖ Bağlantısı” başlıklı bir yazı kaleme aldık. İhbar niteliğindeki bu yazı değerlendirmeye alındı mı alınmadı mı bilemiyorum ama özetle dedik ki: “Özellikle CHP’li Belediyelerde yuvalanan bu örgüt, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde de var… Aydın Büyükşehir Belediyesi içinde paralel bir yapılanma var… Büyükşehir Belediyesi’ni Özlem Çerçioğlu değil, bu paralel yapı yönetiyor..”

Belediye içine çöreklenen bu yapının başındaki ismin ise Danışman Erkan Karaaslan olduğunu belirtip kurduğu şebeke ile de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni hem yönettiğini hem de kaynaklarını sömürdüğünü ifade ettik.

Birde soru sormuştuk:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki paralel yapıyı koruyup kollayan, haklarında onlarca soruşturma açılırken bilgi sızdıranlar kimlerdi?”

Bu isimlerden birinin dönemin FETÖ/PYD’ye yönelik operasyonlar kapsamında hakkında tutuklama ve yakalama kararı verilen Aydın KOM Eski Müdürü’nün olduğu şimdi net şekilde ortaya çıkmış oldu.

Bizler bu örgütsel yapı ile neredeyse 2 yıldır mücadele verdik, yazdık çizdik. Bunlardan organize suç kapsamında soruşturmaları süren ihalelere fesat karıştırma, evrakta sahtecilik v.b. dosyaların bazılarının üzerleri örtülmeye çalışıldı, bazıları savsaklandı, bazıları rafa kaldırıldı. Hatta evraklar yok edilip deliller bile karartıldı.

Örneğin, meşhur bir EMAN dosyası vardı ki şu güne kadar kapağı açılmadı. Dosya uyutulma safhasına yatırıldı. KOM Müdürüne iletilen bilgi ve belgelerden anında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin haberi oldu… Deliller karartıldı.

Tam o günlerde Emniyet Müdürümüz Ben, Metin Can ve Hasan Kadife’yi makamına çay içmeye davet etti. Bizlere denildi ki, “Yazmaya biraz ara verin, siz yazdıkça bunlar delil kaybediyor, biz sonuca ulaşamıyoruz. Bize bir iki ay süre verin…”

Bizler devletimize yardımcı olmak için denileni yaptık ve o günlerde yazmayı kestik, kenara çekildik. Peki ne değişti: Üzerinden 6-7 ay geçmesine rağmen hiçbir sonuç ortaya çıkmadı. Soruyorum, “Bize zaman verin” diyenler ne yaptılar?!

O günlerde bu işin bir ayağının Mersin olduğunu da yazmıştık. Şimdi bakın düğüm Mersin’den çözülüyor. Bu örgüt öyle bir örgüt ki ahtapotun kolları gibi her yanı sarmış durumda.

Şimdi yeniden yazımızın başına dönelim…

Valimiz sorumuzu cevaplarken, hiçbir kurumun bu operasyonlarda dışta tutulamayacağını ifade ederken bu örgütün belediyeler de dahil her kuruma sızdığının bilindiğine vurgu yaptı. Aydın Büyükşehir Belediyesi de bu kurumlardan biri…

Valinin satır arasına gizlediği şu sözü çok önemli: “Mahalli idarelerle ilgili olarak illerde valiler bir komisyon kurarak değerlendirmelerini yapacak. Bu gün o talimatı verdim. Biz burada mahalli idarelerin faaliyetlerini değerlendirip personeliyle ilgili gerekli işlemleri yapacağız. Nihai karar İçişleri Bakanlığımıza aittir.”

Valimizin açıklamasından anladığımız şudur: “Biz Aydın Büyükşehir’deki faaliyetleri inceliyoruz. Bir rapor haline getirdikten sonra İçişleri Bakanlığı’na bildiririz, gereği yapılır.”

Hiç kuşkumuz yoktur…

Gereği yapılacak, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin FETÖ ile ilişkisi çökertilecektir.

Sepetim