0.542. 537 86 70

Dr. Özkul’dan noktalı - nükteli gönderme..

Otomotiv Devi BMW’nin Dünya Satış Direktörü Nazillili Muammer Özkul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aydın’ı yöneten siyasetçi ve bürokratlara noktalı – nükteli göndermeler yaptı.

2020-09-24

Dr. Özkul’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

Avrupa'da yapılan araştırmada, CORONA zamanında en çok satışı ve fiyatı artan ürünler, gıda sektörüne aitmiş.

Doğanın hızla kirlenmesi, tarım arazilerinin azalması dolayısıyla, oluşturulan bütçeden en büyük destek ve pay çiftçilere, su kaynaklarına ayrılacak. (Bkn. Avrupa Birliği 2021 yatırım plan öngörüleri).

Güzelim Aydın'ımda;

- Su kaynakları (Bozdoğan, Isabeyli, Çine, Karacasu vs),

- İncir, kestane, pamuk, zeytin, hububat, narenciye, her türlü sebze ve meyve vs var.

Belki Avrupa'da en zengin ve değerli şehirler arasına girmeye aday.

Ama ne suyunun, ne yetiştirilen ürünlerin, ne de çiftçinin değeri var...

Doğal kaynaklar peşkeş çekiliyor, yetiştirilen ürünler, maliyetin altına pazarlanıyor.

Bugün Aydın Tariş Pamuk Fiyat listesi elime geçti; ST2 randıman 42 pamuk, 4.37 TL civarında. Geçen senenin fiyatının 4.75 TL altında... Olmaz, olamaz böyle bir şey... Çiftçinin emeğine yazık.

Aydın'ın siyasetçileri, yöneticileri en kısa zamanda kooperetifleşmeye geçmeli, üniversitelerle birlikte, projelerle Avrupa Birliği fonlarından yararlanmalıdır. (Nazillide NAZKOOP kuruluyordu, ama ondan da ses yok..)

Bırakın artık aranızdaki çekişmeleri, boy boy poz vermeyi, millet bahçesi açmayı, tarihi yerleri restore etmeyi ve müze yapma fikirlerinizi...

Zaten çok kısıtlı bütçemiz varken; gelir getirecek elimizdeki var olan kaynakları ve tesislerini değerlendirememeyi; aynı zamanda boşa yapılan harcamaları, ya beceriksizlik, ya intihar olarak görüyorum.

Artık beraber bir şey yapma vakti geldi. Masaya yumruğunu vurunca birçok bakandan daha fazla ses getirecek kırmızı plakalı vekilimiz, Türkiye’de en başarılı seçilen Belediye Başkanlarımız, değişik değerli görevlerde olan vekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız olan Aydın'ımız için hayırlısı olsun inşallah.

* * *

Müzeyi de geçtiler... Antik şehirlere yöneldiler... Açtıkları Eksim Bank ve ATM'ler kapandı... Define avcılığına soyundular... Şaka gibi...

Sayın Cumhurbaşkanımız başı dik, çağ atlatan temeller atıp yatırımlar yaparken, Strateji uzmanı vekilimiz liderliğinde, Aydın'da başlar öne eğik her şeye kazma vuruyoruz...

Hayırlısı olsun inşallah.

Selam ve saygılarımla..

Sepetim