0.542. 537 86 70

DOĞRU BESLENİN GRİP OLMAYIN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, sonbahara geçiş dönemiyle ilgili beslenme önerilerinde bulundu.

2015-09-10

Mevsim değişikliğinin yaşandığı şu günlerde, beslenmenin hastalıklara yakalanma riskini azalttığını söyleyen Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, sonbahara geçiş dönemiyle ilgili beslenme önerilerinde bulundu.

“ŞEKERLİ GIDA TÜKETİMİ ARTIYOR”

Mevsim geçişinin yaşandığı şu günlerde hastalıklara yakalanma riskinin de fazla olduğunu söyleyen Diyetisyen Aysun Yurdakul, “Mevsim değişikliği küçük-büyük herkesi etkileyebilir. Soğuk algınlıkları, bronşit ve grip gibi sıkça görülen hastalıklar, bu dönemlerde değişen havaya bağlı olarak da görülebilir. Aynı zamanda kişilerde mutsuzluk eğilimi hatta buna bağlı olarak da şekerli gıda tüketimi artabilir” şeklinde konuştu.

ÇAY KAHVE YERİNE BİTKİ ÇAYI TÜKETİN

Sonbaharın gelmesiyle hastalıklara yakalanma riski arttığı için vücudumuzun daha fazla vitamin,
mineral ve antioksidana ihtiyacının olacağını belirten Diyetisyen Yurdakul, “Vitaminlerden özellikle A, C, E ve B, minerallerden ise Selenyum ve Çinko bağışıklık sistemini desteklediği için daha özenli almamız gerekecektir. Çay ve kahve yerine bol bol bitki çayı içmeye, günde en az iki litre su tüketmeye, yemek öğünlerimizi atlamamaya, meyve sebzeleri bol tüketmeye özen göstermeliyiz” dedi.

“VİTAMİN DEĞERLERİ YÜKSEK GIDALARI SEÇİN”

Çinkonun; et, balık, süt, yumurta, badem, kabak çekirdeği,  kuru baklagillerden alınabileceğinin altını çizen Diyetisyen Yurdakul, “Magnezyumsa; badem, ceviz, fındık, muz, yeşil yapraklı sebzelerden alınabilir. A vitaminini; yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kuru kayısı, yumurtadan, E vitaminini; soya yağı, bitkisel yağlar, badem, ceviz, ay çekirdeğinden, C vitaminini; maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurttan karşılayabilirsiniz” diye konuştu.

ÖĞÜN ARALARINI UZUN BIRAKMAYIN

Öğünlerin geçiştirilmemesine ve içerikli olmalarına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, mutlaka çiğ sebzeye yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen Yurdakul şöyle devam etti: “Suyu günde en az 2 litre olacak şekilde içmeye çalışın. En az 2 su bardağı az yağlı yoğurt, süt veya ayran tüketin. Bir öğün sebze, diğer öğün mutlaka haşlama ya da ızgara tavuk,  balık, köfte tüketin. Öğün aralarını çok uzun bırakmayın, ara öğünlerinizde meyve ve yağlı tohumları tercih edin.”

Sepetim