0.542. 537 86 70

Didimlilerin gıpta ettiği adam: Ali İhsan Coşkun…

Didim halkı Ali Coşkun’u İŞ CİNAYETİNE kurban giden Levent BAKAY olayında, yıkıma gerekli güvenlik önlemlerinden yoksun gönderilen ve kask olmadan çalıştırılırken göçük altında kalan yaralıların sedyelerine tertemiz kasklar koyması ile tanıdı.

2021-12-08

Ali İhsan Coşkun…

Didim halkının kendisine verdiği isimle “İŞ BİTİRİR ALİ..”

Bu iş bitirmeler esnasında farklı siyasi görüşten insanlarla aynı uyum içerisinde çalışıyor olmasından dolayı “BUKALEMUN ALİ” diyenler olsa da, bizlerin hem Bukalemun hayvanına olan sempatimizden, hem de iş takipçiliği yapan bir Bukalemuna henüz rastlamadığımızdan dolayı hayvancağızı bu tür bir benzetme ile zor duruma düşürmek istemeyiz. 

Bu muhteremin adını ve maharetlerini bundan sonraki süreçte sık sık dile getireceğiz.

Her ne kadar Didim’e gelişi çok uzun zaman olmasa da, muhteremin gerek siyaset, gerek ticaret gerekse, problemli işleri çözmede ki hızına yetişebilene aşk olsun.

Problemli iş demişken:

Didim halkı bu muhteremi ilk olarak İŞ CİNAYETİNE kurban giden Levent BAKAY olayında, yıkıma gerekli güvenlik önlemlerinden yoksun gönderilen ve kask olmadan çalıştırılırken göçük altında kalan yaralıların sedyelerine tertemiz kasklar koyması ile tanıdı.

İlk iş cinayeti olduğu için oldukça korkan ve zaten korkması da gereken Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz ATABAY’ı teselli edip, “O iş bende, tüm kanuni boşluklardan yararlanarak ipe un serer, ben bu işi yıllarca süründürürüm” diyerek sol ayağını belediyeye sokan Ali Coşkun, yöneticilerin cahilliği ve yamuk işlerin çokluğunu görünce, adeta dere kenarında altın madeni bulmuş vahşi batı kovboyu gibi postu Didim Belediyesi’ne serdi.

Didim’i bilmeyenler basında çıkan haberlere bakarak sadece bir otelle ilgili fazla kat sorunu olduğunu, geri kalan inşaatların “DÜRÜST” olduğunu iddia eden belediye yetkililerince problemsiz olduğunu sanabilir. Halbuki durum tam tersidir ve ATABAY döneminde kaçak ve problemli bina sayısı tam iki katına çıkarak 1800 civarında rakamlara ulaşmıştır.

Al işte, “İŞ BİTİRİR” Ali’ye bir görev daha.

Kendini Didim için paralayan bu arkadaş, projelerin iş güvenliği işlerinin kendisine verilmesi karşılığında problemli projelerin iskân sorununu halletmek için gece gündüz çalışıyor. İnsanın bu Didim aşkı karşısında duygulanmaması elde değil.

O da öyle yapıyor zaten.

Tamamen DUYGUSAL takıldığı, şehir efsanesi olarak Didim gecelerinde konuşuluyor.

Hatta o kadar aşkla çalışıyor ki, Belediye Başkanı ATABAY’ın kafaya taktığı, fazla kat attığı gerekçesi ile yıkmaya çalıştığı otelle bile iş yapmakta bir mahsur görmemektedir.

İş cinayeti dosyasında adaleti oyalamakla başlayan görev (Adaletimizin de gönlünün oyalanmaya pek istekli olması da ayrı bir sorun) problemli iskân yetmezliği yaşayan müteahhitlerin Belediye İmar Servisi’ndeki tedavisi ile devam edip, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf DEVECİ ile birlikte tamamen DUYGUSAL nedenlerle gönüllü Peyzaj mimarlığına soyunup Jakaranda ağaçlarını belediyeye dikmeye kadar uzanan bir dizi işle devam etmiştir.

 Bu maharetli arkadaş, 2019 yerel seçimleri sürecinde kendini Belediye Başkan Yardımcısı olarak atamış, hatta Deniz ATABAY ile birlikte HDP ofisini ziyaret etmiş, yetmemiş Türk Bayrağı’nı halay mendili gibi kullanarak HDP’liler ile birlikte halay çekmiştir. Ayrıca ve özelliklede yerel medyadan muhalif sesleri susturmak, tehdit etmek, azmettirici olarak kiralık adam bulmak gibi organizasyonları da kendine vazife bilmiştir. Bu konuda en bariz olay Didim’li Gazeteci Arif ÇOLAK’ın, Denizli Karahayıt’ta yaşadığı saldırı olayında Belediye Meclis Üyesi Sevinç KARATAŞ ile birlikte azmettirici olarak yargılanmasıdır.

CHP’li Belediyede kendini Başkan Danışmanı olarak tanıtıp Nüfus Ticareti suçunu pervasızca işleyen bu şahısla ilgili toplumdaki bir algı da, eski AKP’li Ticaret Odası Başkanı Hilmi ERBAŞ’ın belediyeye yerleştirdiği ajanı olduğudur. Malum AKP’den istifa eden Hilmi ERBAŞ’ın gözünü CHP’den belediye başkan adaylığına diktiğini ve bu amaçla çalıştığını bilmeyen yok gibidir. Didim kamuoyunun bu iddiasını destekleyen en büyük kanıt da, Hilmi ERBAŞ’ın sağ kolu olarak bilinen DEVA Partisi Didim İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Anıl GENÇ’in aynı zamanda Ali İhsan COŞKUN’un da avukatı olmasıdır.

Seçim zamanı HDP’li seçmen ile CHP arasında köprü görevi gören bu şahısla ilgili tek siyasi gerçek, Kuruculuğunu rahmetli Yaşar Nuri ÖZTÜRK’ün yaptığı Halkın Yükselişi Partisi’nin kurucu üyelerinden birisi olması.

Bir kıta yazı içerisinde CHP, HDP, DEVA, AKP ve HYP ile bir şekilde bağlantı kurulabilen bir kişiye Didimliler “Bukelemun" yakıştırması yapmakta haksız mı?

VE FİNAL...

Aslında Ali İhsan COŞKUN kimdir?

Adalet Bakanlığı kayıtlarına göre; İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanıp, Finans Kuruluşlarını dolandırmaktan tam 3 YIL 1 AY 15 GÜN hapis cezası ve 729 bin 160 TL. para cezası almış, SÖKE KAPALI CEZAEVİNDEN ŞARTLI TAHLİYE edilmiş biridir.

İşte Didim Belediyesi’ne elini kolunu sallayarak, Başkanlık Makamı’na destursuz girebilen, işçi alıp, işçi çıkaran, ceza verip sürgüne gönderebilen bu kişi mi suçlu, buna bu yetkiyi verenler mi?

Onun da muhasebesini Didim halkı yapsın.

Hem de çok geç kalmadan.

AYDIN ŞAFAK

 

Okunma sayısı: 24.943

Sepetim