0.542. 537 86 70

Didim, Uluslararası EMITT Fuarı’na damgasını vuracak..

Bu güne kadar onlarca kez katıldığı Uluslararası EMITT Fuarı’nda Didim’in en büyük ilgiyi bu yıl göreceğini düşünüyoruz… Bununla birlikte Didim’i temsil edecek bir heykel olmazsa olmaz diyorsanız, bunun için de iktidarın Aydın milletvekillerinin birer heykellerini standın dört bir köşesine koymak lazım diyoruz. Çünkü Didim’de yaşanan tüm hukuksuzluklara karşı bir heykel kadar duyarsız, kör ve sağırlar.

2022-02-09

Uluslararası EMITT-2022 Turizm Fuarı İstanbul’da başlıyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafından katılımcılar, yörelerinin değerlerini tanıtmak için bir araya gelecekler.

Didim’de fuardaki yerini alacak elbet.

Bu güne kadar onlarca kez katıldığı bu fuarda Didim’in en büyük ilgiyi bu yıl göreceğini ön görüyoruz.

Sosyal medyanın en ücra köylere kadar girdiği günümüzde artık herkes herkesi tanıyor, her olanı biteni biliyor.

Hal böyle olunca sadece YouTube’de 1 yıl içerisinde 23 binden fazla izlenen “Ben köylüyüm, Kadıköylüm” diyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın malum kasetinin kahramanını görmek isteyecek hatırı sayılır bir kitle olacak diye düşünüyoruz.

Mahkemenin durdurma kararına rağmen, hukuk mukuk dinlemeden, hukuku guguk yaparak yıkım gerçekleştiren, kendi yönettiği ilçenin en saygın işletmesinde sopa yiyen, devletin kaymakamının kapısına dayanıp tekmeleyen, billboardlara “Ranta geçit yok” yazdırıp, iş yandaşlarına gelince rantın babasına geçit veren bir adamı kim görmek istemez ki..

Peki tüm bu hukuksuzluklar olurken devlet adına vatandaşın huzurunu ve hakkını koruyacak, hukuksuzluğa uğrayanın kapısına koşacağı, fakat koştuğunda öğleye kadar makamlarında bulunamadığı diğer yetkililer fuarda yerini almasın mı?

Tabi ki alsın.

Her hukuk tanımayanın güvendiği bir dayısı vardır. O yüzden başta Didim Kaymakamı olmak üzere, devletin kaymakamının kapısı tekmelenirken sadece seyreden diğer ilgililer de Fuarın Didim Standı’nda yerini almalı.. Hatta boy boy fotoğraflar çektirilip, bol bol selfieler yapılmalı.

Peki ya Didim’in diğer değerlileri..

Mesela Didim aşığı hazine arazisi işgalcileri.

Adamlar o kadar Didim aşığı ki, olur ya kıymet bilmezlerin eline geçer diye korkup, hazine arazilerinin üzerine vücutlarını siper ediyorlar. Daha da güzelleşsin diye kaçak havuzlu villalar yapıyorlar, buraları yıkması gereken kamu görevlilerini yine buralarda ağırlayıp ne kadar vatansever oldukları konusunda nutuk bile atıyorlar.

Bununla birlikte Didim’i temsil edecek bir heykel olmazsa olmaz diyorsanız, bunun için de iktidarın Aydın milletvekillerinin birer heykellerini standın dört bir köşesine koymak lazım diyoruz.

Nasıl olsa Didim’de yaşanan “toplu tecavüz soruşturması”, “su faturası sildirme soruşturması” başta olmak üzere mahkeme kararını yok sayıp yıkım yapan, onca hukuksuzluğa, yolsuzluğa, hazine arazisi işgallerine karşı bir heykel kadar duyarsız, kör ve sağırlar.

Bu arada, bazılarınızın hani Apollon, hani Milet, hani Priene, hani Altınkum dediğini duyar gibiyiz.

Sevgili okurlarımız.

Bu değerleri dünya zaten biliyor, hatta Didim’de yaşayanlardan, Didim’i yönetenlerden daha iyi biliyor.

Daha fazla tanıtmalarını geçtik, mevcudu koruyabilsinler yeter.

Saygılarımızla…

AYDIN ŞAFAK

Sepetim