0.542. 537 86 70

Didim Erzincanlılar Derneği’ne kumpas iddiası…

Tecavüz iddiaları üzerine Didimli bayanları gerek belediyede gerekse belediye önünde toplayarak basına poz veren ve bayanların kendisini destekliyormuş havası yaratmaya çalıştığı gözlemlenen Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın son olarak Erzincanlılar Derneği’nin bayan üyeleri üzerinden kamuoyuna destek görüntüsü vermeye çalışması Derneğin Kadın Yönetim Kurulu üyelerini çileden çıkardı. Dernek Üyeleri hem Dernek Başkanı hem de Belediye Başkanı tarafından Derneğin bayan üyelerine kumpas kurulduğunu açıkladılar.

2020-10-13

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın bir kadını iş vaadi ile kandırıp tecavüz ettiği iddiaları sıcaklığını korurken, şikâyet üzerine yargıya intikal eden tecavüz soruşturması derinleştiriliyor.

Tecavüz iddiaları üzerine Didimli bayanları gerek belediyede gerekse belediye önünde toplayarak basına poz veren ve bayanların kendisini destekliyormuş havası yaratmaya çalıştığı gözlemlenen Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın son olarak Erzincanlılar Derneği’nin bayan üyeleri üzerinden kamuoyuna destek görüntüsü vermeye çalışması üzerine Derneğin kadın Yönetim Kurulu üyelerinden şok edici açıklamalar geldi.

Atabay’ın sosyal medya hesabında Erzincanlılar Derneği üyesi kadınların “bir kadına tecavüz olayına” atıf yapılarak yaptığı “Didim Erzincanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi kadınlar belediyemize gelerek bizlere destek ziyaretinde bulundular. Özellikle kadınların, haklı davamızda bizlere vermiş oldukları destek, yaşanan sürecin nasıl bir kumpas ve çete işi olduğunu açıkça gözler önüne sermektedir. Desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” şeklindeki paylaşımı Erzincanlılar Derneği Yönetim kurulu üyesi bayanlar tarafından yalanlandı.

Başkanı ziyaret amaçlarının dernek sorunlarını görüşmek olduğunu sosyal medya hesaplarından kamuoyuna ve üyelerine duyuran Erzincanlılar Derneği’nin kadın üyeleri, “Belediye başkanını ziyaret amacımız dernek sorunlarımızı görüşmek üzere yapılmıştır. Bu ziyaretimiz farklı açıklandı ve Başkanın sosyal medya hesabından kamuoyuna farklı duyuruldu. Biz dernek olarak hiçbir siyasi görüşe yakın veya uzak değiliz. Yargıda olan bir konuda taraf olmamız da mümkün değildir” şeklinde açıklama yaptılar.

Didim Erzincanlılar Derneği Kurucu Yönetim ve Denetim Kurulu Üyesi Ayşe Başgöl Başkan Atabay’a yapılan ziyaretin iç yüzünü şöyle açıkladı.

“Ben yönetim kurulundaki bayan arkadaşlarımızın böyle bir zamanda Belediye Başkanı Deniz Atabıy’ı ziyaretlerini doğru bulmadım. Derneğimizin bazı sorunları var. Dernek yönetim kurulunun aldığı kararda bu sorunların görüşülmesi var. Bizim ziyaretimizin tek amacı derneğimizin sorunlarını görüşmek içindi. Ancak bu durum sanki bizim derneğin bayanlarının başkana destek oluyormuş görüntüsü verilerek kamuoyuna farklı yansıtılmasından bizler oldukça rahatsızız. Dernek olarak Başkanın sosyal medya hesabındaki bu yanlışlığın düzeltilmesini ve yazının kaldırılmasını istememize rağmen bu yanlışlık bu güne kadar düzeltilmemiştir. Ziyarete giden bayan arkadaşlarımız da, ‘bize burada kumpas kuruldu, oyun oynandı’ diyerek bu duruma çok üzüldüklerini belirtiyorlar. Dernek başkanı sorunlarının görüşülmesi için başkandan randevu talep edildiğini ancak ‘sadece bayanlar gelecek’ şeklinde randevu verildiğini söylemesi üyeler arasında tartışmaya neden olurken biz bu görüşü benimsemedik. Gepegenç kadınların onuru ile oynadılar. Biz burada kadınları onure etmek istiyoruz. Başkan Atabay’ın sosyal medya sayfasından amacından farklı yansıtılan yazının kaldırılmasını talep etmemize rağmen yazı hala kaldırılmamıştır. Dernek başkanı da bu konuda duyarsız kalmaktadır.”

Sepetim