0.542. 537 86 70

Didim’deki tecavüz soruşturması ne zaman bitecek?

Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve yardımcıları tarafından uyuşturucu verilerek toplu tevavüze uğradığı iddia edilen mağdure bayanın Avukatı Murat Sultansu “Belediye başkanı hakkında yürütülen soruşturma dosyası kasıtlı olarak siyasilerin etkisiyle durdurulmuştur” dedi. Avukat Murat Sultansu “Tecavüz soruşturmasını” yürüten Cumhuriyet Savcısının, soruşturma sürecini uzun bir zamana yaymak suretiyle dosyayı kapatma amacında olduğunu müşahede ettiklerini ayrıca kaydetti.

2021-03-01

Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın belediye başkan yardımcıları ve diğer çalışanları ile birlikte kendisine uyuşturucu verilerek zorla tevavüz edildiği iddiası ile Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturmanın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen tamamlanıp kovuşturmaya dönüştürülemeyişi adalete olan güveni sarsıyor.

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “tecavüz soruşturmasının” aradan 6 ay geçmesine rağmen tamamlanamaması tecavüze uğradığı iddia edilen mağdurenin Avukatı Murat Sultansu’nun da tepki göstermesine neden oldu.

Soruşturmanın ivedilikle ve derhal bitirilmesi talep eden Avukat Murat Sultansu, Didim’deki “tecavüz soruşturmasının” kasıtlı olarak siyasilerin de etkisiyle durdurulduğunu, savcılık makamına soruşturmanın geldiği aşamayı ve ne zaman tamamlanacağını sorduklarında ise kendilesine mağdure avukatı değil de sanki tecavüzeü gerçekleştiren kişiler gözüyle bakıldığını dile getirdi.

Tepkisini gazetemize yaptığı açıklama ile dile getiren Avukat Sultansu, “Soruşturmayı yürüten savcılık makamı aşamaları ve soruşturmanın ne zaman biteceği hususundaki sorularımıza sanki mağdure avukatı değil de tecavüzü gerçekleştiren kişiler olduğumuz nazarıyla bakılmak suretiyle çok sert ve hukuk nosyonundan ve vicdanlardan uzak bir tavırla ‘Dosyada gizlilik kararı var, bilgi veremeyiz’ şeklinde hukuk devleti ilkesine uymayan bir üslupla cevaplar verilmektedir” dedi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkındaki “tecüvüz soruşturmasında” soruşturmanın başladığı andan itibaren birçok hukuka aykırılıkların yaşandığına da dikkat çeken Avukat Murat Sultansu, siyasetin adalet kurumlarına ciddi anlamda tesir ettiğine vurgu yaparak “Bunlardan biri de Didim Belediye Başkanının toplu bir şekilde müvekkileye tecavüz ettiği soruşturma dosyasıdır. Zira soruşturma başlar başlamaz birçok hukuka aykırılıklar, soruşturma makamlarınca gerçekleştirilmiştir. Bunlardan ilki; Didim ilçesinin her yerinde boy boy fotoğrafları olan belediye başkanının emniyette fotoğraflar üzerinden teşhisinin yapılmaya çalışılmasıdır. Bu usul ve yasaya aykırı hareketleri gündeme getirdiğimde ise hakkımda derhal, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından soruşturma açılmaktadır” dedi.

Avukat Murat Sultansu Belediye Başkanı’nın savunma makamı olan kendilerine saldırdığını ifade ederken Cumhuriyet Savcılarının bu duruma sessiz kaldığını belirtti şöyle dedi.

“Belediye başkanı, ülkemizdeki siyasi gücü arkasına almak suretiyle tecavüze uğramış olan bir bayanın avukatlığını yapan şahsımı hedef almakta ve savunma makamına büyük bir cüretkârlıkla saldırmaktadırlar. Maalesef Cumhuriyet Savcıları da bu duruma sessiz kalmakta ve hatta siyasilerin yönlendirmelerinin etkisi altında kalmaktadırlar. Kabul edilemez bu durum karşısında hak arama ve hakkı haklıya teslim etme mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”

Avukat Murat Sultansu “Tecavüz soruşturmasını” yürüten Cumhuriyet Savcısının, soruşturma sürecini uzun bir zamana yaymak suretiyle dosyayı kapatma amacında olduğunu müşahede ettiklerini ayrıca kaydetti.

AVUKAT MURAT SULTANSU’NUN GAZETEMİZE GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Sayın Yalçın YILDIRIM,

Evvelemirde tecrübeli gazeteciliğiniz, objektif, dürüst, cesur, olayların üzerine gitmeniz neticesinde kamu hizmeti yapan bir avukat olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Dün, gazeteniz Aydın Şafak'ta yayınladığınız, takip ettiğimiz dava ile ilgili haber bizleri fevkalade memnun etmiştir. Zira günümüzde çok ağır işleyen adaleti hareketlendiren ve hızlandırmaya çalışan en büyük güçlerden birisi de medyadır. Ancak medya, henüz gazetecilik sıfatını kazanmamış, kamuyu bilgilendirme ve gerçeklik ilkelerine aykırı davranan, kişisel menfaatlerinin peşinde koşan sözde gazetecilerle doludur. Maalesef bu durumu, takip ettiğim davalarda gördüm ve halen de görmekteyim. Bu nedenlerle de toplumun sizin gibi tecrübeli gazetecilere ihtiyacı vardır.

14 Eylül 2020 tarihinde mağdur müvekkilem S. Didim Belediye Başkanı hakkında, belediye başkan yardımcıları ve diğer çalışanları ile birlikte kendisine zorla uyuşturucu madde verdikleri ve iradesini yok etmek suretiyle topluca tecavüz eylemine giriştikleri ifadeleri ile birlikte şikâyetçi olunmuştur.

İşbu yazıyı kaleme aldığım 01. 03. 2021 tarihi itibarıyla soruşturma, maalesef halen sürmektedir. Soruşturmayı yürüten savcılık makamına aşamaları ve soruşturmanın ne zaman biteceği hususundaki sorularımıza ise sanki mağdure avukatı değil de tecavüzü gerçekleştiren kişiler olduğumuz nazarıyla bakılmak suretiyle çok sert ve hukuk nosyonundan ve vicdanlardan uzak bir tavırla “Dosyada gizlilik kararı var, bilgi veremeyiz” şeklinde hukuk devleti ilkesine uymayan bir üslupla cevaplar verilmektedir.

Teknolojinin fersah fersah yol aldığı dünyamızda para transferleri bir tuşla gerçekleştirilmekte, yine bir tuşla fırlatılan füze ile binlerce insan ve maddi varlıklar yok edilebilmekte, yine bir tuşla fırlatılabilen uzay mekiği ile insanlar saniyeler içinde binlerce kilometre uzaklıklara gidebilmekte ve hatta dünyanın dışına çıkarak diğer gezegenlere yolculuk edebilmektedirler.

Ülkemizde de UYAP ve E-devlet uygulamalarıyla adalet ve bürokrasi çok hızlanmış, bir tuşla dava açılabilmekte ve hatta kilometrelerce uzaklıktaki mahkemelere bilgisayar ekranlarından duruşmalara katılınabilmektedir.

Oysa gelin görün ki;

Siyasetin de maalesef adalet kurumlarına ciddi anlamda tesir ettiği de müşahede edilmektedir. Bunlardan biri de Didim Belediye Başkanının toplu bir şekilde müvekkileye tecavüz ettiği soruşturma dosyasıdır. Zira soruşturma başlar başlamaz birçok hukuka aykırılıklar, soruşturma makamlarınca gerçekleştirilmiştir.

Bunlardan ilki;

Didim ilçesinin her yerinde boy boy fotoğrafları olan belediye başkanının emniyette fotoğraflar üzerinden teşhisinin yapılmaya çalışılmasıdır. Bu usul ve yasaya aykırı hareketleri gündeme getirdiğimde ise hakkımda derhal, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından soruşturma açılmaktadır.

Belediye başkanı, ülkemizdeki siyasi gücü arkasına almak suretiyle tecavüze uğramış olan bir bayanın avukatlığını yapan şahsımı hedef almakta ve savunma makamına büyük bir cüretkârlıkla saldırmaktadırlar. Maalesef Cumhuriyet Savcıları da bu duruma sessiz kalmakta ve hatta siyasilerin yönlendirmelerinin etkisi altında kalmaktadırlar. Kabul edilemez bu durum karşısında hak arama ve hakkı haklıya teslim etme mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Buradan yer gösterme işlemi yapan Didim İlçe Jandarma Komutanına ve diğer tüm emeği geçen askeri personele sonsuz şükranlarımı sunmak isterim. Zira bir hukukçu olarak yer gösterme işlemlerini yaparken usul ve yasaya karşı gösterdikleri yüksek hassasiyetten dolayı kendilerini hayranlıkla izledim. Askere olan güvencimiz tamdır. Keşke adalet kurumları aynı hassasiyetle çalışıyor olabilseydi.

Maalesef ülkemizdeki adalet mekanizması çok ağır ilerlemekte, hatta bazen durma noktasına gelmektedir. Belediye başkanı hakkında yürütülen soruşturma dosyası da kasıtlı olarak siyasilerin etkisiyle durdurulmuştur.

Soruşturma dosyasının ulusal medyada geniş yer bulmasından dolayı dosyanın hemen kapatılmasını imkânsız gören soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının, soruşturma sürecini uzun bir zamana yaymak suretiyle kapatma amacında olduklarını fevkalade üzülerek müşahede etmekteyiz. Ancak Mevlana'nın dediği gibi “Adalet okyanusta bir damla gibidir. Ne yaparsanız yapın adaletin tecelli etmesine engel olamazsınız.” 

Ülkemizde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarının patlak vermesi üzerine, ülkemizin en üst makamları, adalet için haykırmış ve sorumlular hakkında gereken cezai müeyyidelerin uygulanması hususundaki hassasiyetlerini dile getirmişlerdir. Mamafih söz konusu soruşturma dosyasında hiçbir hareket görülmemektedir. “Kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet zalimdir” sözünden hareketle soruşturmanın derhal ve ivedilikle sonuçlandırılmasını istiyoruz.

Çalışmalarınızda başarılar diliyor, saygılarımızı sunuyoruz. 

Av. Murat SULTANSU

Sepetim