0.542. 537 86 70

Didim’deki imar skandalını kimler koruyor?

Söke’de tek bir “Ruhsat kıyağının” ortaya çıkmasının ardından CHP’li Meclis Üyesi Ersin Solmaz hem meclis üyeliğinden hem de partisinden istifa ettirilip, “Ruhsat kıyağına” göz yuman Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Abacı görevden alınıyor da, Didim Belediyesi’nde Emine Öznur Gündoğdu neden görevden alınamıyor? Sit alanına kaçak inşaat yapımına göz yuman Emine hanımı kim ya da kimler koruyor?

2020-05-15

Sevgili okurlar,

Didim son günlerde yine kaçak inşaat haberleri ile yankı buluyor.

Son olarak Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararına rağmen Didim’de sit alanı üzerine yapılan 7 katlı kaçak yapıya Didim Belediyesi’nin ruhsat verdiği, inşaatın Kanunu’na muhalefet edilerek izinsiz yapıldığı belgelendi. Hatta konu Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Didim Belediyesi’ne suç duyurusu olarak iletildi.

Didim’de “Kaçak yapılaşma ve rüşvet” iddialarının ortaya çıkmasına rağmen iddiaların odağındaki isim olan Başkan Atabay’ın Yardımcısı İmar Müdürü Emine Öznur Gündoğdu hala koltuğunda oturuyor.

* * *

Söke Belediyesi’nde yaşanan ve üç gündür manşetlerden düşmeyen Başkan, Başkan Yardımcısı, İmar Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi’nin adının karıştığı ve suçüstü yakalandıkları “Ruhsat Kıyağını” sonrasında yakınlarına ve kendine ait inşaatlara başkanvekili olduğu gün ruhsat verdiği ortaya çıkan CHP’li Meclis Üyesi Ersin Solmaz hem meclis üyeliğinden hem de partisinden istifa etti. Skandal olaya göz yuman Belediye Başkan yardımcısı Serkan Abacı da görevden alındı.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra CHP Söke İlçe Yönetimi, yaşananlar nedeniyle Söke Belediyesi’ne görüş bildirdi. CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan örgütün kararını belediyeye tebliğ etti ve ardından Ersin Solmaz’ın hem meclis üyeliğinden hem de parti üyeliğinden istifası alındı. CHP İl Başkanı Ali Çankır da Belediye Başkanı Levent Tuncel ile görüştü ve sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istedi. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Abacı hakkında ayrıca soruşturma başlatıldı.

* * *

Didim’de “kaçak yapılaşma ve rüşvet” iddiaları ayyuka çıkmasına rağmen, iddiaların odağındaki isim Emine Öznur Gündoğdu hakkında ne CHP İlçe Yönetimi ne de diğer yetkililerden bir açıklama yok. Sit Alanı üzerine kaçak bina dikiliyor üstelik iskan ruhsatı verildiği iddia ediliyor. Suç ortada duruyor ama herkes susuyor.

Söke’deki “ruhsat kıyağı” haberinden sonra Başkan Yardımcısı Serkan Abacı görevden alınıyor ancak Didim’deki Başkan Yardımcısı Hanım hakkında hiçbir işlem yapılmıyor.

* * *

Devlet Memuru olup olmayacağı bile tartışılır olan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkında ortaya atılan iddialardan biri de, yaklaşık 10 yıl önce uyuşturucu kullandığı gerekçesi ile gözaltına alındığı, sevk edildiği mahkemeden ceza aldığı şeklinde.. Bu iddiayı 1 yıl kadar önce de gündeme getirdik ve o günden bu yana iddia hakkında Emine Hanım’dan ne bir tekzip, ne bir açıklama kamuoyuna yapılmadı, haber de yalanlanmadı.

Suç ihbarı niteliğindeki bu iddia üzerine yetkililer ne gibi işlemler yaptı bilmiyoruz. Ancak iddiayı bir kez daha kamuoyu gündemine taşıyoruz ve yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

Edinilen bilgiye göre;

Emine Öznur Gündoğdu olayın yaşandığı tarihte Ş. D. adında biri ile evli. 12. 07. 2017 tarihinde telefon konuşmalarının takibi sonucu ortaya çıkarılan olayda Ş.D. önceden tanıdığı esrar satıcısı D.G.’yi cep telefonu ile arayarak esrar istiyor.

Teknik takip sonucu harekete geçen emniyet görevlileri Ş.D.’nin Eşi Emine Hanımın da içinde olduğu Doblo marka otomobili Söke’de esrar satıcısı D.G.’nin evinin önüne kadar takip ediyor ve ayakkabı kutusu içine gizlenen 75 gram esrarı ele geçiriyor. Söke’de eşi Ş.D. ile birlikte yargılanan Emine Hanım satıcı değil içici olduklarını itiraf ediyor. Yapılan yargılama sonucunda Ş.D. ve eşine 1 yıl tedavi ve denetimli serbestlik cezası veriliyor ve tedavi sona erdikten sonra 1’er yıl daha denetimli serbestlik tedbiri uygulanıyor.

* * *

Bu olay ortaya çıkmasın diye yıllarca kamuoyu gündeminden gizleniyor. Emine hanım aradan geçen sürede 5 eş değiştiriyor ve şimdiki eşi ile evlenerek Gündoğdu soyadını alıyor. Daha sonra Ahmet Deniz Atabay tarafından Didim Belediyesi İmar Müdürlüğü görevine getiriliyor ve 31 Mart seçimlerinin ardından da İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı yapılıyor.

Didim Belediyesi’nde 5-6 yıllık mazisi olan Emine Öznur Gündoğdu’nun adı “imar, kaçak yapı ve rüşvet” iddiaları ile anılıyor. Didim’de “Rüşvet ve kaçak kat” iddialarını herkes biliyor ama her nedense bu iddialar soruşturulmuyor. Ev hanımı annesi ve emekli babası üzerine yapıldığı ihbar edilen Konya'da 11 adet taşınmaz, İzmir Buca'da 1 adet taşınmaz, Didim'de 4 adet taşınmazın hesabı da sorulmuyor.

* * *

En son olarak Emine Gündoğdu’nun adı yine 3448/1 parselde kayıtlı sit alanı üzerine kaçak inşaat ile gündeme giriyor..

CHP Aydın İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı Didim’de “Kaçak yapılaşma ve rüşvet” iddiaları ortaya çıkmasına rağmen suskunluğunu koruyor. Söke’de tek bir “Ruhsat kıyağının” ortaya çıkmasının ardından CHP’li Meclis Üyesi Ersin Solmaz hem meclis üyeliğinden hem de partisinden istifa ettirilip, “Ruhsat kıyağına” göz yuman Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Abacı görevden alınıyor da, Didim Belediyesi’nde Emine Öznur Gündoğdu neden görevden alınamıyor? Sit alanına kaçak inşaat yapımına göz yuman Emine hanımı kim ya da kimler koruyor?

Saygılarımla…

Sepetim