0.542. 537 86 70

Didim’de silahlı saldırı…

ÜÇ DÖNEMDİR DİDİM BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPAN CHP’Lİ İBRAHİM ERAY, CHP İÇİNDE MUHALİF KANADIN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ OLAN SALİH DEMİR’E OTURDUĞU RESTORANTTA SİLAHLA SALDIRDI…

2019-01-05

Skandal olaylarla gündemden düşmeyen Didim Belediyesi bu kez de CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Eray’ın silahlı saldırısı ile gündeme geldi.. Sosyal medyada yapılan bir yorumu üzerine alınarak CHP’li muhaliflerden Salih Demir’e arkadaşları ile oturduğu bir restrontta silahla saldırdı. Yumruklaşmaların yaşandığı olayda silahın patlamasına ramak kaldı…

CHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eray, CHP içerisinde muhalif kanadın önemli isimlerinden biri olan Salih Demir’e silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olay adliyelik oldu..

Edinilen bilgiye göre:

Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan’ın sosyal medyadaki bir paylaşımına Salih Demir’in yaptığı yorumu adı geçmemesine rağmen üzerine alınan İbrahim Eray önce telefonla Salih Demir’i arayıp hakaretlerde bulundu, tehditler savurdu. Daha sonra tehditlerle Salih Demir’in yerini sordu. Salih Demir’in yerini bildirmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen İbrahim Eray, kameralara da yansıyan olayda bir arkadaşı ile oturmakta olan Salih Demir’e önce yumrukla saldırdı ardından belindeki sihalı çıkararak kendisine doğrulttu. Araya girenlerin tutması ile elindeki silah yere düşen İbrahim Eray düşen silahı yerden alarak yeniden Salih Demir’in başına doğrultup ateş tetiğe bastı ancak silah tutukluk yapınca ateş almadı. Önce yumruklaşma ile başlayan kavgada aldığı yumruklarla hırpalanan meclis üyesi kavgayı ayırmaya çalışan kişilerin engel olması ile silahını tekrar beline koyarak üzerindeki kıyafetler yırtılmış bir halde kaçarcasına mekanı terk etti.

Olay yerine polis çağrılması ile, alınan görüntüler ve personel ifadelerinin ardından önce hastaneye ardından karakola getirilen Salih Demir, burada verdiği ifadesinde meclis üyesinden şikayetçi oldu.

Olay Didim’de adli bir vaka olmasından daha çok, siyasi bir deprem olarak şok etkisi yaptı.

Önümüzdeki yerel seçimlerde 4. dönem için tekrar meclis üyeliğine aday olan İbrahim Eray’ın, bu hayali skandalın parti içindeki yarattığı  rahatsızlık ve alacak olduğu yüksek ceza ihtimali yüzünden suya düşmüş görülüyor.

Skandalın yerel ve ulusal basın yanında sosyal medyaya da yansımasının ardından yapılan yorumlarda, Salih Demir ve diğer muhaliflerin, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay aleyhine uzun zamandır yaptıkları eylem ve yazdıkları yazılara, Atabay’ı savunmak adına bu güne kadar en ufak tepki vermeyen meclis üyelerinin, kendileri aleyhine yapılan en ufak yorumlara, silahla mekân basacak kadar ağır tepki vermesini, Atabay’ın aslında ne kadar yalnız bırakıldığının ve etrafında güveneceği hiç kimsenin olmadığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Didim Cemevi yönetiminin de bu skandal üzerine olağanüstü toplanarak, başta İbrahim Eray olmak üzere, isimleri daha önce başka skandallara karışmış olan Sinan Ceyhan ve Ahmet Yılmaz’ın üyeliklerini düşürme kararı almak için disiplin süreci başlatacağı öğrenildi.

Sepetim