0.542. 537 86 70

Didim’de “rüşvet ve kaçak inşaat” iddiaları..

CHP’li Didim Belediye Başkanı Atabay’ın hem Başkan Yardımcılığı hem de İmar Müdürlüğü’ne getirdiği Emine Öznur Gündoğdu’nun yakın akrabaları üzerindeki mal varlığı artışları oldukça dikkat çekiyor. İddialar CİMER’e şikâyet konusu oldu.

2020-05-13

Sevgili okurlar;

Bu gün gazetemizde sit alanı üzerine kaçak yapılan inşaat haberinden sonra gözler bir anda Didim Belediyesi’nin İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu’nun üzerine çevrildi.

Gazetemize ihbar üzerine ihbar geliyor.

“Kaçak yapılaşma ve rüşvet” iddialarını içeren ihbarların odak noktasında ise Emine Öznur Gündoğdu’nun ismi yer alıyor. Hatta başka sit alanları üzerinde de kaçak inşaatlar yapıldığı ve ruhsata bağlandığından da söz ediliyor.

Didim’de işini düzgün yapan müteahhitler yasalar çerçevesinde inşatlarını yaparken Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın İmar Müdürü Emine Öznur Gündoğdu’yu başkan yardımcısı yaptıktan sonra gözü dönmüş müteahhitlerin kanunsuz işlerinin “rüşvet karşılığı” nasıl yasal hale getirildiği iddialarının da ardı arkası kesilmiyor.

İmar Barışı sürecinde de yüzlerce kaçak kat imal edildiği ve bunun da Emine Öznur Gündoğdu’nun İmar Müdürlüğü yaptığı dönemde gerçekleştiği Didim gündeminin konuşulan konuları arasında yer alıyor. Hatırlanacağı üzere Belediye İmar Dairesi yetkilileri Hüseyin Gazi ve Emine Öznur Gündoğdu’nun yasaya aykırı kaçak katlara göz yumduğu ve bunun karşılığı olarak “rüşvet” adı altında haksız kazanç sağladıkları iddiası ortaya atılmıştı.

“Rüşvet” ve “kaçak kat” yapılaşmalarını herkes biliyor ama her nedense yetkililer susuyor, hiç konuşmuyor.

EMİNE GÜNDOĞDU’NUN HIZLI YÜKSELİŞİ..

CHP’li Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın yönettiği belediyede imar konusu bu günlerde bile hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Başkan Atabay’ın, Emine Gündoğdu’yu İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı yaptıktan sonra “rüşvet ve yolsuzluk” iddiaları gündemden hiç düşmüyor, “rüşvet ve kaçak yapılaşma” iddialarının dozu da artış gösterdi. Atabay’ın hem Başkan Yardımcılığı hem de İmar Müdürlüğü’ne getirdiği Emine Öznur Gündoğdu’nun yakın akrabaları üzerindeki mal varlığı artışları oldukça dikkat çekiyor. Hatta iddialar CİMER’e bile şikâyet konusu oluyor.

Emine Öznur Gündoğdu hakkında ortaya atılan iddialardan biri de, yaklaşık 10 yıl önce uyuşturucu kullandığı gerekçesi ile gözaltına alındığı, sevk edildiği mahkemeden ceza aldığı ancak Söke Adliyesi’nde çalışan bir yakını aracılığı ile aldığı cezayı UYAP sistemine işletmediği ve sicili temiz çıkınca da Didim Belediyesi’ne Başkan Yardımcısı yapıldığı şeklinde..

Kardeşini de İmar Dairesi Ruhsat Müdürlüğü’ne yerleştiren Didim Belediyesi Başkan Yardımcısı Gündoğdu'nun ailesine kazandırdığı mal-mülk ise dudak uçuklatacak nitelikte.

Didim Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı ve İmar Müdürlüğü görevlerinde 5 yıllık bir mazisi olan Emine Öznur Gündoğdu’nun ailesi üzerindeki mal varlığı artışı kamuoyunun dikkatini çekiyor, konu CİMER’e bildiriliyor.

CİMER’e yapılan bir şikâyette Emine Öznur Gündoğdu'nun son 5 yılda aile üyelerinin üzerindeki gözle görülür mal varlığı artışı ihbar ediliyor.

İhbara göre; Gündoğdu’nun anne ve babası üzerine kayıtlı taşınmazlar şöyle:

Ev hanımı annesinin üzerinde;

Konya'da 3 adet taşınmaz,

İzmir Buca'da 1 adet taşınmaz,

Didim'de 2 adet taşınmaz,

Emekli babasının üstünde;

Konya'da 9 adet taşınmaz,

Didim'de 2 adet taşınmaz..

CİMER’e yapılan şikâyet ve suç duyurusunun üzerinden tam 7 ay geçmiş ancak sonuç bilinmiyor.

Şimdi tekrar dönelim bu günkü haberimize yani Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararına göre kaçak yapılan ve suç duyurusunda bulunulan inşaata.

Sit alanı üzerine kaçak yapıldığı iddia edilen inşaat sahibinin HDP’li bir müteahhit olduğunu biliyor muydunuz?

Kim bu müteahhit diye sormayın Didim’de herkes biliyor Muşlu kardeşleri..

HDP’li müteahhitlerin yaptığı kaçak inşaatlar sadece bununla sınırlı değil. Birçok kaçak inşaatta isimleri geçiyor ve ayrıca başka sit alanları üzerinde de kaçak yaptığı inşaatları olduğu iddia ediliyor.

İnsan düşünmeden ve soramadan yapamıyor.

İmar Müdürlüğü yapan bir başkan yardımcısının kaçak inşaatlara ruhsatı anası babası hayrına mı veriyor?

Buradan sizin burnunuza rüşvet kokusu gelmiyor mu?

Bu kaçak inşaatlar nasıl yapılıyor?

Hiçbir yetkili çıkıp bunu araştırma zahmetinde bulunmuyor mu?

Devletimiz Didim’de bu kadar mı aciz ve duyarsız?

Emine hanıma, “senin maaşından başka hiçbir gelirin yok, nereden buldun bu kadar taşınmazı?” diye soracak bir babayiğit yok mu?

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararı Didim Belediyesi’nde nasıl sümen altı ediliyor?

Didim Savcılığı’nın bu konuda açtığı bir soruşturma var mı?

Arkeolojik Sit alanı üzerine nasıl inşaat yaptırdınız diye kim soracak?

Didim’de kaçak inşaat yapan yandaş müteahhitleri kimler koruyor?

Aydın Valiliği başta olmak üzere tüm ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Saygılarımla…

Sepetim