0.542. 537 86 70

Didim’de devlet yok mu?

Didim’de Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait hazine arazisini önce işgal edip sonra da üzerine konut ve işyeri binaları yaptığı ihbar edilen Naci Şenses’in milyonlarca lira değerindeki hazine arazisi işgalini görmezden gelen kurum yetkililerinin görevlerini kötüye kullandıkları iddia ediliyor. Kanuna göre 2017 yılı öncesi yapıların imar barışından faydalanamayacağı bilinirken Naci Şenses’in 2018 yılı sonrası hazine arazisi üzerine yaptığı kaçak yapıların Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nce imar barışından hangi evraklarla, kimler tarafından ve nasıl faydalandırıldığı ve Didim Belediyesi’nin yasal olmayan yapılara nasıl ruhsat verdiği konularının Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından incelemeye alınarak görevlerini kötüye kullanan amir ve memurlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

2020-12-15

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Daha önce “Didim’deki hazine arazileri talanına kim dur diyecek?” başlığı ile duyurduğumuz haberin üzerinden aylar geçmesine rağmen Aydın Valiliği başta olmak üzere Çevre İl Müdürlüğü, Didim Mal Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, ihbar niteliğindeki haberimizi değerlendirmeye almadığı öğrenilen Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Didim Belediyesi milyonlarca lira değerindeki hazine arazisini işgal edip üzerine konut ve işyeri binaları yaptığı iddia edilen Naci Şenses hakkında hiçbir işlem yapmayışı “Didim’de devlet yok mu?” sorusunu bir kez daha akıllara getiriyor.

Hazine arazisi talanına sessiz kalan yetkililer bir yandan görevlerini suistimal ederken diğer yandan da hazine arazisi üstüne konan kişiyi koruma kalkanına aldıkları belirtiliyor.

Didim Mal Müdürlüğü’ne kayıtlı hazine arazisini önce işgal eden Naci Şenses daha sonra işgal ettiği arazi üzerine konut ve iş yeri binaları yaptı. Daha sonra da Didim Belediyesi yıkım kararı uygulayacağı yerde yasalara aykırı yapılan bu yapılara inşaat ve iskân ruhsatları verdi. Kesilen 20 bin lira para cezası ile de yasa dışılık yasal hale getirimeye çalışıldı..

Didim’de önceden Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile gece yarısı küfürleşen ses kayıtları internete düşen ve adeta birbirine “can düşmanı” gibi olan Naci Şenses’in daha sonra Atabay ile anlaştığı konuşulurken,

İşgal edilen Hazine arazisine ilişkin, başta Aydın Valiliği - Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü - Didim Mal Müdürlüğü olmak üzere Devletin ilgili kurumlarının hazine arazi işgali hakkında yasal işlemleri yapmayışı Didim kamuoyunda devlete olan güveni sarsan boyutlara ulaşıyor.

Ulaşılan bilgiler ve yapılan araştırmalar, aşağıda ada ve pafta numaralarını yayınladığımız hazine arazisinin Didimli iş insanı Naci Şenses tarafından işgal edildiği ve üzerine de havuzlu villa ve iş yeri binası yapıldığını ortaya çıkardı.

Naci Şenses’in işgal ettiği hazine arazisine yaptığı inşaat yasal olmadığı gibi 2018 yılından sonra yapılan inşaatın şaibeli (sahte) evraklar ile imar barışından faydalandırıldığı iddia edilirken gerek Didim Belediyesi’nin gerekse Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nün konunun üzerini örtmeye çalıştığı öne sürülüyor.

Kanuna göre 2017 yılı öncesi yapıların imar barışından faydalanamayacağı bilinirken Naci Şenses’in 2018 yılı sonrası hazine arazisi üzerine yaptığı kaçak yapıların Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nce imar barışından hangi evraklarla, kimler tarafından ve nasıl faydalandırıldığı ve Didim Belediyesi’nin yasal olmayan yapılara nasıl ruhsat verdiği konularının Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından incelemeye alınarak görevlerini kötüye kullanan amir ve memurlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

Öte yandan Naci Şenses’in 19 Şubat 2019 tarihinde Didim’de yapılan hazine arazileri talanı operasyonunda gözaltına alınanlar arasında ismi bulunuyor. Bu konu ile ilgili Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianamenin hazırlanıp hazırlanmadığı kamuoyunca merak ediliyor.

Ayrıca Naci Şenses’in 2019 - 2020 yıllarında Hazine arazisi üzerine yaptığı inşaatlara yapı kayıt belgesi aldığı da iddia ediliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yalan beyanla kandırdığı ileri sürülen Naci Şenses’in almış olduğu yapı kayıt belgelerinin iptal edilerek hazine arazisi üzerinde yapılan inşaatların Didim Belediyesi’nce neden yıkılmadığı merak konusu..

Sepetim