0.542. 537 86 70

Didim’de deprem!

Didim Belediyesi bu sabah 7.7 şidetiyle sallandı.. Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın makam arabası dahil belediyenin 108 aracına haciz konuldu..

2018-09-07

HACİZ KARARI DİDİM BELEDİYESİNİ KİLİTLEDİ..

  • NEHİRSAN A.Ş. adlı inşaat firmasının avukatı Murat Sultansu tarafından, alacaklarına karşılık haciz koydurtuldu. Sabah saatlerinde başlatılan haciz işlemleri çerçevesinde; Başkanın makam aracı Didyma adlı yediemin otoparkına kaldırıldığı bildirildi. Başkan Atabay'ın makam aracı haciz işleminden sonra Didyma yediemin otoparkına kaldırıldığı bildirildi... Didim Belediyesi’nin 108 aracına haciz işlemi çerçevesinde adeta "kilit" vurulurken; Belediyeye ait 49 banka hesabına da haciz işlemi uygulandı. 

Didim Belediyesi’nde haciz şoku yaşanıyor. Aralarında Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın kullandığı 09 D 0001 plakalı makam aracının da bulunduğu toplam 108 araç ve 49 banka hesabına haciz işlemi başlatıldığı öğrenildi.

İptal edilen bir inşaat ruhsatı nedeniyle tazminat ödemeye mahkum edilen Didim Belediyesinde haciz şoku yaşanıyor. Didim Belediyesi eski başkanı Mümin Kamacı’nın 2014 yılında verdiği ve mevcut başkan Deniz Atabay’ın göreve gelir gelmez iptal ettiği inşaat ruhsatı nedeniyle mağdur edildiğini savunan Nehirsan İnşaat, avukatı Murat Sultansu aracılığıyla, aralarında Deniz Atabay’ın kullandığı resmi makam aracıyla birlikte toplamda 108 araca haciz işlemi başlattı. Haciz işlemi başlatılanlar arasında belediyeye ait 49 banka hesabı da bulunuyor. İstanbul Anadolu 6. İcra dairesince başlatılan haciz işlemine ilişkin açıklama yapan Nehirsan İnşaat avukatı Murat Sultansu, 1 milyon 500 bin TL tutarındaki alacağın tahsili için Didim Belediyesine müracaat ettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıkları için bu yönde karar hareket ettiklerini belirtti.

49 BANKA HESABI DA VAR

Didim Belediyesinin kendi halkını mağdur ettiğini ve borcunu ödeyemeyecek duruma geldiğini savunan Murat Sultansu, “İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi Müdürlüğünce Didim Belediyesinin 108 adet aracına haciz konulmuştur. Bu araçlardan 09 D 0001 plakalı araç hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Dün açıklama yapan belediye başkanı halkı yanıltmaktadır, yanlış bilgi vermektedir. Haksız ve hukuksuzluklarına devam etmektedir. CHP’li belediye bitmiştir, borcunu ödeyemeyecek durumdadır. Arabalarına ve 49 banka hesaplarına varıncaya kadar haciz konulmuştur. Pazartesi günü de menkul malların haczi için makam odasına kadar gidilecektir. Bugün aracını emniyet müdürlüğü çekmiştir. Netice itibariyle arabasına varıncaya kadar haciz edilen bir belediyeden bahsediyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“MAĞDURUZ, PARAMIZI İSTİYORUZ”

Didim Belediyesinin müvekkilini mağdur ettiğini savunan Sultansu, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek açıklamasını şu sözlerle tamamladı, “Halkına haksızlık yapan bir belediyeden bahsediyoruz. Belediye yanlış mal beyanında bulunmuştur. Bizim tüm mallarımız kamu hizmeti yapmaktadır ve dolayısıyla haciz edemezler demişlerdir. Ancak bu konuda anayasa mahkemesinin kararı vardır. Belediye kanunun 15.maddesine bazı bentlerinin iptal etmiş bazı cümlelerini kaldırmıştır. Kendileri bunlardan habersizdir. Ben bu anayasa mahkemesinin kararına dayanarak icra müdürlüğünden bu haciz ve yakalama kararlarını aldım. Dolayısıyla bu parayı tahsil etmek zorundalar. Çünkü bizi çok mağdur ettiler. Çok ciddi anlamda mağduruz. Ve paramızı istiyoruz” dedi.

“AHMET ORAK FOS ÇIKTI…”

ALACAKLI AHMET ORAK, BAŞKANIN ARABASINDAKİ YAKALAMAYI KALDIRTTI! HACİZ İŞLEMLERİNİ YÜRÜTEN AV. SULTANSU ÇOK AĞIR KONUŞTU…

Didim Belediyesi'nden 1.5 milyon lira alacağı için İstanbul'dan avukat Murat Sultansu aracılığıyla haciz işlemi başlatan NEHİRSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak'ın, geri adım attığı belirtildi!

Didim Belediyesi'nin 49 Banka hesabı ile birlikte; Başkanın makam aracı dahil 108 belediye aracına haciz işlemi ve "yakalama" kararı çıkartan Avukat Murat Sultansu, "müvekkilim alacaklı Ahmet Orak, fos çıktı" dedi.

Telefonla ulaştığımız Avukat Murat Sultansu şunları söyledi:

"Alacaklı olarak müvekkilim Ahmet Orak adına gerçekleştirdiğim haciz işlemleri Türkiye'de yankı buldu. Öğle saatlerinden sonra müvekkilim Orak, Başkanın makam arabası için çıkan yakalama kararını kaldırmamı istedi. Bende kendisinden böyle bir talebi yazılı ve imzalı olarak gördermesini istedim. Aksi taktirde yakalama kararını kaldırmayacağımı telefonda yüzüne söyledim. Fakat, bu defa Ahmet Orak Didim'de başka bir avukat tutup Başkanın makam arabası için aldırttığım yakalama kararını kaldırtacakmış. Açıkçası, Ahmet Orak, bugüne kadar başına gelenleri unutmuş olmalı. Ya da bizim bilmediğimiz başka bir hesaplar mı vardı bu işin içinde zaman gösterecektir diye düşünüyorum. Sonuç olarak müvekkilim Ahmet Orak fos çıkmış oldu! Belki de Başkan Atabay'la görüşüp işi tatlıya bağlamış, alacağını almış olabilir."

Sepetim