0.542. 537 86 70

Didim’de dahil 20 CHP’li belediyeye operasyon hazırlığı..

Fethiye ve Kıyıköy gibi belediyelerle ilgili başlatılan operasyon ve göz altıların yeni yılla birlikte başta Didim Belediyesi olmak üzere 20 civarında CHP’li Belediyeyi kapsayacağı ön görülüyor. Aldığımız duyumlar ve edindiğimiz bilgilere göre yolsuzluğa bulaşmış CHP’li belediyelerin listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın önüne konulmuş..

2021-12-17

Bu günlerde AK Partili bazı üst düzey yöneticilerin ve yakın çevresinin kamuoyunda dillendirdiklerine göre, hükümet özellikle CHP’li belediyelerin biriken yolsuzluk dosyaları konusunda harekete geçecek.

Fethiye ve Kıyıköy gibi belediyelerle ilgili başlatılan operasyon ve göz altıların yeni yılla birlikte başta Didim Belediyesi olmak üzere 20 civarında CHP’li Belediyeyi kapsayacağı ön görülüyor.

Tabi ağırlık olarak CHP’li belediyeler operasyona tabi olacaksa da, hazır başlamışken haklarında yolsuzluk dosyaları bulunan birkaç AK Parti ve diğer partilerden belediyelerde aradan çıkarılacak.

Hükümetin en çok eleştirildiği konuların başında gelen, Yolsuzluklarla Mücadele etme konusundaki eksikliği de böylelikle bir nebze giderilmiş olacak.

Hükümeti bu tür bir operasyona mecbur bırakan nedenlerin en başında, adalette olan gecikmeler ve savcıların bazı belediye başkanlarına karşı fazla müsamahakar ve korumacı davrandığı yönünde. Özellikle CİMER üzerinden yapılan şikâyetlerin artmış olduğu da AK Parti çevrelerince dile getiriliyor.

Bu tür duyumlar Didim Belediyesi'ne de ulaşmış olacak ki, şimdiden yönetim içinde birbirini satışlar başlamış. Müfettişin sorularına başkan başka, başkan yardımcıları başka, meclis üyeleri başka cevaplar verir olmuşlar. Özellikle uygunsuz imar işlerindeki rant paylaşımı en büyük satış konusu halini almış.

Suç ortaklığı için, “dünyanın en sağlam ortaklığı” denir.

Didimlilerin “su hırsızlığı, tecavüz ve imar vurgunu” iddiaları ile yakından tanıdığı Ahmet Deniz Atabay operasyon kokusunu almış olmalı ki, çoktan bu kadrodan kurtulmanın derdine düşmüş.. Bununla birlikte o kadar fazla ortak suça karışmışlar ki, istese de kurtulmak için adım atamıyor. Bırakın Başkan yardımcılarını, danışmanım dediği, nitelikli dolandırıcı olduğu ifşa olmuş Ali İhsan Coşkun’dan bile kurtulacak cesareti gösteremiyor.

Öyle ya, hadi yarın Ali efendiye git dese, Ali efendinin bu güne kadar kendisi adına kapalı kapılar ardında yaptığı rant görüşmelerini el altından kamuoyu ile paylaşmayacağının garantisi yok ki!..

İşte bu yüzden de git diyemiyor..

Anlayacağınız Kadıköylü Atabay iyice köşeye sıkışmış, iki arada bir derede ne yapacağı şaşırmış durumda,kara kara düşünüyor.

Bir diğer Başkan yardımcısına, seni görevden aldım dese, o başkan yardımcısının özellikle Akbük bölgesinde dizayn ettiği imar yolsuzlukları ve rant gelirlerini ifşa etmeyeceğinin garantisi var mı? Yok! Ya ifşa ederse Başkan ne yapar, ne hallere düşer gerisini siz düşünün.

HDP’li Ali Coşkun’un MHP’li Yusuf Dececi ile Jakaranda ağaçlarının belediyeye fahiş fiyatla satılması durumu ortada iken, Kaykmakam konutu basan, polise küfreden-yumruk atan Atabay hangisine gözünün üzerinde kaşın var diyebilecek? Birlikte iş çevirdiklerine nasıl efelenecek? Göreve geldiğinde Didim’de 700 civarında birikmiş kaçak yapılaşma varken, bilboardlara “Ranta Geçit Yok” yazdırıp, kaçak yapılaşma sayısını 1700-1800 civarına çıkarmış olmanın izahını nasıl verecek ve suçu kime atabilecek Kadıköylü?

Belediye kanunu bellidir. Bir binaya ruhsat ve iskan almanın kanuni yolları da bellidir. Dönemlerinde 1100 civarında artan kaçak yapılaşmaların altında imzaları olanlarda bellidir.

Dedik ya, en sağlam ortaklık suç ortaklığıdır diye.

İşte Meclis üyesi Sevinç Karataş’ın yazılarımız üzerine imar komisyonuna takılan rant projesi de böyle bir ortaklıktan alınan cesaretle getirilen bir projedir. Eşi CHP ilçe eski başkanı Gökmen Karataş’ın bu konuda belediyeye gidip hesap sorma girişimi her ne kadar Kadıköylü Atabay tarafından püskürtülmüş olsa da, diğer meclis üyelerinin bu güne kadar geçmiş rant projeleri SAVCILARIMIZI HAREKETE GEÇİRMEYE yetecek kadar çoktur.

Şimdi bunların hepsini Adalet kelimesini dilinden düşürmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yöneticileri bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar, buna rağmen koruyorlar. Kendi partisinin özellikle kıyı belediyelerinde yapılan imar vurgunlarını ve yolsuzluklarını bilmiyorlar mı? Bilmemesi mümkün mü?

Hadi Kılıçdaroğlu’nu da geçtik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bilmiyor mu?

Bizim düşüncemize göre, bal gibi de biliyor.

Aldığımız duyumlar ve edindiğimiz bilgilere göre yolsuzluğa bulaşmış CHP’li belediyelerin listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın önüne konulmuş.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da talimatını vermiş…

Atalarımız, Devlet at arabası ile tavşan yakalar derdi.

Bundan amaç, devlet bazı konularda yavaş davransa da, sonsuz bir sabır potansiyeli olduğu, suçluların hükmü yarına kalsa da, yanına kar kalmayacağını ifade etmekti.

Özellikle imar konusunda her türlü alavere dalavereyi çevirip, izah edilemez zenginliklere kavuşanların yedikleri yetim haklarının fitil fitil burunlarından geleceği günler yakındır ve bayram havasında kutlanacaktır.

Didim Belediyesi denince akıllara hep imar yolsuzlukları ve ahlâksız ilişkiler gelse de, gözlerden ırak bazı rantçıların da bunlara heveslenerek Belediye garajında arızalanan araçları Söke, Milas, İzmir gibi kentlerde tamir ettirip, fahiş rakamlar fatura ettirdikleri de yarın ki konumuz olacak.

Yazık oluyor Didim’e, Yazık oluyor Didim’in dürüst iş adamlarına…

AYDIN ŞAFAK

 

Okunma sayısı: 22.244

Sepetim