0.542. 537 86 70

Didim Cemevi’ne kaçak kat…

AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DİKKATİNE… Didim İlçesinde 2172 Ada 4 Parselde inşaatı kaçak olarak yapıldığı bilinen ve tapusuz arazide yapıldığı için iskân ruhsatı da olmayan Cemevi’nin zaten kaçak olduğu iddia edilen zemin üstü tek katın üstüne kaçak bir kat daha yapılması hem kamuoyunda gündem yaratıyor hem de eleştirilerin odağı oluyor.

2018-10-03

Son çıkarılan İmar Barışı’ndan sonra yapımına kaçak olarak başlandığı kaydedilen Didim Cemevi’nin ikinci katının tamamlanarak İmar Barışı’na sokulmak istendiği ifade ediliyor.

Mahalli seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Didim Cemevi Yönetimi’nin kaçak inşaat kararı alması manidar bulunuyor. Didim Cemevi Yönetiminde bulunan CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan Ahmet Yılmaz’ın CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yakınlığının kaçak yapıyı ortaya çıkardığının dillendirildiği Didim’de İmar Müdürü Öznur Deveci’nin kaçak yapının son rütuşlarının yapıldığı günlerde yıllık izine ayrılması da eleştiri konusu oluyor.

Tamamen oy kaygısı taşıdığı belirtilen Didim Cemevi’nin kaçak ikinci katının, Belediyenin kaçak imalatları takip ve kontrol eden biriminin de görmezden gelmesi “konu tamamen siyasi ve oy kaygısı taşıyor” şeklinde değerlendiriliyor.

Belediyenin kaçak takip ve kontrol elemanlarının muhalif partilililere ait inşaat sahiplerinin kaçak yapıları anında tespit ederek işlem yaptığı kaydedelirken, 2017 bitimi olan ve İmar Barışı’ndan istifade edecek imalatlarını kontrol ederek yeni imalatmış gibi işlem yapıp mühürlerdiği kaydedilirken, iskan ruhsatı dahi bulunmayan Didim Cemevi’nin İmar Barışı çıktıktan sonra yapımına başlanılan ve neredeyse bitmek üzere olan kaçak katını görmemesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

İmar Barışı’nın devam ettiği süre içinde bir kesimin devam eden inşaatlarına kaçak olmasına rağmen müsamaha gösterilmesi “çifte standart” olarak değerlendirilirken, Didim’de inşaat işi ile uğraşan bazı vatandaşlar “Amaçları muhalif insanların yapmış olduğu eski inşaatları yeni imalat gibi gösterip imar barışından bu kesimi mahrum bırakmaktır. Cemevinin zaten kaçak olan binasının üstüne ikinci bir kaçak katın yapılmış olmasına kanunlar engel ise de biz vatandaş olarak buna karşı değiliz ancak karşı olduğumuz çifte standart uygulanmasıdır. Bu konuda Aydın Valiliğini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz” şeklinde görüşlerini açıklıyorlar.

Sepetim