0.542. 537 86 70

DEVA Partisi Aydın İl Başkanı kim olacak?

Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne Aydın İl Başkanlığı için başvuruda bulunan 8 isim şöyle: Hakan Çağlar Erürker, Engin Tokay (Çağdaş Yapı), Ali Rıza Nam (Nam Müh.), Cemal Gümüşer, Melisa Atlı (Avukat), Ahmet Erdem (Avukat), Ali Kendirlioğlu, Ferdi Cengiz.

2020-06-01

“DEVA Partisi’nin Aydın İl Başkanı kim olacak?” sorusuna henüz cevap bulunamadı. Aydın Şafak Gazetesi’nde siyasi kulis bilgilerine dayanılarak dün yayınladığımız haberde Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Erdem’in Avukat oğlu Ahmet Erdem’in İl Başkanı yapılacağı iddia edilmişti.

Haberin ardından gerek Mehmet Erdem gerekse Ahmet Erdem sosyal medya hesaplarından iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek açıklama yaptılar.

Ankara kulislerinden bu gün edinilen bilgilere göre, DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı için 8 ismin müracaat ettiği ve Ahmet Erdem’in isminin de müracaat edenler arasında yer aldığı bildirildi.

Ankara kaynaklarından aldığımız duyumlara göre, Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne Aydın İl Başkanlığı için başvuruda bulunan isimler şöyle:

Hakan Çağlar Erürker, Engin Tokay (Çağdaş Yapı), Ali Rıza Nam (Nam Müh.), Cemal Gümüşer, Melisa Atlı (Avukat), Ahmet Erdem (Avukat), Ali Kendirlioğlu, Ferdi Cengiz.

DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı için Ahmet Erdem’in ismi ile birlikte öne çıkan en önemli isim Hakan Çağlar Erürker.

DEVA Partisi İl Başkanlığı için, Ali Babacan’ın AB İlişkilerinden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı döneminde (2010- 2014 yıllarında) Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı görevi yapan Hakan Çağlar Erürker’in isminin başvuru yapanlar arasında en şanslı isim olduğu konuşuluyor.

AHMET ERDEM’E CEVAP VE SORU:

Öte yandan dün yayınladığımız haber (http://www.aydinsafak.com/aydin-siyasetinde-surpriz-gelisme-h3927.htm)  siyasi çevrelerde heyecan yaratırken bizler siyasi kulislerden aldığımız duyumları haberleştirdik. Yaptığımız haberden bu kadar telaşa kapılıp jet hızı ile yalanlama yapmanıza saygı duyuyoruz. Ancak konuyu bu kadar büyütecek ne vardı? Onu anlayamadık. Bizler Ahmet Erdem isminin DEVA Partisi’ne İl Başkanlığı yapılacağının konuşulduğunu duyunca sadece sevindik. Ayrıca bizler gazeteciyiz. Duyduğumuz siyasi olayları haber yapmak görevimiz. Dün yaptığımız haberi yalanlayan Ahmet Erdem’e soruyoruz: “DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı için müracaat ettin mi etmedin mi?” Bu sorunun cevabını da kamuoyuna vermeni bekliyoruz.

HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER KİMDİR?

1970 Nazilli doğumlu olan Hakan Çağlar Erürker, İlkokul eğitimini Nazilli Beşeylül İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini de Galatasaray Lisesi’nde tamamladı.

Brüksel Üniversitesi (ULB) Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü dereceyle bitiren Hakan Çağlar Erürker, 1996-1999 yılları arasında Belçika Türk Üniversiteliler Birliği Başkanlığı yaptı. 2000 yılında ‘İlişkilerin Yeniden Tanımlanmasına Doğru Avrupa Birliği ve Türkiye’, 2005 yılında ise ‘Devlet ve Piyasa Mantığı Arasında Avrupa Savunma Sanayilerinin Dönüşümü’ konularında hazırladığı tezlerle Avrupa Birliği Politikaları ve Uluslararası Politika alanında iki yüksek lisans derecesi bulunan Hakan Çağlar Erürker, 2006 yılında Washington Üniversitesi’nde (UW/ Seattle- ABD) konuk araştırmacı olarak çalıştı. Doktora programını Lille Üniversitesi’nde (Lille- Fransa) tamamlayan Hakan Çağlar Erürker  ‘Avrupa Savunma Sanayilerinin Yeniden Yapılanmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Rolü’ konulu doktora tezini de başarı ile verdi.
2002-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hakan Çağlar Erürker, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ekonomi Politik konularında dersler verdi.

2010- 2014 yıllarında Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı görevi yaparak ‘Türkiye-AB Müzakere Süreci ve AB İletişim Stratejisinin hazırlanması ve uygulanmasında’ görev aldı.

Avrupa Birliği Bürokratlarını hazırlayan Avrupa Koleji (College of Europe) Yüksek Lisans Programı Türkiye Ulusal Seçici Kurulu’nda Jüri üyeliği yaptı.

Doğduğu topraklara hizmet için dönen Erürker tarımsal sanayi alanında faaliyet göstermekle birlikte Siyaset bilimi, uluslararası ekonomi politik, sivil toplum ve iletişim stratejileri konusunda uzmanlaşmış; Aydın’ın tarım, ticaret, turizm ve sosyo - ekonomik yapı gelişim ve değişimleri konularında bilgi, birikim ve deneyim sahibidir.

Fransızca ve İngilizce dillerini ileri seviyede bilen Evli ve iki çocuk babası Hakan Çağlar Erürker, 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde siyaset sahnesine çıktı; AK Parti'den Aydın Milletvekili adayı gösterildi. 2018 yılında yapılan 24 Haziran Genel seçimlerinde Aydın'dan AK Parti aday adayı olan ancak listeye giremeyen Erürker, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu.

Sepetim