0.542. 537 86 70

Dağ fare doğurdu..

MUSTAFA SAVAŞ PROJELERİNİ TANITTI.. Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı AK Partili Mustafa Savaş, Projelerin 16 milyar TL tutarındaki projelereni açıklarken “Projeleri tek başımıza yapacağız demek hayalcilik olur. Devletimizin gücünü yanımıza alarak bu projeleri gerçekleştireceğiz. 5 yıl sonunda 50 bin kişiye istihdam oluşturacağımıza söz veriyorum” dedi.

2019-03-01

HAYALİ PROJELER DEĞİL..

“Uçuk kaçık projelerim yok. Ayağı yere basan projelerle geliyoruz” diyen Mustafa Savaş Projelerinin hayali değil, Aydın’ın önünü açacak nitelikte olduğunu kaydederken şöyle dedi:

“Aydın’ın ihtiyacına cevap verecek, ilimizi cazibe haline getirecek projelerimiz var. Park bahçe ve altyapı gibi hizmetler asıl görevimiz. Bunları zaten yapacağız. Biz üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini nasıl artırabiliriz; belediye başkanı olarak neler yapabiliriz diye kurguladığımız projelerimizi ortaya koyduk. Hepsi de az öz ve ihtiyaca cevap veren projelerdir. Belediyecilik denince akla AK Parti gelir, yaparsa AK Parti yapar. Aydın’ı birlikte yöneteceğiz. Sorunun çözümü için herkesi ortak edeceğiz. Şeffaflık ve hesap verebilirlik çok önemlidir. Bütün ihaleler internet üzerinden kamuoyuyla paylaşılacak. Bütçemizi etkin bir şekilde yöneteceğiz. En önemli projemiz, bütçemizi etkin ve yetkin yönetmektir. Geleceğin güçlü, kendi kendine yeten Aydın'ın nasıl yaratacağız, bunun için çalışacağız” dedi.

2 ÜNİVERSİTE SÖZÜ

Mustafa Savaş, Büyükşehir bünyesinde kurulacak Efe A.Ş ile lojistik filosu, soğuk hava depoları, et ve mezbaha tesisleri, mandıralar, üreticiyi destek birimi, paketleme işleme tesislerini kuracaklarını ve çiftçinin üreticinin ürünlerini satın alacaklarını anlatırken tek üniversitenin Aydın’a yetmediğini ifade etti. Savaş, Söke ve Kuşadası’nda Tarım ve Bilim Üniversitesini, Nazilli de ise Sümer Üniversitesini kuracaklarını söyledi.

Mustafa Savaş, Organize Sera Bölgesi kurulacağını da kamuoyu ile paylaşırken Buharkent’ten Germencik’e kadar jeotermalle toprağı buluşturacaklarını söyledi. Çok konuşulan jeotermal tartışmalarına araştırma birimi ile son vereceklerini de söyleyen Savaş, Çine’de de Organik Hayvancılık Bölgesi ve modern mezbaha kurulacağının hayvansal atıklardan enerji üretileceğinin sözünü verdi.

“Temel ve sağlık turizmini getireceğiz” diyen Savaş şöyle konuştu:

“Modern bölge halleri, ulaşım master planı, Aydın Denizli Otoyolu, Aydın İzmir Hızlı Tren, Aydın Çine Demiryolu, Didim, Söke ve Kuşadası’nda modern otogarlar, Sarıçay ve Beşparmak Barajlarının yapımı, katı atık yönetimi planlaması, Ilıcabaşı’nda vatandaşların isteğine yönelik kentsel dönüşüm, Roman Köyü kurulumu, şehir merkezinde millet bahçesi, İkizdere Doğal Yaşam Parkı, Zafer Meydanı düzenlemesi, Sağlık Tırı, Adnan Menderes Stadyumu, İncirliova Umurlu arası Bisiklet Yolu, iş garantili Efe-Mek Meslek Edindirme Kursu, Yaşlı Yaşam Merkezleri projelerini peş peşe sıralayıp, heybemiz dolu geliyoruz.”

"YA HAYAL ALEMİNDESİN, YA DA HAYAL SATIYORSUN.."

Cumhur İttifakı Adayı AK Parti’li Mustafa Savaş’ın kamuoyuna duyurduğu projeler ile hayal sattığını ve ve çoğunun 2014 yılında Özlem Çerçioğlu için hazırladığı projeler olduğuna dikkat çekerek sosyal medya hesabından “Ya hayal alemindesin ya da bilerek hayal satıyorsun” sözleriyle eleştiren “Milletin Adamı” Haldun Haşmet Aysan, Mustafa Savaş’ın Aydın Büyükşehir Bütçesi’nden bi haber olduğunu söyledi. Şöyle dedi:

“AK Parti Adayı Mustafa Savaş'tan daha ciddi açıklamalar beklerdim..

Bakın ne diyor? Uçuk kaçık projelerim yok. Ayakları yere basan projelerim var.

Neymiş onlar.. İşte bazıları...

5 yılda Büyükşehirden 4 milyar TL yatırım..

5 yılda Devletten 12 milyar TL.

5 yılda 50 bin kişiye iş.

5 yılda 3 milyar dolar ihracat.

Kusura kalma Sayın Savaş..

Aydın Büyükşehir bütçe gelirlerinden haberdar değilsin.. (Yıllık 500 milyon TL)

Devletin Aydın iline ayırdığı ödeneklerden haberdar değilsin.. (Yıllık 400 milyon TL)

Aydın’da faal iş gücünden haberdar değilsin..

Sanayi üretim kapasitesinden haberdar değilsin..

Yatırım yapmak için Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan haberdar değilsin.

2014 yılında Özlem Çerçioğlu için hazırladığımız Projeleri arasında Nazilli'de SÜMER ÜNİVERSİTESİ kurulması yer alıyordu. 2019 Yılında Mustafa Savaş'ın açıkladığı projeler arasında Nazilli 'de SÜMER ÜNİVERSİTESİ kurulması yer alıyor.. İsmini bile değiştirmemiş.

Ya hayal alemindesin.. Ya da bilerek hayal satıyorsun..”

Sepetim