0.542. 537 86 70

ÇİNE Hidroelektrik Santralı satıldı…

Çine’de yıllık 120 milyon kilowatsaat üretim gücüne sahip olan ve yılda 25-30 milyon kilowatsaat elektrik üreten Çine Hidroelektrik Santralı 120 milyon TL’ye özelleştirildi. Yetmedi Didim’de bazı taşınmazlar da özelleştirildi.

2019-01-22

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Aydın'ın Çine ilçesindeki hidroelektrik santralin özelleştirilmesi konusunu Meclis’e taşıdı.

“AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın özelleştirmeler hakkında ‘Böyle bir yola bugüne kadar tevessül etmedik, bundan sonra da etmeyiz’ açıklamasından iki gün sonra satışın gerçekleşmesi oldukça düşündürücüdür. Aydınlılar devlet yatırımı beklerken özelleştirme dalgasıyla karşı karşıya bırakılmıştır” diyen Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

“Çine'de yıllık 25-30 milyon kilovat arası elektrik üreten tesisin 120 milyon TL'ye özelleştirilmesinin nedeni nedir? Didim'de satılan taşınmazlar hangi gerekçeyle özelleştirilmiştir? Satışı yapılan taşınmazların arasında yeşil alan ve toplanma alanı statüsünde bulunan taşınmaz var mıdır? Aydın ilinde satacağınız bir devlet yatırımı kalmış mıdır?”

ÇİNE HES’İN ÖZELLİĞİ

İhaleye çıkarılan Çine HES 46 MW'lik kurulu güce sahip. Yıllık yaklaşık 120 milyon kilowatsaat elektrik üretimine sahip Çine HES, Aydın il sınırları içinde Çine Çayı üzerinde kurulu Adnan Menderes Barajı'nın suyu ile çalışıyor. 

Sepetim