0.542. 537 86 70

Cilt sağlığınız için başucu masanızda bulundurmanız gerekenler..

Dermatologlara göre her zaman başucunda bulundurulması gereken 4 şey, Bir bardak su.. Dudak nemlendiricisi.. Vücut nemlendiricisi ve büyüleyici bir kitap..

2021-10-20

Başucu masasında tutulan nesnelerin cildin sağlığı ve görünümü ile ne ilgisi var?

Yatağın yanındaki nesnelerin cildinizin görünümünü ve hissini nasıl etkilediğini merak ediyorsunuzdur. Özellikle akşamları, rutinlerinizle çok ilgisi var.

İtiraf edin: Elinizin derisinin kuru olduğunu hissetseniz veya cildinizi nemlendirmeden yatakta oturduğunuzu fark etseniz bile çoğu zaman başka bir odadan nemlendiriciyi almak için ayağa kalkmıyorsunuz.

Bu nedenle dermatologlar, ince çizgiler ve sivilceler olmadan temiz, nemli bir cilt için ve aynı zamanda vücudun geri kalanında ince bir cilt için her zaman başucu masasında ne olması gerektiğini söyler.

Uzmanlara göre başucu masasında her zaman olması gereken 4 temel nesne..

1. Bir bardak su.. Muhtemelen bu listede çok fazla vücut kremi ve losyonu bekliyordunuz. Dermatologlar, her şeyden önce, bir bardak (hatta bir şişe) suyu komodininizde kalıcı olarak tutmaya alışmanın iyi olacağını söylüyorlar. Bu şekilde, yatmadan hemen önce nemlendirdiğinizden emin olursunuz.

Gece boyunca vücut susuz kalabilir ve sabahları kuruluk hissi ile uyanırsınız. İşte su içmek için önemli bir zaman daha - uyandıktan hemen sonra. Bunu uzun süreli bir alışkanlık haline getirerek, cildinizin hem ciltte hem de vücudun geri kalanında daha az kuruduğunu ve daha iyi esnekliğe sahip olduğunu fark edeceksiniz!

2. Bir dudak nemlendiricisi.. Cilt sürekli olarak her türlü cilt ürünü ile şımartılırsa, dudaklar genellikle göz ardı edilir. Dudaklardaki cilt diğer bölgelere göre çok daha hassastır; bu nedenle, yılın zamanından bağımsız olarak aynı düzenlilikle bakılmalıdır. Komidinin üzerinde özel bir dudak nemlendiricisi bulundurun. Bu sayede uygulamayı, derinlemesine nemlendirmeyi ve çatlakları onarmayı asla unutmayacaksınız. Ölü hücreleri periyodik olarak çıkarmak için yumuşak bir ovma içeren bir formül de seçebilirsiniz.

3. Bir vücut nemlendiricisi.. Tabii vucut nemlendiricisi de eksik olamazdı. Topuklar, dirsekler, ayaklar ve eller gibi bölgeler için yoğun bir onarıcı formül seçin. Ayrıca, tam bir cilt bakımı rutini için çok yorgun olduğunuz akşamları komodinin üzerinde bir nemlendirici bulundurmanın da zararı olmaz.

4. Büyüleyici bir kitap.. Okumak cildinizin otomatik olarak daha iyi görünmesini sağlamaz, bu daha önce bilmediğiniz bir sır değil. Bununla birlikte, battaniyenin altına girdiğinizde elinizin altında bulunan ilginç bir kitap, telefonu bir kenara koymanızı ve mavi ekran görüntüsünü, daha hızlı uykuya dalmanıza ve daha iyi dinlenmenize yardımcı olacak hafif bir okuma seansı ile değiştirmenizi teşvik edecektir.

5. Cilt etkileri? Tahmin ettiniz: Yeterli uyku hücre yenilenmesini teşvik eder, bu da cildinizin daha sıkı, daha elastik, daha parlak olacağı anlamına gelir ve göz altındaki koyu halkalar ve torbalar sadece bir anı haline gelir.

Daha fazla farklı konular okumanız için gelecek hafta sizlerle randevulaşalım.

Hayırlı ve güzel günler sizlerin olsun..

Sepetim