0.542. 537 86 70

CHP’li Bülbül’den Cumhurbaşkanlığı’na önerge..

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Adnan Menderes Üniversitesinin Nazilli’de kurulması istenen bölümlerinin reddedilmesini Meclis’e taşıdı.

2021-05-22

Milletvekili Bülbül önergesinde şunları söyledi:

“Başta, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde açılması planlanan işletme ikinci öğretim programı ve sermaye piyasası bölümünün açılmasına izin verilmemiştir. Zira Nazilli’de bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi doluluğunu ve giriş puanlarını yükseltmiştir. Bu kapsamda, finansal okur yazarlığı geliştirmek amacıyla yapılan yarışmada fakülte ODTÜ ve Boğaziçi’yle yarışmakta olup pek çok yarışmayı birincilikle kazanarak bir marka haline gelmiştir. Finans laboratuarı olan birkaç üniversiteden biri olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde açılması istenen sermaye piyasası bölümünün açılmasına izin verilmemesi objektif gerçekliği yansıtmamaktadır. İdari işlemlerin dayanağı olan gerekçelerin somut olarak ortaya koyulması önem arz etmektedir.”

Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, şu soruları sordu:

1) Son beş yılda Adnan Menderes Üniversitesine bağlı olarak açılması için izin istenen kaç bölüm için olumsuz yanıt verilmiş, kaç bölümün açılması uygun görülmüştür? Gerekçeleri nelerdir?

2) İşletme bölümünün açılma isteminin ret gerekçesi nedir?

3) Sermaye piyasası bölümünün açılma isteminin ret gerekçesi nedir?

Sepetim