0.542. 537 86 70

CHP’li 3 başkana Vali’den ayar…

CHP’li belediye başkanları Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ile Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer'in ilçelerine dışardan pazarcı alınmayacağı açıklamasına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger hem tepki gösterdi, hem de başkanlara ayar çekerek “haddinizi bilin” mesajı verdi.

2020-04-22

Koronavirüs nedeniyle İncirliova’nın Acarlar Mahallesi’nde 22 evin karantinaya alınmasından sonra CHP’li 3 belediye başkanının “ilçelerine dışardan pazarcı esnafı almayacaklarını” açıklaması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Belediye Başkanları pazarcılara yönelik böyle bir yasak getiremezler” dedi.

Geçimini pazarcılık ve hâlcilik ile sağlayan İncirliova ilçesinnin Acarlar mahallesinde 5 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 22 evin karantinaya alınmasının hemen ardından CHP’li belediye başkanları Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ile Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer'in ilçelerine dışardan pazarcı alınmayacağı açıklamasına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger hem tepki gösterdi hem de başkanlara ayar çekerek “haddinizi bilin” mesajı verdi.

Vali Köşger yaptığı açıklamada CHP’li üç Belediye Başkanına yönelik yetki hatırlatmasında bulunurken, “Belediye başkanları pazarcılara yönelik böyle bir yasak getiremezler. Biz bu şekilde bir önlemi gerekli görmedik. Gerek gördüğümüz önlemleri zaten aldık, alıyoruz" dedi.

Valinin bu hatırlatmasından sonra 3 CHP’li başkan dut yemiş bülbül gibi suskunluğa döndü..

Sepetim