0.542. 537 86 70

CHP’DE ÖZLENEN TABLO…

16-17 OCAK TARİHİNDE YAPILACAK OLAN BÜYÜK KURULTAY’DA SEÇİLECEK OLAN PARTİ MECLİSİNE ADAY OLAN CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN YILDIZ SEÇİM BÖLGESİNDE UMDUĞU DESTEĞİ BULAMADI.

2016-01-13

CHP Aydın İl Örgütü hafta içinde Bayram İnci başkanlığında iki kez toplandı.

Birinci toplantı, 11 Ocak 2016 Pazartesi günü 17 ilçe başkanının katılımı ile gerçekleşti.

16-17 Ocak 2016 tarihinde yapılacak CHP Büyük Kurultayı öncesindeki bu toplantıda Parti Meclisi’ne girecek milletvekillerinin hangisi olacağı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Yapılan istişareler sonucunda Milletvekili Hüseyin Yıldız PM Üyesi olsun diyen ilçe başkanı sayısı üçte kaldı. Yıldız’ın PM Üyeliğine Efeler, Söke ve Kuşadası ilçeleri destek verirken diğer 14 ilçe başkanı Yıldız’ı PM görmek istemediklerini Bülent Tezcan ve Metin Lütfi Baydar’ın PM üyeliğine destek verecekleri görüşünü İl Başkanı Bayram İnci’ye ilettiler.

Toplantının ardından telefonla görüşünü aldığımız CHP İl Başkanı Bayram İnci, Milletvekili Hüseyin Yıldız’a sadece üç ilçe başkanının destek verdiğini doğrularken Aydın’dan Parti Meclisi’ne girecek her isme destek vereceklerini söyledi.

İkinci toplantı 12 Ocak 2016 Salı günü gerçekleşti.

CHP İl Kongresi sürecinde, “Bayram İnci Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini partide toplayamaz” diyen muhalif partililer yanıldılar. Başkan İnci, kararlı bir tutumla, örgütün de özlediği biçimde bir ilke imza atarak CHP’nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’ni parti il binasında toplayarak gurup toplantısını yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ilk gurup toplantısına katılmadı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise mazeret bildirerek toplantıda hazır bulunamadı. CHP’li belediye başkanları ile diğer meclis üyeleri Parti İl Binasında gerçekleştirilen ilk gurup toplantısında yerlerini aldılar.

Toplantı basına kapalı yapıldı.

Toplantı sonrasında edindiğimiz bilgilere göre;

CHP’de yeni bir dönemin başladığı, bundan böyle BŞB Meclis gurup toplantılarının parti il binasında yapılacağı kaydedildi.

Bu toplantı aynı zamanda parti içi uzlaşmanın da sinyallerini verdi. Örgütün gücünün her şeyden üstün olduğu dikkatlere sunuldu.

Bilgi alışverişi içinde geçen toplantıda, bu güne kadarki eksiklikler, yanlış anlaşılmalar, meclis gündemi üzerinde görüşler, halkın belediye hizmetlerinden daha kaliteli nasıl yararlanabilir gibi konular ele alındı.

Bu toplantı CHP için önemli bir toplantı idi…

Göründüğü kadarıyla istişare ile parti içinde yıllardır süre gelen gerginliğin ve her sorunun yine parti içi kademelerde çözülebileceği gerçeği kamuoyuna yansıtıldı… Birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde önemli bir adım da atılmış oldu.

14 Ocak 2016 Perşembe günü yapılacak, Büyükşehir meclis toplantısı öncesi CHP gurubu yine il binasında toplanacak, ortak kararları alarak Büyükşehir Meclis toplantısına gidecek..

İkinci gurup toplantısına İl Başkanı Bayram İnci Ankara’da yapılacak il başkanları toplantısına katılacak olması nedeniyle başkanlık edemeyecek. Yine Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da Büyük Kurultay öncesi Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştirecek olduğundan bu toplantıda yerini alamayacak.

CHP’de şimdi birlik zamanı…

Sepetim