0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’nun “Uydu” Adayı…

Özlem Çerçioğlu 2015 yılı genel seçimlerinde Milletvekili yapmamak için uğraştığı M. Fatih Atay’ı şimdi Aydın Efeler’e Belediye Başkanı yapmak istiyor. Efeler halkı Pazar günü sandıkta elini vicdanına koyarak Özlem Çerçioğlu’na Şube Müdürü değil 5 yıl şehrini yönetecek Başkanını seçecek…

2019-03-29

YALÇIN YILDIRIM YAZDI…

Özlem Çerçioğlu 2015 yılı genel seçimlerinde Milletvekili yapmamak için uğraştığı M. Fatih Atay’ı şimdi Aydın Efeler’e Belediye Başkanı yapmak istiyor.

Hatırlanacağı üzere 2015 Genel Seçimleri öncesinde CHP Milletvekili Adaylarını ön seçim ile belirledi. Ön seçim sandığına 18 aday girdi. Bunlardan biri de M. Fatih Atay idi.

Özlem Çerçioğlu 2015 yılı Mart ayında yapılacak ön seçim öncesinde 1-6-9 rakamları ile ön seçim listesinde yer alan 1- Tayfun Talipoğlu 2- Ali Ulvi Akoğlu 9- Metin Lütfi Baydar’ı işaret etmişti. Çerçioğlu’nun anahtar listesine ise en büyük tepkiyi Fatih Atay göstermişti..

Siyasi tabir ile söylersek o dönem Fatih Atay’ın Özlem Çerçioğlu’na atacak kurşunu yoktu.

Sağduyulu CHP delegeleri sandıkta Özlem Çerçioğlu’nun bu “anahtar liste” oyununu bozdu ve listenin 9. sırasında yer alan Metin Lütfi Baydar’ı birinci, Partinin emektarı Hüseyin Yıldız’ı ikinci, Fatih Atay’ı da üçüncü sıradan aday olarak sandıktan çıkardı. Ancak, Bülent Tezcan kontenjan aday olunca ön seçimde 3. olan M. Fatih Atay milletvekili olarak meclise gidemedi.

O günden sonra Özlem Çerçioğlu ve Fatih Atay’ın arası yay gibi gergindi ve gizli bir siyasi hesaplaşmaları her zaman yaşandı.

Özlem Çerçioğlu’nun 2015 seçimlerinde milletvekili olmasını istemediği iki isimden biri Hüseyin Yıldız diğeri Fatih Atay’dı. Ferda Çağlar Erkut, Nilüfer Ünüvar, Semra Konaklı, Süleyman Bülbül gibi isimler de bu yarışın içindeydiler. Yaşanan olayları en güzel de onlar bilirler.

Sözü fazla uzatmadan,

2019 yerel seçimlerine kadar ne değişti de siyaseten kanlı bıçaklı olan Özlem Çerçioğlu ile Fatih Atay aynı menfaatlerde buluştular da Fatih Atay CHP’nin Efeler Belediye Başkan Adayı yapıldı.

Hangi siyasi hesaplar yapıldı, ne gibi tavizler verildi? Bilen var mı?

Özlem Çerçioğlu Efeler’in kurucu başkanlığını yapan M. Mesut Özakcan’ın yeniden aday olmasını neden istemedi?

Nedeni şu..

Özlem Çerçioğlu kendisine bağlı “Uydu” bir başkan olsun istiyordu.

Mesut Özakcan 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Özlem Çerçioğlu’nun “Uydusu” olmadığı için CHP’de siyaseten önü kesildi, saf dışı bırakılmak istendi.

Ancak Özlem Çerçioğlu’nun hesapları tutmadı.

40 yıldır CHP’ye hizmet vermiş, kendini halka sevdirmiş Mesut Özakcan partisinden istifa etti ve Demokrat Parti’den Efeler Belediye Başkan Adayı oldu. Bu arada Söke’de de benzer durum yaşandı ve CHP’den istifa eden Süleyman Toyran DP’nin adayı oldu.

Peki Özlem Çerçioğlu CHP’nin Efeler’de Mesut Özakcan, Söke’de Süleyman Toyran ile seçimi kazanacağını bilmiyor muydu? Elbette biliyordu?

Bunu sağduyu sahibi tüm CHP’liler de biliyor.

O nedenle Özlem Çerçioğlu’nun CHP’ye verdiği zarara tepki gösteriyorlar ve bu yerel seçimlerde Çerçioğlu’nun oyununu bozmak için Mesut Özakcan ve Süleyman Toyran’ın cephesinde saf tutuyorlar.

İşte bu durum Özlem Çerçioğlu’nu çileden çıkarıyor.

“Uydu Aday” olarak seçim yarışına katılan Fatih Atay’ın sahada Mesut Özakcan karşısında sönük kalan ve seçimi kaybedeceğini anlayan Özlem Çerçioğlu Efeler’de katıldığı her mitinginde Mesut Özakcan’ı karalamak için her türlü iftirayı uyduruyor.

Mesut Özakcan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı değil ki?

Çerçioğlu neden durmadan Özakcan’ı eleştiriyor?

Çünkü Özlem Çerçioğlu’nun “Uydu Adayı” Fatih Atay Efeler halkının içine sinmedi.

Sert görünüşü, insanlara tepeden bakışı ve söylemleri ile Efeler halkına itici gelen Fatih Atay karşısında halk kendiliğinden organize olarak kendi ittifakını kurdu ve Mesut Özakcan’ın yanında safını tuttu.

Fatih Atay’ın aday olduktan sonra ilk yaptığı açıklama, “Ben Özlem Çerçioğlu ile uyum içinde çalışacağım” oldu. Bir başka açıklamasında da “Ben Valiye kafa tutan milletvekili Fatih Atay’ım” diye kendini halka takdim edince baltayı taşa vurdu. Vatandaş bu söylemden “Sen valiye kafa tutan adam isen halka da kafa tutarsın” diyerek büyük rahatsızlık duydu. Ayrıca vatandaşın iftar yemeği üzerinden siyaset yapılması “Vatandaşa verilen iftar yemeğine göz mü dikiliyor” endişesi yarattı.

Fatih Atay’ın “Özlem Çerçioğlu ile uyum içinde çalışacağım” demesi baştan kendisine teslim olduğu gerçeğini gözler önüne serdi.

Kendisi hukukçu olan Fatih Atay şunu düşünemedi:

“Hukuk devletinde kurumlar, kurallar ve kavramlar” geçerlidir.

Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kanunu, görev ve sorumlulukları olduğu kadar Efeler Belediyesi’nin de kendi kanunu, görev ve sorumlulukları vardır.

Burada bir parantez açarsak,

Özlem Çerçioğlu’nun “Uyum” iddiası geçerli olursa akıllara şu soru da gelebilir.

Halk Aydın BŞB’ye de Hükümetle uyumlu bir belediye başkanı mı seçmeli?

Uyum arayan Özlem Çerçioğlu bu soruya acaba kendisi nasıl bir cevap verecek?

Kendisi kimle uyumlu? Kimlerle uyumsuz?

Özlem Hanım uyum değil kendine uydu arıyor.

Fatih Atay’da “Uyum içinde çalışacağız” derken ilk baştan “Uydu”  olmayı kabullenmiş oluyor.

Seçim çalışmalarında Germencik’te jeotermal ruhsatları veren, 620 parsel taşınmazı Meclis Kararı ile 72 milyon liraya satan Cumhur İttifakı Adayı Ümmet Akın’ı eleştiren tek söz etmeyen Özlem Çerçioğlu ve Fatih Atay’ın sürekli Mesut Özakcan’a yüklenmesi Efeler halkının dikkatlerinden kaçmıyor.

Demek ki en büyük korkuları DP Adayı M. Mesut Özakcan ki ismini ağızlarından düşürmüyorlar. Panik içinde oldukları apaçık belli. Son günlerde gittikleri mitinglerde 5 ile 7 dakika arasında kısa konuşmalar yaparak adeta seçmene yalvarıyorlar. Onun da üç dakikasını Mesut Özakcan’ı karalamakla harcıyorlar.

Son olarak şunu söyleyebiliriz:

Pazar günü Efeler halkı sandıkta elini vicdanına koyarak 5 yıl şehrini yönetecek Başkanını seçecek Özlem Çerçioğlu’na Şube Müdürü değil...

Efeler halkı ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakının Adaylarına mahkum değildir..

Efeler’de “Önce İnsan” diyen Halk İttifakının DP Adayı M. Mesut Özakcan ve Belediye Meclisi var.. 

Seçimin sonucu şimdiden hayırlı olsun…

Sepetim