0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’nun DİM Projesi hayal oldu..

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE EFELER BELEDİYESİ ARASINDA PAYLAŞIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNEN CARREFOUR ALANI DAVASI SONUÇLANDI. HUKUK SAVAŞINI EFELER BELEDİYESİ KAZANDI VE YER EFELER BELEDİYESİNİN OLDU...

2017-11-23

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Efeler Kent Merkezi’ndeki eski Otogar alanında yapmayı düşlediği DİM-1 adı verilen projede hukuk savaşını Efeler Belediyesi kazandı.

Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Merkezi’nde yapmayı planladığı DİM-1 Projesi hayal oldu. Daha önce yapılan mal paylaşımında Dönemin Aydın Valisi şimdiki İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından Efeler Belediyesi’ne verilen Carrefour alanı davası sonuçlandı.

Her ikisi de CHP’li olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi arasında paylaşımı yılan hikâyesine dönen Carrefour alanı artık resmen Efeler belediyesi’nin oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kamuoyu gündemine soktuğu ve Valilik tarandan yapılacak mal paylaşımı öncesi BŞB meclisinde oldu bitti bir kararla İMAR A.Ş.’ye devrettiği DİM-1 Ticaret Merkezi alanında uygulanacak projelerin İdare Mahkemesi kararıyla durdurulması üzerine karara itiraz eden Özlem Çerçioğlu’nun açtığı dava Efeler Belediyesi lehine sonuçlandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi arasında tartışma yaratan ancak yeniden paylaşım öncesi yangından mal kaçırırcasına kaçırılan eski otobüs garajındaki Carrefoor alanında uygulamaya sokulmaya çalışılan Dünya İş Merkezi (DİM) adındaki projeye yargı kararıyla dur denildi.

Daha sonra Efeler Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen ve bunun üzerine Belediye Hizmet Binası olarak Projesi yapılan alan Özlem Çerçioğlu’nun itirazı üzerine yeniden durdu.

Mahkeme kararıyla durdurulan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yasal olmayan işlemi BŞB Meclisi’nde kılıfına uydurulmuş konu alelacele alınan bir kararla AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerin oybirliği ile meclisten geçirilmiş, bu alanların İMAR A.Ş.’ye devri için Özlem Çerçioğlu’na yetki verilmişti. Böylelikle, önüne gelen gündem maddelerini inceleme kabiliyetinden bile yoksun durumda olan meclis üyeleri Aydın’ın malı olan Carrefour alanının İMAR A.Ş.’ye devrini sağlamıştı. Meclisin aldığı bu kararın ardından hiç zaman kaybedilmeden eski otobüs terminali alanındaki DİM-1 projesinde başlangıç aşamasına gelmişti.

Çerçioğlu’nun İMAR A.Ş.’ye devredilen ve projesi ihale aşamasına gelen Carrefour alanı Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun yeniden toplanarak mal paylaşımının yeniden yapılacak olması nedeniyle Aydın İdari Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Böylece ihale İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi durdurulunca iptal edildi.

Eski Otobüs Terminali’ndeki alanın, yeni mal paylaşımı sırasında Efeler Belediyesi'ne, Belediye Binası yapımı amacıyla bırakılınca Özlem Çerçioğlu konuyu yeniden yargıya taşıdı. Yargı nihai kararını verdi ve CHP’li iki belediye arasında yılan hikayesine dönen Carrefour alanı Efeler Belediyesi’nin oldu.

Bilindiği gibi geçmiş mal paylaşımı sırasında Efeler Belediyesi henüz kurulmadığı için, pek çok mal BŞB ye devredilmişti. BŞB tarafından ise Efeler Belediyesi'nin Belediye Binası yapım amacıyla tüm taleplerine rağmen alanlardan biri tahsis edilmemiş, tüm kamuoyunun karşı çıktığı iş merkezi projeleri gündeme getirilmişti. 

Sepetim