0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’nu aklayan müfettiş Tahsin Aksu FETÖ’den gözaltına alındı…

Düzenlediği raporlarla Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki 19 yolsuzluk dosyasının üzerini kapatarak Özlem Çerçioğlu hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararları veren Mülkiye Başmüfettişi Tahsin Aksu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

2017-01-20

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde İçişleri Bakanlığı tarafından Aydın'daki yolsuzlukları araştırmak için görevlendirilen ve hazırladıkları dosyalarla Özlem Çerçioğlu'nu aklayan 6 müfettiş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı ve meslekten ihraç edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar vererek Özlem Çerçioğlu’nun yargılanmasının önünü kesen Mülkiye Başmüfettişi Tahsin Aksu da FETÖ soruşturması kapsamında Ankara’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Tahsin Aksu ile birlikte gözaltına alınanlar arasında 10 mülki idare amiri, 3 vali yardımcısı, Mülkiye Müfettişleri Bilal Yavaş, Cihan Demirhan, Mehmet Ergenoğlu, Sami Pınarakar da bulunuyor.

Bilindiği gibi Tahsin Aksu, Özlem Çerçioğlu ve Aydın BŞB’deki yolsuzluklar hakkında hazırladığı raporu, 15 Temmuz darbe günü İçişleri Bakanlığı'na teslim etmiş ardından FETÖ üyesi olduğu için de meslekten men edilmişti. Ardından Müfettiş Aksu'nun hazırladığı rapor 26 Eylül'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya imzalatırılarak yolsuzlukların üzeri örtülmeye çalışılmıştı. Bakan Soylu, dosyanın FETÖ'cü müfettiş tarafından hazırlandığını öğrenince bu raporu kendisine getiren müfettişler hakkında derhal resmi işlem başlatmış ve Aydın'daki dosyaların yeniden açılması talimatını vermişti.

FETÖ’den gözaltına alınan Mülkiye Başmüfettişi Tahsin Aksu ile birlikte meslekten atılan diğer müfettişler Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde şikayet konusu olan 19 dosyayı incelemek üzere görevlendirilmiş, bu müfettişler hazırladıkları raporlarla yolsuzlukların üzerlerini karartmış Özlem Çerçioğlu ve belediyedeki yolsuzluklar hakkında soruşturma açılmasına gerek yoktur raporları düzenlemişti.

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde üzeri kapatılan 19 dosya yeniden incelemeye alındı. 

Sepetim